Da, subvoltarea se face in trepte, o valoare intre doua trepte este irelevanta. (la unele placi cel putin)
Pentru ca sunt puturos degrop aici doua posturi mai vechi (este vorba de 5870 dar ar putea fi relevant):
Nu stiu de 5870 al tau, dar toate 5870 ale mele (si placile 5870 in general) au doar trei trepte de alimentare:
1.175 ... 1.064
1.063 ... 0.952
0.951 ... 0
Mai precis sunt doar trei tensiuni efective, si anume prima din fiecare treapta. De exemplu, daca alegi o tensiune de mijloc din prima treapta, sa zicem 1.090 tensiunea reala este de fapt 1.175.
Sau daca alegi o tensiune de mijloc din a doua treapta, sa zicem 0.980 tensiunea reala este de 1.063.
Pe de alta parte la unele placi mai socotite voltajul este cu adevarat variabil.
Sa urmaresti diferentele de temperatura nu e o idee rea (cand setezi voltajele) dar e mai edificator sa urmaresti consumul de curent.
Eu exemplu am folosit un Killawatt pentru a monitoriza consumul in timp ce scadeam in pasi mici voltajul.
Cand am trecut de la 1.064V la 1.063V am observat pe Killawat o scadere MASIVA a consumului de curent (astfel afli cand ai trecut intr-o treapta inferioara de voltaj).
Mi-e imposibil sa spun care sunt treptele acestea pentru fiecare model de placa in parte.
Esential este sa gasesti la ce voltaj anume consumul scade cu adevarat, iar atunci ai gasit prima treapta... a doua...etc.