Deci povestea a luat nastere la inceputul acestui an, fiind pasionat de mediul online am zis sa fac ceva bani din video-blog mai exact gameplay-uri pentru diverse jocuri. La momentul acela aveam doar un procesor i3 + o sursa de 500W Delux o placa video Nvidia low buget...mai pe scurt un pc office. Am inceput sa caut tutoriale video pentru editare, si din intamplare am dat de bitcoin, am urmarit tutorialul, m-am informat si am zis sa ma pun pe treaba sa fac bani cu placa video, ca doar asa se numea tutorialul. Cand sa incep sa, sap dupa milioane, SURPRIZA
, viteza mea totala 1,4 Mh/s pe bitcoin, asa ca am renuntat pe moment dar nu am cedat. Peste aproximativ o luna fac ce fac si reusesc sa cumpar un 7950 Dual-x.
Ma pun pe minat, reusesc sa strang 0.33 bitcoin, atunci 1btc era vre-o 13$ sau ceva de genul, vand averea colosala pe bitmit.net, primesc primii mei $ minati in paypal. Din cauza caldurii degajate de minat din camera mea si a sumelor infime facute renunt sa mai minez. Ajungand in luna martie citesc cum ca ar mai exista o moneda, mai exact LTC, in perioada aceea era cotat undeva la 7 centi 1 LTC. Dupa lungi articole citite ma inregistrez pe un pool si fac primul meu LTC, il puteti vedea mai jos, a fost vandut la 3.5$, cand l-am creat valora 7 centi si dificultatea era 78, mi-a parut rau ca nam facut mai multi
)
Descurajat de pretul mic renunt pentru cateva saptamani, cand deodata pretul explodeaza, dificultatea fiind foarte mica, la un calcul lunar faceam vre-o 700$ doar cu 500kh/s, Nu apuc sa minez nici 2 zile si se arde placa de baza, prins de febra mineritului si a pretului mare la LTC, dau comanda de o alta placa de baza, in 2 zile imi vine coletul, ma pun iara pe treaba cand a 2 a zi se arde sursa, mai exact o "prastie" de sursa 500W Delux.
Si asa am ajuns in final sa nu mai pot mina. Ma pun pe calculat si peste ceva saptamani ma pun si cumpar o alta sursa mai exact un Nox urano 750w.
Si uite asa de cand am schimbat sursa am continuat sa minez LTC.
Intre timp mai mi-am cumparat ceva jucarii si astazi am ajuns la urmatoarea configuratie:
2 Placi video: Sapphire Radeon HD7950 Boost Dual-X 3GB DDR5 384-bit si Gigabyte Radeon HD7970 OC WindForce 3X 3GB DDR5 384-bit
Procesor: AMD FX X8 8350, 4000MHz
Placa de baza: ASROCK 990FX EXTREME3, Socket AM3+
Sursa: Nox Urano 750W
Ram: 4gb DDR3
Hard: 500Gb
Scot in medie 1000kh/s - 1100 Kh/s cu o temperatura de 72-74 Grade.
-cu ceva overclock scot 1250kh/s dar din cauza ca nu am inca risere temperatura urca la 80+ si ma rezum la 1100 kh/s si o temperatura mai mica
Consumul masurat la priza 14KW /24 ore mai exact 250 lei pe luna
Planuri de viitor:
Vreau sa reinvestesc tot ce fac, sa mai cumpar o sursa de 1500w si de restu placi video.
Daca fac rost de risere am loc pentru 8 placi video.
Acum astept ca LTC sa explodeze si sa vand tot ce am, pentru a-mi atinge telul
Va urez spor la minat si curent ieftin
! va astept si pe voi cu un topic asemanator in care sa va prezentati povestea si rigul
Mai jos aveti cateva poze cu rigul meu: