Pages:
Author

Topic: Madencilerin Durması Bitcoinin Sonu Olabilir mi? - page 2. (Read 6274 times)

jr. member
Activity: 462
Merit: 2
yüzde 51 saldırısının imkansıza yakın olduğu söyleniyordu. bunun dışında madenciliğin komple bırakılacağına çok bir ihtimal vermiyorum.
jr. member
Activity: 119
Merit: 2
Teknik olarak sonu olmasada psikolojik olarak negatif etki yaratacaktır. Madencilerin aktif olması bir nevi piyasaya güven anlamınada geliyor aynı zamanda
member
Activity: 308
Merit: 10
madencilik POW sistemindeki coinlerin temel taşıdır. onlar olmadan blok onayı söz konusu değildir. onlar Ağ'ı terkederse onaylar yavaşlar sistem stabillikten çıkar.
sr. member
Activity: 267
Merit: 252
Neden dursunlar bugün 10K yarın 11K pazar devam ediyor alım satım azalırsa madencilik önemi kalmaz bence...
newbie
Activity: 20
Merit: 0
Bir çok kişinin  de yazdığı üzere arz talep meselesi. Nickini şu an hatırlayamadım ama kimse yapmazsa ben yaparım diyen arkadaşa katılıyorum.
full member
Activity: 322
Merit: 101
https://owloper.com
Madenciliğin bitme noktasına geleceğini düşündüğümüzde kalan minerların daha fazla kazanması noktasına çıkar olay bu sefer ulan minerlıkta iyi para var diye bu sefer herkes tekrar miner olmaya heveslenir böyle bir döngü oluşur. Biteceğini sanmıyorum.
member
Activity: 179
Madenciliğin biteceğine inanmıyorum..Madenciler neolursa olsun bu işi bırakmaz bitcoinin özü madencilik dolayısıyla bitcoinde bitmz yok olmaz...
member
Activity: 138
Merit: 11
Yeni Altcoinler piyasaya çıktığı ve belli bir pazarı olması için madencilere ihtiyaç duyacaktır sermayesi güçlü altcoinler olmayabilir lakin genel anlamda olacaktır üreten borsada satacakki piyasada hareket olsun
member
Activity: 532
Merit: 14
Madenciliğin duracağını hiç sanmıyorum. Her ne kadar madenciliğin zorlaşacak olduğu kesin olsa da, bilgisayarlar çok daha fazla güçlenecektir. Tüm bitcoinler çıkarılmadan madencilik bitmez.
member
Activity: 266
Allah madencileri başımızdan eksik etmesin.

Amin  Cool
full member
Activity: 366
Merit: 101
Arkadaşlar;

Eğer ki difficulty artar, miningden gelen gelir düşerse ve tx feeler de düşük kalır, bitcoin madencileri bu iş artık karlı değil derse ve miningi bırakırsa %51 saldırlarına maruz kalabilir ve tx ların durması noktasında sorun yaşamaz mıyız?

teşekkür ederim

Teknik olarak zorluğun çok yükselmesi bazı ufak çaplı mining yapanların sistemden ayrılmasına neden olur böyle bir durumda sistem zorluğu otomatik olarak düşürür ve mining'e devam eden servislerin işi kolaylaşır ve onlar da fee'den kazanmaya devam eder, eğer yine mining yapan artarsa zorluk yine artar ve bu şekilde zincir sonsuza dek kopmadan devam eder. Fee her zaman olacaktır hatta bitcoin bilinirliği arttıkça kullanan da artacağından fee miktarı düşük olsa da mining yapanlar yine kazanmaya devam edecektir. Bitcoin alt yapısı buna göre yapılandırılmıştır, her durum göz önünde bulundurulmuş.

Fee'den ve zorluktan daha önemli sorun blockchain veri boyutunun büyüklüğü, bu hızla giderse 5 yıl sonra blockchain boyutu bir ev kullanıcısının indiremeyeceği ve senkron olmayacağı kadar büyük bir boyuta ulaşması, bu durumda sadece belli şirketler bu işe devam edecektir kanımca.

Arkadaş çok güzel açıklamış, sürekli dönen bir çark sistemi gibi aslında bitcoin. Dışarıdan dokunulmadığı sürece tıkırı tıkırına dönmeye devam edecek. İşlem hacmi arttıkça fee yükselicektir diye biliyorum ben ama düşük fee yüksek fee bi fark yok madenciler için. Blockchain veri boyutu içinse ben yenileme çalışmalarının olacağını tahmin ediyorum. Bu işe belli şirketler devam edicekse zaten bitcoin tekele dönüşür. Şu şekildede düşünmek gerek, fiber internet, ssd diskler, sınırsız kota 5 yıl içinde tahminen daha çok kullanılır. Tabi bi zahmette bu işle uğraşan arkadaşlar bunlardan mahrum kalmaz Smiley
newbie
Activity: 42
Ya Bilemeyiz olabilirde olamayabilirde madenciler durursa para transferini ne onaylayacak ama olurda başka bir şey bulurlarsa bilemem
jr. member
Activity: 55
Açıkçası madencilerin durma senaryosu çok zorlama bir senaryo olur. Böyle bir ihtimali düşünmüyorum bile. Ki öyle olsa bile bir çok yeni madenci piyasaya dahil olacaktır.
hero member
Activity: 1078
Merit: 696
durma falan olmaz, adamlar 10 dk durmasın sistemleri diye 40 takla atıyorlar, şu anki geliri bırakıp durmazlar ha ne olur, piyasada tekelleşmiş olan madenci cihazı üreten firmaların bir yamuğu olursa bir dalgalanma olur. ama ne olursa olsun zorluk düşse bile gene millet cpu gpu ile saldırıp kazarlar.
newbie
Activity: 56
Arkadaşlar eğer durma gibi olaylar olabiliyorsa biteriz biz. Sonuçta maden de bir gün bitecek sonra ne olacak? yoksa Bitcoin sayısını mı artıracaklar. 21M den 31M'e mi çıkarcaklar.
member
Activity: 588
Merit: 18
Bence bitcoin için değişen hiçbirşey olmazdı. Hafif bir sarsıntı sonrası yoluna aynen devam ederdi. Tabii bu benim görüşüm.
member
Activity: 406
Merit: 11
madencilik biterse kripto biter saadet zincirine döner olay
hero member
Activity: 1204
Merit: 630
bu kadar talebi olan bir ürünün madenci eksikliği yaşayacağını sanmıyorum. Zaten madenciler dursa fiyatı daha da artar ama her zaman birileri girerek kazanç elde etmeye çalışır.  Wink
legendary
Activity: 1582
Merit: 1268
Bitcoin`in madencilik sistemi, ekonomideki "Oyun teorisi" uzerine kuruludur. Teknik olarak mumkun olarak gorunse de, insan dogasi buna uzun vermeyecektir. Basitce soyle aciklamaya calisayim. Ne kadar cok isi mining birakmaya baslarsa, en az o oranda yeni kisiler mining isine girmek icin siraya gececektir. Oyle ki, eli makinesinin acip kapama tusu uzerinde fiyati izleyen yatirimcilar olduguna adim gibi eminim.
sr. member
Activity: 420
Merit: 250
Madenciler olmazsa para transferi olmaz
Pages:
Jump to: