Gerçekten faydalı bilgiler. Teşekkürler paylaşım için.
Bir sorum olacak. Anladığım kadarı ile sen miningleri ayrı bir odada veya bambaşka bir dairede tutuyorsun. Peki full time baska bir işle meşgul musun yoksa sadece bütün gün mining ile mi zaman geçiriyorsun. Kısaca sorum şu; ortalama ne kadar zaman gerekli eğer 5-6 rigli gpu mining yapılıyorsa? Bir kişi, bu işi part time olarak yapabilir mi? Sizin görüşünüz nedir acaba?
Tekrardan teşekkürler.
Yazılım mühendisiyim. Kendi şirketim var, ancak tek çalışıyorum. Şirketim Belize'de. Uluslararası çağrı merkezlerinin sistemlerinin kurulumları ve güvenlikleri ile ilgileniyorum. Kendi işimde bazen aralıksız 7/24 çalıştığım oluyor. Gün içerisinde bazen 10 dakika, yarım saat , bir saat gibi kısa aralıklarla boş vaktim oluyor ve onlarda uyuyorum ama getirisi çok iyi.
Bunun dışında fırsatım olduğumda yatırım amaçlı daire alıp satıyorum ama yılda toplasan 2'yi geçmez.
Mining işi bence iş olarak değil de hobi olarak görülmesi gereken bir şey. Tabi ki de getirisi olduğu bir gerçek. Kim hem oyun oynayıp hem de para kazanmak istemez ki ?
Tüm gününü ayırmana gerek yoktur. Fırsatın oldukça ilgilenmen yeterlidir. Tabi yukarıda bahsettiğim tüm koşulları uygularsan hiç sorunla karşılaşmadan mining yapabilirsin.
Bulunduğum yerdeki mevsim sıcaklıkları son bir kaç günde biraz fazla yükseldi. GPU ların üzerindeki fanları %65 olarak gündelledim. Isı 80 derece altına indi. Daha önce auto da bırtakıyordum ve %55 de hep sabitti.
Ne kazdığın, ortam ısısı, yalıtım vb. faktörlerde tabiki önemli. Ben ısı yalıtımı yaptırdığım bir odada mining yapıyorum ve çok yüksek ısı yayan antminet tarzı cihazlar kullanmıyorum. (Eskiden kullandım ancak bulunduğum yerin yaz sıcaklıkları dolayısı ile artık tercih etmiyorum.)
Bende şuanda aktif çalışan 3 rig var. Diğerlerinin hepsini sattım. 2 rig de 7 şer kart bir rigde ise 6 kart mevcut. Genelde HUSH kazıyorum. Değiştirmiyorum. Biriktirip istediğim değerlere gelince satıyorum.
Ayrıca exchange de al sat şeklinde işlem yapıyorum. Yüklü miktarda para bağladım. Ancak bundaki amacım trading değil de farklı bir lokasyonda birikim yapmak. Bu paraya dünyanın her yerinden sorgusuz sualsiz ulaşılabileceğini düşününce çok iyi bir yatırım oldu benim için.
Daha rig hazırlayacağım ancak son günlerde karlılıkta büyük bir düşüş var. Bu değişir ise 7 karttan oluşacak ve yaklaşık 30 Bin TL ye mal olacak GTX1080 Ti rig hazırlayacağım. PSU lar için ekiller dan teklif aldım. Kaliteli PSU lar hazırlıyor.