sto se mene tice, obzirom da novi clan Bl_385 nije video temu na vreme, nemam nista protiv da se prijavi sada, iovako ima jos dosta vremena do 6.9., pa nema neke razlike da li je prognozu dao do isteka vremena ili sada, ali ako se drugi clanovi/Daniel91 ne slazu, nema veze
Hmm da si se bar toga prijedloga prije sjetio a ne već punih tjedan dana nakon konačnog roka.
Ovako bi on imao pogodnost da "pogađa " svega tjedan dana od roka što mi se ne čiji fair prema drugima.
Predlažem mu drugu opciju.
U uvodnom postu sam ponudio mogućnost "bonus " merita za neku kvalitetnu ili originalnu analizu kretanja cijene btc u periodu do 6.9
Vidim da se nitko baš nije previše potrudio oko toga pa ako se novi član malo potrudi oko toga mogu mu dodijeliti bonus merit za analizu kretanja cijene btc.
Nisam neki analitičar, no evo pokušati ću neku svoju analizu kako vidim trenutno tržište, kao i njegovo kretanje u skorije vrijeme.
Svako ima neku svoju taktiku, indikatore koje gleda, intuiciju i ostalo.
Pokušam se staviti u poziju whale-a i da mogu izravno utjecati na cijenu što bi učinio da sam na njegovom mjestu.
Tako da su mi ponekad dobri pokazatelji ovi istaknuti crypto youtuberi, sentiment, pa recimo tvitovi CZ-a, Arthura Hayesa i ostalih.
Primijetio sam kad god bi oni recimo išli izravno šilati i govoriti o cijeni, uvijek se je desila kontra situtacija.
Sjetite se samo onih tvitova CZ-a prošle godine i u stilu BTC nikad više ispod 10k i odvalite si šamar ako ga još niste kupili.
Posljednji dobar indikator za potencijalni pad bio je ono šilanje Grayscale-a i njegova masovna marketinška kampanja u mainstream medijima.
Od toga dana BTC je pao $1000 (opet kontraefekt)
Ne funkcionira samo kripto na taj način, pogledajte recimo zlato.
Svi mainstream mediji posljednjih mjeseci nisu dali nikakvu pozornost zlatu, tu i tamo bi izletio neki mali članak, no za nešto što je u bull run-u, došlo do najviših razina u povijesti nitko niti riječi.
Ne mislim samo kod nas, nego u čitavom svijetu.
Draži su im članci kako su američke, azijske ili europske burze padale/skakale 2% i na to se svodi većina članaka što se tiče novca i investiranja.
Sve krupne ribe su se potajno krkale zlatom, jer im je dobro poslužilo da prebace Wealth i sada dok je došlo na Top počeli i mediji sa bombastičnim naslovima kako je
zlato na povijesnim razinama, kupite zlato i slično šilanje, a to je jasan znak za sell off, što se je i desio.
Nije da ne može zlato još gore, no čim sam vidio članke u masovnim medijima to mi je bio znak za uzbunu i svaki ulazak u zlato u tom trenutku je hvatanje noževa, što se
je i ispostavilo.
Slična je situacija i sa Bitcoinom, za vrijeme Bear marketa moglo se naći doziranih članaka, oglasa i slično (19/18), dok recimo za vrijeme ovog skoka od 3.700-12.500
nitko ni riječi.
Da ne duljim i pišem romane, pokušao sam objasniti koje stvari gledam, više pratim makro trendove, jer za short term teško je pogoditi cijenu jer otkad se je
uveo leverage u kripto, Bitmex, Bybit i ostale platforme rade što god žele i manipuliraju u nekom range-u .
Trenutna situacija je da mnogi ovi istaknuti influenseri prizivaju da se zatvori onaj gap na 9700.
Možemo vidjeti sada hrpa tvitova, chartova i statistike uvezi tog gapa.
Brojke ne lažu, u 91% slučaja Btc je uvijek zatvarao ovakve gapove prije nego bi napravio take off.
Pokušavaju napraviti sentiment u stilu da prodajte sada , pa dokupite u range-u 9500-10000k i to vam je posljednja prilika za kupnju na tim razinama.
Gotovo sa sigurnošću mogu reći da se ovo neće desiti, jer nisu whale-ovi medvjedići dobrog srca da će ti dati upute kada da prodaš i kupiš, nego će napraviti neki dar-mar i izrektati ekipu.
Da sam whale i u toj skupini, napravili bi dobar fakeri i ako već moramo zatvoriti taj gap, otišli bi puno dublje i napravili neki agresivni wick na dolje, neki sličan ko što je bio u 3.mjesecu no malo blaži. Kada bi Btc otišao ispod 9k ili 8, mislim da bi otresao jako mnogo ovih što će čekati taj gap i uvjereni da je tu support i nakon toga polijećemo.
Tako ako se desi neki jaći dip ići će to debelo ispod ovog gapa.
Kripto često voli pobijati chartove i indikatore, pa možda i ta šansa za dip i zatvranje gapa se ne desi u ovom ciklusu, jer može biti neka bombastična vijest, nešto što će BTC zadržati iznad 10k i pogurat ga na joše veće razine.
Paypal, Visa i mnogo velikih firmi nešto pripremaju i može iznenada eksplodirati neka dobra vijest koja će dovesti dosta novih ljudi i gdje će se neki bear-ovi prebaciti na bull algo.
Europska unija također priprema dosta toga u vezi kripto tržišta i regulaciji, sad koliko je to dobro iili loše, vidjeti ćemo.
Sve ima svoje prednosti i mane.
Tako neke velike vijesti mogu možda jako pogurati tržište i udariti kontru ovima koji šortaju i koji su prodali čekajući da se zatvori gap.
Podijelio bi i jedan chart koji je dosta zanimljiv i odgovara na dosta pitanja koja je posljedica onog silnog printanja novca federalnih rezervi, kao i zašto to moraju nastaviti.
Ovo je cirkulacija novca i kao što možete vidjeti ona je na najnižim razinama u povijesti.
Dakle, potrebna je povećana potrošnja, još više prebacivanja novca, jer balon je puknuo i jedino rješenje je da novac mora više kolati i da ga ljudi ne čuvaju već da troše, ulažu , prebacuju i sl.
Problem je u tome trenutno što niti ovo silno printanje nije urodilo plodom i da se je stabilizirao graf i pokazao neke znakove oporavka, tako da će morati još više nove love ubrizgati na tržište.