hocam bu konuyu sayenizde dikkatle takip ediyorum. normalde spotta orta - uzun vadeli trende göre al-sat yapan biriyim.
kısaca başıma geleni anlatayım,
bu sqrfund'u kovaladım wl daveti geldi girdik ama bir türlü wl veremediler, projenin açılmasına yakın daos.fun patladı, o sırada ca paylaştılar ben de gittim mcap'i 700k iken radium üzerinden aldım.
sonrasında daos.fun kendine geldi, o sırada benim aldığım yerden (her ne kadar wlye kıyasla geç kalmış olsam da) %50 yaptı.
arkasından biraz bekledim millet pool party açın diye darladı projeyi, neyse açtılar o sırada mcap 2m yi görünce 2x yapmıştı elimdekiler, sattım. phantom cüzdanı ve daos.fun üzerinde ilk işlemim başarılı diyebilirim.
açıkçası 1 sol ile başladık maceraya ve onu da 10 a bölerek ilerliyorum.
bu likidite havuzunun açılması daosfun üzerindeki projeler için ne gibi avantaj sağlıyor, bir bilginiz varsa yararlanmak isterim. yani pool party açıldıktan sonra projenin mcapine etkisi olumlu mu oluyor ve bizim aldıklarımız da likidite havuzuna eklemek mantıklı mı yoksa bir sonraki projeye yatırım yapıp mcapi tatmin edici bir seviyede gördükten sonra satmak mı daha iyi?
bir de wl alımlarını hızlandırmak için başka ne yapabiliriz,
salmaltman için wl arıyorum mesela hiç bir yerde yok, 3milyon topkek tutanlara öncelik tanıyorlarmış, geç kaldık
başka alternatif bir şeyler denenebilir mi?
bu konuda tam olarak bir bilgim yok ama anladığım kadarıyla daos.fun'da ilk başta sanal bir likidite havuzu oluşturuluyor. bu likidite havuzu dao başarıyla fonlandıktan sonra varlıkların yüzde on kadarıyla daosfun'da oluşturuluyor. varlık alım satıma açıldıktan sonra belli bir limite ulaşırsa; örneğin 500,000 dolar marketcap'ı geçtiyse başka insanların da daos fun üzerindeki havuza likidite eklemesine izin veriliyor. ticaret hacminin yüksek olduğunu gören insanlar uzun vadeli olarak tokenin alım satımından faydalanmak için daosfun'daki havuza likidite yatırıyorlar. bunu da pool party olarak adlandırıyolar. bence bunun çalışma mantığı uniswap'taki ile aynı ama ben kişisel olarak hiç likidite eklemedim ve kesin bilgi sahibi olana kadar likidite eklemek yerine satın aldığım tokenleri direkt olarak elimde tutmayı tercih ediyorum. likidite arttıktan sonra insanlar daha rahat bir şekilde yatırım yapıyor. örneğin elinde yirmi solana olan bir adam gidip rahatlıkla o tokeni satın alabiliyor. eğer pool party olmasa yirmi solana ile o fiyat çok volatil oluyor. pool party olayının özeti budur. şu an marketcap'ına göre gördüğüm en iyi likidite l8cap'ta ve bu likiditeye nasıl ulaştılar bilmiyorum. neyi kaçırıyorum, koyana ödül mü var anlamadım ama araştıracağım.
whitelist alımlarını hızlandırmak için ise belli bir kural yok çünkü her proje kendi canı nasıl isterse o şekilde whitelist dağıtıyor. eğer iyi bir twitter profiliniz varsa, topkek&l8cap gibi daoların üyesiyseniz whitelist alma ihtimaliniz daha yüksek oluyor ama şu an 3 milyon topkek nerden baksan 23 solana ediyor. o yüzden al diyemiyorum
-ki al diyemememe rağmen eğer topkek'ten sAIm whitelist'i kazanırsam bence kendini fazlasıyla amorti edecek bu rakam- ama bunlar biraz şans işi. o yüzden topkek ve l8cap'e yatırım yapacaksanız bence dao'nun içerisindeki varlıkların kaç para ettiğine bakın. örneğin şu an topkek'in içindeki varlığın değeri 450k usd, l8cap'ın içerisindeki varlıkların değeri ise 702k usd. örnek veriyorum l8cap'ın çok hype ve uzun vadeli bir malda dipten 10 sol yatırım yaptığını görürseniz (VIP whitelistte adı olur) mal 30a katlayacak diye varsayıp 300x250'den kasasına 75k usd daha girecek olarak varsayabilirsiniz. fiyat da 1 milyon usd civarındaysa neden alınmasın. zaten neredeyse maliyetine yakın dao'ya giriş yapmış oluyorsunuz. dao'nun içindeki varlık da dao'nun değerini belirliyor bence (her ne kadar şu an her şey hype ile yürüse de).
şu an hem topkek'te, hem de l8cap'te daos.fun'daki bütün iyi mallar kasada olduğu için ve halihazırda whitelist almaya devam ettikleri için daos.fun ekosistemi büyüdükçe topkek ve l8cap da büyüyecek diyebiliriz. şu an daos.fun'u hAIyez (yathzee dao) sırtlıyor. ai16z'in marketcap'ı nereden baksaniz 1B oldu artık ona benzer bir ürünün daha ortaya çıkıp büyümesi lazım. hAIyez benim anladığım kadarıyla trade yapan AI agent ekosistemi yaratmaya çalışıyor. ai16z nasıl ai agent yarattıysa, millet onların temelini kullandıysa, bunlar da bu işin trading versiyonunu yapmaya çalışıyorlar. benim şimdilik kısıtlı bilgimle anladıklarım bunlar.
sAIm ise, yathzee, topkek ve l8cap ile partner olduktan sonra fiyatını katlayacağını şimdiden kanıtladı. ayrıca, daosfun için gerçekten sniper botuna ve farklı bir arayüze ihtiyaç var. platform büyüdükçe bunların sıkıntısı çekilmeye devam edilecek. o yüzden sAIm'in de şu aşamada en çok yürüyen mallardan biri olabileceğini görmek mümkün. yani benim kişisel fikrim bu yönde. son söz olarak; daos.fun'un büyümesi için hAIyez'in büyümesi lazım. hAIyez ise gerek Arthur Hayes, gerek Aethir ve gerekse Solana ekosistemi tarafından destek görüyor gibi. bence genel olarak yathzee yürümezse; daos.fun ekosistemi de uzun süreli olarak yürüyemez. o yüzden her şeyden önce yahtzee'in yürümesi gerekiyor.