@skcdaking
özetle diyorsunki
"sana dağıtman için verilen meritlerden göndermeyi bırakmışsın."Total meritleri hesapla konuya gelen:
"Merited by EFS (21), ekiller (15), goraset (10), truncus (10), Matthias9515 (10), dumbdragon (8 ), mhanbostanci (7), Baser (7), twn (5), teramit (5), alpsea (5), Dammitt (5), ophyrim (5), Orhans (5), wolwoo (3), ingiltere (2), cabsav (2), Okuzgozu (2), khasank (2), tlcash (2), frtmr (2), RaltcoinsB (2), yussuf89 (1), chickenfried12 (1), fullypak (1), LGD2Business (1), sonerbo (1), Aqualung89 (1), dannybrown (1), Jordan23 (1), hollandalibaykus (1), Tobi777 (1), AlyattesLydia (1), apimembership (1), Haymac (1), karayaman (1)"
yaklaşık 150-160 arası bir merit yapıyor. 160 kabul et, yarısı 80sMerit yani gönderilebilir merit anlamına geliyor.
ben konu içerisinde sadece ilk 6 sayfada tek tek hesapladım,
100sMerit göndermişim. bakın konu 15 sayfa ve ben sadece 6 sayfasına baktım. sonrasında merit yetersizliğinden azaltarak daha sıkı elemeye başladığımdan azaltmış olabilirim ama göndermeye devam etmedim de değil.
Yani yemek örneğinde senin dediğin örneğe çıkmıyor bunu anlatmaya çalışıyorum.. Sayfalardır -yani ben çoğunlukla- burada emek harcamışım, mahallelinin verdiği yemekten daha çok yemek dağıtmışım senin iddian ise son gelen 30-40 meriti dağıtmamışsın.
ben zaten kendi kesemden
yemek dağıtmaya başlamışım ve kesemin yarısı bitmiş boşaltmışım, insanların geri gönderdikleri bana
benim kesemin normalde yarısını sadece dolduruyor 150smerit biriktirmek için normalde 300 Merit almanız lazım. Ki ona rağmen gönderim yapmaya da devam etmişim her ne kadar miktarları azaltmak zorunda kalsam da. (bugün kendine yonttuğun ve gönderdiğimi söylediklerin bile bu hesap kitaba dahil değil)
Konuyu baştan sona incelersen benim merit dağıttığım arkadaşlardan bile konuya katkı olsun diye bana geri verenler olmuş, siz dağıtmaya devam edin hocam diye.
anlatabilmişimdir umarım?
elimdeki "gönderilebilir" merit miktarı da 40-50 olmadan yani 90-100 merit olmadan bir çok mesajı inceleyerek hakkaniyetle gitmeye çalıştığımdan topluca inceler, topluca dağıtırım diyerek bir süre beklettim diye senin beni eleştirme hakkı vermez, he eleştirirsin eleştirmende sıkıntı yok ama hatalı olduğunu farkedersin, özrünü dilersin.
o yüzden ara ara "konuyu takipteyim merit dağıtmaya devam edleim, bende kazanmaya merit toplamaya çalışıyorum yazıyorum" her gönderilen 3-5 merit i kimse kusura bakmasın 2 sayfada 20 mesaj okuyarak hangisine 1 tane göndereceğim diye bende hesaplamak istemiyorum. bu işi sende yapsan hakkaniyetli yapmak istediğinde bu düşünceyle hareket edebilmenin çok doğal olduğunu anlarsın.
eleştirin için teşekkürler, agresif konuştuysam özür dilerim ama başka birşey için özür borçlu değilim. sen yeterince iyi hesaplamadan eleştirdiğin için senin özür dilemen gerektiğinin farkındasındır umarım?
edit: konu içerisinde gönderilen merit miktarı "149" , 160 bile değil 149 smerit de 74 sMerit eder. 149 olduğunu da şuradan görebilirsiniz:
https://bitcointalk.org/index.php?action=merit;stats=toptopicsatolur da değişirse diye ekran görüntüsüde ekledim