Ben de herkese merit dağıtmak isterim ama kısıtlı sayıda olan ve bana sadece kaliteli içeriklere dağıtılması gerektiği söylenen bir şeyi anlamsızca dağıtırsam merit kaynağı statüm çok uzun sürmeyecek ve merit dağıttığım insanlar çok geçmeden merit takası ile suçlanacak. Bu nedenle sadece gerçekten kaliteli olan mesajlara merit gönderiyorum.
Benim önceliğim teknik anlamda Bitcoin ile ilgili konular çünkü bu forumun adı bile Bitcointalk ama Muhtaixa adlı üyelik Storytel adlı uygulamayı bana tanıttı. Ben şimdi bu uygulamayı bilmiyordum, sabah satın aldım ve Nutuk’un 40 dakika 19. saniyesine kadar geldim. Şimdi, bu kitap bana sadece 40 dakikada Osmanlı’nın yıkılışı sırasında insanların ne kadar karamsar olduğunu ve neredeyse tüm halkın aklinda üç fikir olduğunu açıkladı.
- İngiliz himayesi altına girmek
- Amerikan himayesi altina girmek
- Bölgesel olarak düşman ile işbirliği yapmak ve parçalanmış olsa da sadece kendi bölgesini korumak
Mustafa Kemal Atatürk ise tüm bunlara karşı gelerek tüm valiler ve dönemin askerleri ile Samsun üzerinden haberleşiyor ve halkta bir ulus devlet bilinci yaratıyor. Bu kitapta öğreniyoruzki daha 100 yıl öncesinde bile halkta hala ‘ulus bilinci’ oluşmamış ve sadece padişah soyunun devamı ve refahı için uğraşılıyormuş. Yine ayni kitapta bugün büyük sorunlar yasadığımız Kürtlerin geçmişte sorun çıkartsa da en sonunda bizimle aynı cephelerde savaştığını Diyarbakır, Siirt, Bitlis gibi bölgelerin korunmasında rol aldığını öğreniyoruz. Şu an masum gibi görünen Rumların Trabzon ve Samsun’da Pontus Rum ülkesi kurmaya çalıştığını bir daha hatırlıyoruz ve Hristiyan azınlıkların vatan savunması yapmak yerine bu ülkeyi kendi vatanları olarak görmeyip kendi azinlık devletlerini kurmaya çalıştıklarını görüyoruz. Mustafa Kemal Atatürk derin stratejisi ile, önce halkı İslam ve Türklük birliği altinda birleştiriyor hemen ardından aşama aşama padişaha kulluk etmeyi görevi bilmiş bir milleti ‘şerefli ve onurlu yaşama’ amacıyla bir ediyor. Kısacası, Turkiye padişaha kulluk döneminden, Ulus için fedakarlık dönemine evriliyor. İşte, bir kere daha anlıyoruz Ulusalcı olmanin önemini ve tüm dünyanin, tüm düşmanların Atatürk, Türklük ve Ulus Devletlere olan nefretini.
Şimdi ben bu adam sayesinde okumaya üşendiğim
bir kitabı sadece 29.99TL/Ay vererek dinliyorum, çok şey öğreniyorum ve okudugum her kitapta da kendime daha fazla şey katacağım.
Bu adamin açtigi başlık telefondan bakınca 11 satır ama 100 satırlık
sikkoin incelemelerinden çok daha hayirlidir. Bu nedenle benden Bitcoin ile alakali olmamasina rağmen kafadan 10 merit alacak, eğer merit sayim artarsa dönguye girmesi için kalanlardan bir miktar daha gönderme ihtimalim var.
Yine Aqualung89 adlı üye bileq adlı üyenin isteği üzerine Açıköğretim Fakültelerindeki çıkmış sorular için AÖF Plus adlı bir uygulama tavsiye etmiş. Şimdi ben bunu hiç kullanmadım ama bileq uygulamayi denedikten sonra
‘akşam o uygulamayı bulup indirip bakmıştım da o uygulama hakikaten güzel yapılmış. reklamlarla boğmuyor. içerik indirebilmek için hak elde edebilmek için reklam izletiyor sadece. kalan zamanda sanırım offline çalışıyor. özet, geçmiş yıllara ait çıkmış sorular, çözümlü sorular gibi her tarafı emek kokan bir uygulama olmuş.’ demiş. Şimdi burada kişiye ya da topluma hayırlı bir tavsiye var, buna da merit verilecek.
Bir başka konu e-kitaplar ile ilgili ve koincik tarafindan açilmiş, bu da merit alacak belki bu konu bir kişinin hayatında en sevdiği kitabi okumasina sebep olacak.
Gelelim senin airdrop konuna, ben ilgilenmesem de sen de insanların Bitcoin kazanmasına yol açıyorsun. Bu da hayirli bir şey, ülkemizin ekonomik durumu ortada ve 10 dolar bile olsa insanlar Bitcoin sahibi olabiliyor. Bu da ‘o anki merit sayima bağli olarak’ en bonkör şekilde değerlendirilmeye çalışılacak. Umarim nelere merit verdiğimi ve kriterlerimi iyice anlatabilmişimdir.