Sistemin adil olmadığı fikrine katılmıyorum. Bu çözüm foruma gerekliydi. Bazen forumda ilginç mesajlarla karşılasıyorum adam sr.member olmuş ama Myetherwallet kullanmayı bilmiyor. Yüksek rütbesi olupda saymakla bitmeyecek tuhaf ama gerçek olan mesajlarla karsılasıyorum bu adam nasıl? bu rütbeye ulasmıs demekten kendimi alamıyorum. En azından şimdiki sistemle hiç birşey bilmeyen ama sadece post kasarak rütbe alan güruhtan bir nebze kurtulmuş oluruz. Sadece birseyler bilip öğrenmek olarakda yorumlamayın yazdıklarımı geçmiş postlara bakarsınız sırf hero legandary diye adama güvenen alış-veriş yapıp cok kazıklanan insanların oldugunuda görüceksiniz.
Adalet kavramı kişiye göre değişkenlik göstereceğinden herkesin aynı fikirde olmasını bekleyemeyiz.
Söylediklerinize kısmen katılıyorum. Ancak, sistemin değiştirilmesi ya da iyileştirilmesi daha sağlıklı olacaktır.
Yazılanları okuyorum.
Legandary kotasına giren ancak merit engeline takılan.
Olur olmaz kafamıza göre dağıttık diyen.
Merit saklamayı marifet sanıyorlar diyen.
1 meritim bile yok diyen.
vs vs...
Şahsen ben foruma konuları okumak, bilmediklerimi ya da yeni gündeme gelen olayları öğrenebilmek amacıyla giriyorum.
Bu nedenle Rütbe / merit gibi bir takıntım yok. Ancak, en basit örnekle;
Legandary olacak iken merit engeline takılan adamın günahı olmadığını düşünüyorum. 400-450 civarı merit toplayacak ta rütbe atlayacak...
Kullanıcılar merit dağıtımına teşvik edilmeli bence.
Bununla ilgili de bir ödül/ceza sistemi de geliştirilebilir.
Dağıtana ödül verilirken, dağıtmayandan bir miktar merit geri alınabilir mesela.
Forumdaki arkadaşlardan daha yaratıcı fikirler çıkacaktır elbet. Bence bir başlık açıp bu önerileri görmek gerekir.