Hiçbir çaba harcamadan sırf teşvik amacıyla birilerine merit verilmesini etik bulmuyorum.
Aynen öyle @Gospi
Doğru söyledin.
Merit Kaliteli Yazıya verilir. Yani özen gösterilmiş; emek harcanmış; değerli bilgi içeren yazılara. ; işaretini "veya" anlamında kullandım. Yani bir yazı tek başına bunlardan biri olabilir. İllaki uzun yada kısa olma şartı yoktur tabi ki. Rütbenin düşük yada yüksek olması, kullanıcı ile aynı hayat görüşünde olmak, kullanıcıyı sevmek bir kriter değildir merit verirken. Bütün bunlara uyarak
objektif dağıtım yapan üye yargıları güçlü ve adil bir üyedir (default trust member). Adil olmayan kriterlerle dağıtım yapan üye ise yargılarına güvenebileceğimiz üye değildir.
Forumda merit dağıtımı yargı gücünü gösteren en nesnel veridir.Üyenin yargı gücünü gösteren en nesnel bir diğer veri ise
Trust Listenizdir. Bu konuya daha önce değinmiştim. Kısacası "bana güvendiğin üyeleri göster sana ne kadar güvenilir olduğunu söyleyeyim" durumudur.
üstad üslubunu, yazılarını, konularını vs yani kısaca seni çok severim, çok sağlam bir adam canlanıyor gözümde, oturaklı, aklı başında, bilgili Kale
nder
polemik için söylemiyorum ama objektif dağıtım diye birşey yok, hiçbirimiz objektif değiliz çünkü tarafız. ya siyaseten ya dünya görüşü ya piyasaya bakış hatta müzik tercihlerimize varana kadar tarafız. dolayısıyla "objektif dağıtım yapan üye" diye birşey yok ama "yiğidi öldür hakkını yeme" türünde hareket tarzından bahsedebiliriz. bu sadece lokalde olan bir durum değil globalde de farksız çünkü hepimiz insanız...
-birisi rütbe atlayacak kıvranıyor, 2 merit eksiği kalmış, düşmanın da olsa veresi geliyor adamın
-sevdiğin biri yazdığında yanında bilgi de veriyorsa başkasına 1 vereceğine ona 3 merit vermek istersin imkanlar dahilinde...
-çok daha alakaszı bir konuda güncel bir meselede adam senin görüşünü yansıtmış, basıyorsun meriti
-forum şu an ikiye bölünmüş durumda, "boğa gelcek" diyenler "gelmeyecek" diyenler, hangisine yakınsan onun başlığına merit verirsin.
-ethereum fanları var, elinde de ether var, pozitif paylaşım yapılınca meriti basan, negatif-nötr yorum gelince (mantıklı bile olsa) uzak duran var
-ripplecılar var-hateful ripplecılar var
-müslümcüler var ibocular var metalciler var rockçılar (etc)
-liberali var kemalisti var ülkücüsü sağcısı solcusu vs
-bire bir fayda veren başlıklar var, yoruma dayalı başlıklar var, öngörüye dayalı olanı var, geleceğe dair olanı var, fantastik olanı var. hangisine yakın hissediyorsan ona fazla verirsin
.................