bu aralar token dağıtımı gerçekleştiren kampanyalar iyice azalmaya başladı. iyi-kötü, btc 17-20k arasında yer edinmişken, aportta bekleyen projelerin fırsattan istifade etmesini görmek mümkün olabilirdi ama hepsi çekimser davranıyor gibi gözüküyor.
Burdan hareketle;
Hali hazırda borsalarda işlem gören bir tokenin bounty'si yapılsa nasıl olmalı sizce şartlar?
Soru genel bir soru.
Neler olması/olmaması gerek?
hocam, genel işleyişin ve kampanya katılım seçeneklerinin (içerik, sosyal medya, imza, tg, vs.) dışında bir şey eklemek zor ama bazı projelerin fazla cömert ödemeler sunduğunu ve bu sebeple yeterince tanıtım yapamadan kampanyalarını sonlandırdığını düşünüyorum. mesela free ton ve yobit imza kampanyaları daha makul ödemelerle çok daha uzun soluklu kampanyalar oluşturabilirdi. öldürmeden, güldürmeden, iki arada bir derede ama saman alevi gibi parlayıp sönmek yerine haftalık düzenli ödemelerle uzun ve güzel kampanyalar oluşturulabilir.
Ödeme konusunda ilk aşamada küçük ödemelerle kısa süreli başlayıp katkı görülürse devam edilmesi düşünülüyor. Dediklerine katılıyorum, bol keseden dağıtıp kısa sürede bitirmektense uzun soluklu sürdürülebilir bir kampanya her zaman daha tercih edilesi olabilir.
@phi,
- hocam ilk olarak post sayısı için mutlaka 20-25 adet olacak şekilde bir limit belirlemeniz gerekir.
- yine katılımcı sayısını da sınırlı tutmanız sizin için iyi olacaktır. belki full member alınabilir ama tavsiyem en alt olarak sr. member üyelikten başlamanız. alt rütbelere sahip olanlar genelde multi şova bağlanıyor. katılımcıları iyi incelemek lazım. cüzdan, sosyal medya, eski bountyler vs. multi hesapların katıldığı bir kampanya olursa o bounty yarardan çok zarara dönüşür. gerekirse sırf bu iş için birisini tutun. bazı isimlere mesaj atıp yardım eder misiniz diye de sorabilirsiniz. her şey parayla değil bu dünyada:)
- mutlaka süre olsun. 4 hafta dedikten sonra ilk hafta sonunda "kapandık" diyecekse sıçar.
- ingiliççe ya da lokal diller artık bu durum sizin düşüncenize kalmış. (hangi bölümlerin sayılacağını aşağı yukarı biliyorsunuzdur.)
- imza güzel olsun.
- globalde bazı üyeler avatar ve text kısmına başka reklamları alıyor. bu insanları da kapmak istiyorsanız yapmış olduğunuz kampanyada özellikle text kısmını zorunlu tutmayın.
- ödeme ne az olsun ne de çok. hero/leg rütbesindeki adama 10 dolar teklif etmeyin.
- stake hesaplamaları hızlı ve adaletli olsun. en önemlisi adalet.
- ödemeleri önceden almanız sizin ve kampanyanız için güvenli olur. herkes tarafından tanınan bir yönetici değilseniz yapılacak ilk iş bu olmalı aslında. kim neden güvensin?
- kyc şartı olmasın.
- sırf tanıdık diye kimseyi imzaya almayın. başınız sonradan çok ağrır.
- şu an mesela btc tarzı ödeme yapan kampanya sayısı azaldı. boşta olan bir sürü yazar var. başlamak için bu tür zamanları takip edin. herkesin imzalarda yardırdığı bir dönemde girmek fazla ilgi çekmeyebilir.
- gospodin'in imzaya katılması zorunlu olsun. o olmazsa kampanya olmayacağını da belirtin. ayrıca kendisine 5 kişilik ödeme yapılacağını da belirtin:))
Hepsi not alındı, kıymetli öneriler gerçekten. Teşekkürler.
Sonuncuyu özellikle yıldızlı not ettim
Şu an sadece plan aşamasında bir konu, olursa haberiniz olur zaten