İmza kampanyalarında çoğu zaman ayrımcılık v.b. gibi şikayetlerde bulunuluyor ancak bu birazda bizim hatalı forum kullanım şeklimizle ilgili arkadaşlar. Her menajer yada proje mümkün olduğunca kampanyasının farklı alanlarda ve farklı bölümlerde görünür olmasını ister. Daha geniş bir kitleye hitap etmek ister. Fark ettiyseniz sadece İngilizce post kabul eden kampanyalarda bile çoğu zaman konu dışı ve alternatif kripto paralar gibi alanlar hariç tutuluyor. Sorun tam olarak burada ortaya çıkıyor. Diğer yerel forumların aksine bizde aşırı aktif olan sadece bu iki bölüm var. Sürekli konu dışı yada alternatif kripto paralar hakkında konuştuğumuz için değil, daha çok kişi okusun diye bir alışkanlık oluştu ve herkes bitcoin ile ilgili başlıkları bile bu bölümlere açıyor artık.
Dışarıdan bakan bir göz için biz sadece alternatif kripto paralar ve konu dışı konular hakkında yazışıyor gibi görünüyoruz. Yerel bölümün işleyişi diğer yerel bölümlerden yada forumun genelinden farklı olduğu için buradaki işleyişten kaynaklandığını anlamaları mümkün değil, ki zaten hatalı kullanan da biziz.
Eleştirmek amacıyla söylemiyorum geçmişte benzer hataları ben de yapıyordum burayı hep birlikte daha iyi hale getirmek için örneklendiriyorum;
1 Saat = 1 Yeni Bitcoin Atm’si Konu dışı bölümünde ancak direkt olarak bitcoin ile ilgili olduğu için Türkçe genel yada Bitcoin haberleri bölümlerinden birisinde olmalıydı.
bitcoinden yeni rekor gelir mi ? Alternatif kripto bölümüne açılmış.
Şirketlerin Bitcoin Yatırımları 812.054 BTC’ye Ulaştı Kişisel web sitesinden kopyala yapıştır olduğu için bitcoin haberleri bölümünde olmalıydı ancak alternatif kripto paralar bölümüne açılmış.
...
Forum bölümlerinin kullanımı hakkında EFS tarafından hazırlanmış kısım:
Bitcoin HaberleriBitcoin haberlerini bu bölümden takip edebilirsiniz.
Pazar AlanıBitcoin ile her türlü alım/satımı bu bölümde yapabilirsiniz.
MadencilikBitcoin ile ilgili madencilik, donanım ve yazılım konularını bu bölümde konuşabilirsiniz.
EkonomiBitcoin ekonomisi, fiyat hareketleri ve spekülasyonla ilgili tüm konular bu alt forumda bulunur.
ServislerBitcoin ile hizmet sunan bütün servislerle ilgili duyuru ve tartışmalar bu başlık altında yapılmaktadır.
Alternatif Kripto-ParalarBitcoin dışında kalan tüm kripto-paralar için bu bölümü kullanabilirsiniz.
Konu DışıBurası Bitcoin kullanıcılarının ilgisini çekebilecek diğer konular için serbest bir alandır.
Türkçe (Turkish) bölümü belirtilmemiş o kısımda bitcoin hakkında yada kripto hakkında her konu konuşulabilir yine.