Obećali su da ću u nekim budućim firmware nadogradnjama riješiti ovaj problem pa će se moći imati više instaliranih aplikacija u isto vrijeme.
Ali i to nije neki prevelik problem. Kako i slackovic kaže ne mora se imati niti jedna aktivna aplikacija osim kod slanja i primanja coina. Sama instalacija jednog walleta ne traje više od 20-30 sekundi.
Iskreno, ne znam kako bi mogli firmware nadogradnjom povećati broj instaliranih aplikacija u isto vrijeme. Prije bi rekao da će nadograditi same aplikacije walleta koji se instaliraju na uređaj i to na način da im smanje potrebu za memorijom. To mi ima smisla. Ali da nadogradnjom firmwarea uređaja povećaju memoriju... Ne znam. Zapravo, jedino ako smanje memoriju samog firmwarea pa time povećaju količinu dostupne memorije koja ostane na Ledgeru.
Malo me živcira što za korištenje nekih (možda i svih, ne znam) walleta moraš imati instalirane BTC i ETH wallete,
Za sve aplikacije koje se temelje na Bitcoinu ili su nastali kao fork Bitcoina moraš imati instaliran i BTC wallet. Npr Bitcoin Cash, Bitcoin Gold i šta sve još ima zahtjeva instliran BTC wallet da bi to sve radilo kako treba. Isto je i sa ETH i na njemu temeljenim tokenima. Ne znam kakva je situacija sad kad Ledger podržava i ERC-20 tokene ali mislim se ništa ne mijenja.
Vidiš, nisam na to tako gledao ali ima smisla. Samo što i dalje ostaje činjenica da mi to ide na živce jer moram imati ta dva walleta i onda mi ostane mjesta za još jedan ili dva. Ali dobro, na Ledgeru ionako imam long-term hold coine tako da mi to ne predstavlja tako veliki problem.