Ne znam gdje bi postavio pitanje jer nemamo offtopic sekciju pa ću napisati ovdje.
Negdje početkom 2020. godine je netko napisao dobar post/tutorial o konsolidaciji inputa u BTC walletu koristeći Electrum. Tražio sam ali ga nisam uspio pronaći. Zna li netko gdje se taj topic nalazi? Imam hrpu inputa za Bitvest kampanju pa bi htio napraviti konsolidaciju, a pojma nemam kako.
Ja ću ti odgovoriti na pitanje kako a tutorijal nemam pojma di je. Uglavnom samo pošalješ cjelokupan iznos tih malih transakcija na neku drugu svoju adresu.
Ako ti je taj novčanik samo za tu kampanju onda je stvarno trivijalno. Samo send all na prvu sljedeću BTC adresu koju nisi koristio. Ako u tom novčaniku imaš drugi novac koji ne želiš konsolidirati ideš pod addresses na adresu koja ti za tu kampanju - desni klik - spend from - i opet pošalješ sav iznos na neku svoju drugu BTC adresu.
Jedino što su ti trenutno transakcije preskupe pa to baš nema smisla raditi. Možeš odraditi transakciju svejedno s minimalnim iznosom i da se možda potvrdi unutar par dana. A možeš je i poslati meni na pm pa ću ti je probati ubrzati.
Ajde pošto BTC imam na Ledgeru da ovdje prebacimo razgovor da ne budemo potpuno offtopic.
U principu znam što znači konsolidacija inputa i kako se radi, ali problem je bio što mi je BTC na Ledgeru. Kad otvorim Ledger Live, tamo imam nekoliko BTC accounta na kojima imam BTC (za svaku kampanju radim poseban account da mi je lakše pratiti).
U međuvremenu sam shvatio u čemu je stvar. Ledger Live za svaki novi BTC account koristi drugi "derivation path" kako bi dobio nove adrese na koje će se primati BTC. Problem je što u Live aplikaciji to nije tako lako dostupna informacija. Slučajno sam pronašao gdje se nalazi derivation path za svaki BTC account u Live aplikaciji. Otvori se account u Live aplikaciji, u gornjem desnom kutu klik na ključić za postavke i onda otvorite "Advanced logs". U tekstu koji se prikaže između ostalog piše i "freshAddressPath": "xx'/x'/x'/x/x". E pa derivation path koji treba upisati u Electrumu kod izrade novog walleta je xx'/x'/x' (zadnje dvije znamenke se zanemare, ne znam što one znače). Kad sam tako napravio novi wallet u Electrumu s odgovarajućim derivation path-om, pojavili su se svi inputi.
Sad mi preostaje samo čekati da fee na Bitcoin mreži padne da konsolidiram inpute.
Inače, primijetio sam da mi Ethereum account konačno radi normalno tako da su valjda ispravili grešku sinkronizacije o kojoj sam pisao ranije u ovoj temi.