Pages:
Author

Topic: Nasıl bir Türkiye istiyoruz ? - page 4. (Read 968 times)

member
Activity: 364
Merit: 10
May 12, 2018, 09:20:41 AM
Gençlerin okuduğu, düşündüğü, sağlıklı tartıştığı bir Türkiye olsa gerçekten güzel bir yer olabilirdi ülkemiz. En azından gelecek açısından umut verebilirdi.
Hassas konuların kullanılmadığı ve insanlara düşüncelerin dayatılmadığı gerçek anlamda demokratik ve özgür bir ülke istiyorum..
jr. member
Activity: 182
Merit: 3
May 12, 2018, 09:06:14 AM
Birlik icinde güçlü ve sağlam bir Türkiye istiyoruz.
legendary
Activity: 3248
Merit: 1531
May 12, 2018, 08:17:24 AM
Siyasete Teknolojinin ve Dürüstlüğün hakim olduğu ve bu değerler sayesinde insanların özgürce ve dürüstçe kendini ifade edebildiği Türkiye isterim.

Herhangi bir değerimiz (Din, Atatürk, Şehitlerimiz, Askerimiz vb.) üzerinden prim yapmaya çalışan duyarsız, yalancı, hırsız zihniyetli politikacıları görmek istemiyorum.

Maalesef ülkemizde nüfusun %70'i yukarıda saydığım değerler kullanılarak sömürülüp rahatlıkla kandırılabileceğini biliyorum.
millet olarak  kendi değerlerimizi bildiğimizi sanıyoruz ama maalesef 1970 li yıllardan başlayarak bu güne kadar yürütülen yoğun bir şekilde iç bükey dış bükey paralel dikey  her türlü çabalarla tüm bu değerlerin içine sıçılmış durumda.

Bu gün itibariyle dinci / muhafazakar geçinenlerin İslamiyet ile, Atatürkçü aydın geçinenlerin Atatürk ilkeleri ile, Milliyetçi geçinenlerin de ülkü ile bir alakası kalmamış durumda.

Beyni yıkanmış troll gençlere değil, okuyan araştıran düşüncelerini doğru formatta dürüstçe ifade edebilen gençlere ihtiyacımız var.

Daha fazla partiye, politikacıya değil ilkeli dürüst eğitimcilere ihtiyacımız var.

Kıç kadar bir şehire hava alanı açmaya içi boş üniversiteler açmaya değil bütçesi olan bilim üreten gerçek üniversitelere ihtiyacımız var.

Toprak ağalarına değil kendi toprağını ekip biçen örgütlenip kendi üretim kooperatiflerini oluşturan bilinçli çiftçilere ihtiyacımız var.
newbie
Activity: 252
Merit: 0
May 12, 2018, 06:14:12 AM
hukuk sistemine sahip  milletin ülkesinden devletinden korkmadığı eleştiri yapılabilen

eğitime, teknolojiye, yatırım, atılım yapan bir ülke,  türkiye'nin bu kadar zeki  beyini içinde barındırdığı  

bu ülkede yapabilecek bu kadar çok şey varken kullanabilen bir türkiye
full member
Activity: 1302
Merit: 115
Pepemo.vip
May 12, 2018, 06:10:53 AM
Eğitim bir ülke için her şeydir. Çocuklarımızın bilim ışığında eğitim almasını ve geleceğimize artık gerçek anlamda değer verilmesini istiyorum.
Yalandan her yere imam hatip açmakla bu güzel ve nadide ülke ileriye bir karış gidemez.
newbie
Activity: 45
May 12, 2018, 06:03:53 AM
Adalet adalet adalet... Adalet olduktan sonra herşey yoluna girer.
sr. member
Activity: 546
Merit: 250
May 11, 2018, 03:42:13 PM
Atatürk ilke ve inkılaplarını benimsemiş ve bunları uygulayan tam bağımsız demokratik hakettiği yerde olan bir Türkiye istiyoruz.
member
Activity: 322
Merit: 14
May 11, 2018, 03:04:39 PM
En önemlisi insanımızın insan olması lazım artik. Kendini düşünen bencil ve tembel varlıklar yerine ülkesi için çalışan uğraşan kişiler. Yaptığı işi maaş olarak değil ülkeme bununla ne katabilirim diye bakmasi lazım. Bu olduktan sonra hepsi hikaye. Ne siyasetçilerin çirkin lafları ne yolsuzluk ve israf. Asıl düzen çocuklarımızı egittigimiz zaman gelecek. Onlara para din değil ahlak vermek lazım.
jr. member
Activity: 84
Merit: 7
Community Manager at Bitsurf.eu
May 11, 2018, 05:07:18 AM
Siyasete din ve Atatürk'ün karıştırılmadığı ve bu değerlerimiz üzerinden insanların duygularının sömürülmediği bir Türkiye isterim.

Ne AKP gibi din üzerinden,  nede CHP gibi  Atatürk üzerinden prim yapmaya çalışanları görmek istemiyorum.

Biz ülkece, millet olarak zaten kendi değerlerimizi biliriz, biliyoruz, bunların farkındayız ve bileceğiz.
Bu değerler bize zaten dedelerimiz, nenelerimiz, ana, baba, ağabeylerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından aktarıldı ve öğretildi.

Şimdi birkaç sütü bozuk, koltuk, makam sevdalısı politikacıdan, bukalemun gibi renk değiştiren dönek "lafta siyaset adamından" bunları yeniden öğrenecek değiliz.

Bizi kamçılamak için bu değerleri her seferinde tutup çekiştirmesinler isterim.

-İnşaata betona değil, yeşil alana doğaya ihtiyacımız var
-Daha fazla camiye değil, daha fazla okula, eğitimciye, eğitimli insanlara bilim yuvalarına ihtiyacımız var.
-Daha fazla asfalta, yola, köprüye değil, geçinebilen üretebilen Çiftçiye, refah içinde aile ve çocuk geçindirebilen işçiye, emekçiye ihtiyacımız var.

Söyleyecek bişey bırakmamışsın hocam, kelimesi kelimesine aynı fikirdeyim.
newbie
Activity: 70
May 11, 2018, 04:45:11 AM
Düşünen bir Türkiye iyi olurdu. Ama insanların düşünmeye bile vakti yok. O yüzden bu haldeyiz. İşe git, eve gel uyu..
newbie
Activity: 210
May 11, 2018, 02:04:35 AM
Belki utopik gelecek ama gercekten herkesin esit oldugu herkesin karninin doydugu herkesin baris icinde yasadigi refah seviyesi yuksek bir turkiye cok hos olurdu.
jr. member
Activity: 238
Merit: 3
May 11, 2018, 01:23:26 AM
Daha mutlu ve baris icinde yasayan bir turkiye cok iyi olurdu
member
Activity: 308
Merit: 10
May 11, 2018, 12:59:45 AM
Butun vatandaslarin ulkedeki herseyden haberi olmasini ve bunu yorumlayip yeri geldiginde tepki verebilmesini isterdim. Ama ulkemiz cok iyi susuyor.
sr. member
Activity: 616
Merit: 342
May 10, 2018, 05:30:48 PM
Sorunları yalanla dolanla paspas altına atmayan bir ülke istiyorum
Sorunları çözmek varken birbirine bok atan, iftira atan hatta yeri gelip küfürler savuran yöneticiler istemiyorum.
Eğitimin bu şekilde hala yok edilmesini istemiyorum.
İnsanları kayırmalarını, torpili, ihaleye sokulan fesatları istemiyorum.
Medyayı bu şekilde kontrol etmelerini istemiyorum.
Ben çok şeyi istemiyorum bu ülkede.
newbie
Activity: 56
May 10, 2018, 04:55:40 PM
Torpilin olmadığı.Hakedenin hakettiği yerde çalışacağı haketmeyenlerin makam sahibi olamayacağı. Refah Huzur dolu. Anlık değil ileriye dönük politikaları olan bir Türkiye istiyoruz.
jr. member
Activity: 154
Merit: 4
May 10, 2018, 02:38:47 PM
Saygılı ve duyarlı bir ülke olsun yeter bence. Sayılanların hepsi bu iki başlığa uyarlanıyor zaten Smiley
newbie
Activity: 135
May 10, 2018, 12:10:29 PM
Kendi ayakları üzerinde durabilen güçlü bir türkiye istiyoruz
newbie
Activity: 196
May 10, 2018, 11:57:43 AM
Refah seviyesi yuksek mutlu bir turkiye istiyoruz. Ama galiba imkansiz degil mi.
jr. member
Activity: 126
Merit: 2
May 10, 2018, 10:59:09 AM
Ben önce adalet istiyorum. işleyen bir hukuk istiyorum.
önce adamı tutuklayıp sonra ona uygun yasanın çıkartılmasını istemiyorum.
yandaşa peşkeş çekilen ihaleleri daha fazla duymak istemiyorum. az değil son 15 yılda 100lerce kere değişti ihale kanunu.
görevlerin ve konumların adil bir şekilde hak edene dağıtılmasını istiyorum.
member
Activity: 448
Merit: 12
May 10, 2018, 10:48:14 AM
Gericiliğin olmadığı, Atatürk ilke ve inkılaplarının tam olarak yaşadığı bir Türkiye istiyorum ben.
Herkes illaki farklı şeyler ister ama günün sonunda ortak paydamız insanlık olsun..
Pages:
Jump to: