Pages:
Author

Topic: Nasıl bir Türkiye istiyoruz ? - page 5. (Read 996 times)

jr. member
Activity: 168
Merit: 1
May 10, 2018, 06:30:44 AM
Herkesin özgür olduğu, esitlik ilkesine dayali, güvenilir bir türkiye istiyoruz. Boş vaadlerle kandırılmak değil verilen sozlerin tutulmasiyla daha güçlü hale gelmeyi istiyoruz.
jr. member
Activity: 252
Merit: 5
May 10, 2018, 06:29:58 AM
Savassiz baris icinde bir ulke istiyoruz bence. Yillardir ulkemizde kargasa hic eksik olmuyor. Sonumuz hic iyi yerlere gitmiyor bence.
sr. member
Activity: 434
Merit: 278
May 10, 2018, 06:23:28 AM
Siyasete din ve Atatürk'ün karıştırılmadığı ve bu değerlerimiz üzerinden insanların duygularının sömürülmediği bir Türkiye isterim.

Ne AKP gibi din üzerinden,  nede CHP gibi  Atatürk üzerinden prim yapmaya çalışanları görmek istemiyorum.

Biz ülkece, millet olarak zaten kendi değerlerimizi biliriz, biliyoruz, bunların farkındayız ve bileceğiz.
Bu değerler bize zaten dedelerimiz, nenelerimiz, ana, baba, ağabeylerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından aktarıldı ve öğretildi.

Şimdi birkaç sütü bozuk, koltuk, makam sevdalısı politikacıdan, bukalemun gibi renk değiştiren dönek "lafta siyaset adamından" bunları yeniden öğrenecek değiliz.

Bizi kamçılamak için bu değerleri her seferinde tutup çekiştirmesinler isterim.

-İnşaata betona değil, yeşil alana doğaya ihtiyacımız var
-Daha fazla camiye değil, daha fazla okula, eğitimciye, eğitimli insanlara bilim yuvalarına ihtiyacımız var.
-Daha fazla asfalta, yola, köprüye değil, geçinebilen üretebilen Çiftçiye, refah içinde aile ve çocuk geçindirebilen işçiye, emekçiye ihtiyacımız var.

+1 Güzel yazmışssın hocam lafa gelince gelişmiş ülkeyiz cografi bölgedeki diğer milletlere göre daha iyi durumdayız demeyi biliyorlar. Ama nedense o sekilde bir yasantımız yok malesef mevcut sistemde zengin daha zengin fakir dahada fakirleşiyor. Toplum içindeki sınıf farklarında deyim yerindeyse uçurum var.

Bilenler bilir su discovery channel de bir eleman var bear grylls diye dünyanın en zor yerlerinde eleman hayatta kalmaya calısıyor 1 hafta boyunca Grin aclıktan böcek yiyor kendi sidigini içiyor. Bunu getirecen Türkiyede 1 ay asgari ücretle yasa diyecen vallahi dayanamaz ölür gider  Grin Grin Grin. Bizim insanımız bildigin imkansızı başarıyor şuan her ay başında.

Memleketteki gelir durumu o kadar içler acısı o kadar vahim artık.
sr. member
Activity: 543
Merit: 250
Orjinal üyelik ToRiKaN banlanalı asır ol
May 10, 2018, 05:41:29 AM
Dinime karışmayacak bir toplum oluşturacak bilgiye önem veren, huzurlu mutlu çocuklarımın yaşayabileceği bir ülke istiyorum. Rantların olmadığı daha doğrusu baştan bir ülke istiyorum. Bunun komple değişmesi lazım
sr. member
Activity: 532
Merit: 250
May 10, 2018, 04:00:02 AM
Düşman ülkelere kafa tutucak bir ülke istiyorum. Büyük devletleri yalamayan bir devlet istiyorum. Bütün Türk devletleriyle birlik içinde duracak bir Türkiye görmek istiyorum. İşsizliğin aşırı düştüğü bir memleket istiyorum. Üniversite mezunlarının açıkta kalmamalarını işe girmelerini istiyorum, torpille değil de becerisine göre işe alınan bir memleket istiyorum!!!
jr. member
Activity: 294
Merit: 5
May 10, 2018, 03:50:38 AM
Daha guclu bir turkiye istiyoruz tabikide. Bos vaadlerle basa gelmis insanlari degil turkiyeyi gercekten iyi yerlere cikaracak insanlari istiyoruz. Etini bile uretemeyen bir turkiye degil istedigimiz.
sr. member
Activity: 1666
Merit: 304
kycfree
May 10, 2018, 03:47:29 AM
Benim istediğim Türkiye'de eğitim ilk sırada gelmeli, eğitime daha çok önem verilmeli,kalite arttırılmalı. Teknolojiye ayak uydurulmalı. Gelişmiş ülkeler ile aynı seviyeye çıkmalıyız yavaş yavaş.
member
Activity: 322
Merit: 15
May 09, 2018, 08:39:06 PM
Arkadaşında belirttigi gibi su an insanların yaptığı sadece belli ideolojileri söylemek. Benimsemek değil. Artık laflar değil de icraat lazım. Gerçek icraatlar.
İnsanların kutuplastirilmadigi bir siyaset. Ekonomide tüketen değil de üreten olmak. Çiftçiyi aglatmasin güldürsün ki köylere göç olsun. Bu durumda şehirlerde issizlik azalsin.
Ayrıca öğrencilerin deneme tahtası olmaması lazim.
Tüm bunların önemlisi tüm ülkenin tek bir kişiye değil de her alanı bilene bırakmak lazım. Bugün ekonomi bakanı olan yarın eğitim sonraki gün dışişleri bakanı olmaması lazım.
legendary
Activity: 2240
Merit: 1112
LLP Programming & Electronics
May 09, 2018, 04:42:32 PM
Siyasete din ve Atatürk'ün karıştırılmadığı ve bu değerlerimiz üzerinden insanların duygularının sömürülmediği bir Türkiye isterim.

Ne AKP gibi din üzerinden,  nede CHP gibi  Atatürk üzerinden prim yapmaya çalışanları görmek istemiyorum.

Biz ülkece, millet olarak zaten kendi değerlerimizi biliriz, biliyoruz, bunların farkındayız ve bileceğiz.
Bu değerler bize zaten dedelerimiz, nenelerimiz, ana, baba, ağabeylerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından aktarıldı ve öğretildi.

Şimdi birkaç sütü bozuk, koltuk, makam sevdalısı politikacıdan, bukalemun gibi renk değiştiren dönek "lafta siyaset adamından" bunları yeniden öğrenecek değiliz.

Bizi kamçılamak için bu değerleri her seferinde tutup çekiştirmesinler isterim.

-İnşaata betona değil, yeşil alana doğaya ihtiyacımız var
-Daha fazla camiye değil, daha fazla okula, eğitimciye, eğitimli insanlara bilim yuvalarına ihtiyacımız var.
-Daha fazla asfalta, yola, köprüye değil, geçinebilen üretebilen Çiftçiye, refah içinde aile ve çocuk geçindirebilen işçiye, emekçiye ihtiyacımız var.

hero member
Activity: 1582
Merit: 520
May 09, 2018, 04:30:10 PM
Arkadaşlar malum seçim geliyor  bende seçmen olarak nasıl bir Türkiye istediğimizi dile getirmemizin bu dönemde anlamlı olacağını ve belki birilerinin bu yazılardan bir şeyler çıkarabileceğini düşünerek bu konu başlığını açtım . Ülkemizde sizce yönetim anlamında yapılan yanlışlar varsa neler ? Nasıl düzeltilebilir ? Bizler vatandaş olarak nasıl tavır almalıyız ? Nasıl bir gelecek istiyoruz bunları dile getirirseniz sevinirim . Teşekkürler.
Pages:
Jump to: