Pages:
Author

Topic: İngiltere’de Bir Camii, Zekat Olarak Kripto Para Kabul Edecek - page 2. (Read 446 times)

sr. member
Activity: 812
Merit: 262
Zekatı hangi kurdan veriyorlar yada ne bileyim ne zaman bozduracak bu zekatı alan cami ve kime ulaşıracak enterasan bir yaklaşım olmuş ancak denenecek ki bunlar bir yol bulunsun iş reelize olsun.
full member
Activity: 721
Merit: 100
Müslüman dünya banka sistemleri konusunda malesef dünyaya entegre değil yani paralar avrupalı yada amerikalı bankalarının fon yöneticilerin elinde islama uygun bir düzen yok yalnızca benzer sistemler olabilir. Bitocin ve blockchain şeffaflığı ve güvenliği bu alanda da bir çözüm sunabilir. İlk temaslar başlamış
jr. member
Activity: 140
Merit: 3
Keske bizim ulkemizde bu sekilde mantikli isler yapsa. Haram deyip gecistirmese. Dusunsenize imamlarin maasi neyle veriliyor devletimizin aldigi vergilerle ve her yerden vergi alindigina gore bunlarin icinde kerhanelerde var. Soyleyecek baska birsey yok.
newbie
Activity: 280
Merit: 0
   Eğitim seviyesinin farkı bu haberde de ortaya çıkmış bulunmakta bizde müftü haram der geçer ingiltere de mübarek ramazan ayında zekat için bitcoin i kabul ederler
full member
Activity: 350
Bu adamlar akıllı adamlar fakat zekat illa camiye verilmez diye biliyorum, yani fakirlere de verilir diye biliyorum, sadece cami değil, ha camiye de verilir tabi ama kararınca, bizim diyanet milyar dolarlar alıyor
member
Activity: 182
Merit: 10
Şahsen bende İngiltere'de ki imamı tebrik ediyorum günümüz ihtiyaçlarına cevap vermek adına doğru bir karar almış. Zekatını bitcoin ile vermek isteyenlere yardımcı olmuş.
newbie
Dünya genelinde başka vakıflarda bitcoin ile zekat alıyorlarmış bizim ülkemizde caiz değil fetvası verilerek olayı geçiştirdiler ama bunu kullanan alan satan insanlar var. Diyanetinde bu kararını tekrar değerledirmesi lazım.
newbie
Activity: 126
Müslümanların teknolojiden uzak olduğu günümüz ihtiyaçlarına cevap veremiyorlar eleştirisine güzel bir cevap bu aslında. Ama Müslümanlar bu konuda da kendi aralarında ihtilafa düştüğü için bu adım çok dikkate alınmayacaktır.
member
Activity: 680
Guzel bir uygulama olmus. Zaten turkiyedeki btc haram denmesinin sebebi konuya tam anlamiyla hakim olmamasindan kaynaklaniyor. Bu tur haberlerle beraber ve diger islam ulkelerinin de helal demesinin ardindan ulkemizde de haram karari tekrar gozden gecirilir belki
member
Activity: 336
Merit: 11
İnsanlar için faydalı bir uygulama olmuş. Türkiye'de ki yardım kuruluşları da bu uygulamaya geçerse yararlı olur. Ne kadar toplandı nereye gönderildi daha rahat görebiliriz. şeffaflaşmış olur.
newbie
Activity: 126
Günah mı değil mi soruları yavaş yavaş yok olur ve bütün müslümanlar bu teknolojiyle tanışır. Başlarda böyle sancılar çok normal ama düzene oturacak böyle böyle
full member
Activity: 420
İyilik yap denize at, balık bilmezse halik bilir; diye atasözümüz var. Sen yardımını yapta istersen Bitcoinle yap, toplanan paralar da gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşırsa bir sorun yok. Ama ben zekatı kendi tanıdığım bildiğim zor durumdaki kişilere vermeyi tercih ederim şahsen.
sr. member
Activity: 616
Merit: 250
Kripto paraların yardım, bağış, zekat, fitre adı her ne olursa olsun, ihtiyacı olanlara yardım amaçlı kullanılması fikrine sıcsk bskıyorum. Neticede işin dinş boyutu insanla Allah arasında. Beni konunun insani boyutu ilgilendiriyor ve umarım bağışlar amacına ulaşır.
jr. member
Merit: 4
Gercekten degisik ama guzel bir gelisme olmus. Demek ki teknolojiye karsi önyargılari yok degisime hazirlar guzel bir sey.
jr. member
Activity: 252
Merit: 3
Cok guzel bir haber bence. Ulkemizde bitcoine haram diye aciklama yapilirken yabanci ulkelerdeki camilerde bagis yapiliyor. Ulkemizde sicak yaklasmali artik kripto paralarda.
jr. member
Activity: 84
Merit: 1
Global basında ""Kilise ve kripto para ile bağış" cinsinden haber çıktı mı bilmiyorum, duymadım. O düşünceden sebep böyle bir uygulamanın cami ile başlaması kulağa güzel geliyor dostlar.
member
Activity: 308
Hayatın içinde olma ihtiyaçlara din adına cevap verebilmek böyle bir şey imamı tebrik ediyorum. Bizim ülkemizdeki imamlardan da böyle anlayış bekliyoruz. Teknolojiden korkmayın.
sr. member
Activity: 546
Merit: 252
Cami imamı Bitcoinle zekat verilebileceğini düşünüyor demek ki. Ülkemizde dini yorumlarda Bitcoinin kendisi bile caiz sayılmıyor. Ya da bizim diyanetin bu konuyu bir daha masaya yatırması gerek.
newbie
Activity: 238
Oldukca sasirtici bir haber bence. Bizim ulkemizde diyanet haram diye aciklama yaparken yurt disinda camilerde bu sekilde bir uygulama yapiliyor.
jr. member
Activity: 144
Merit: 1
görünce güldüm bu habere çok komiğime gitti hani haramdıya kripto para müftü öyle açıklama yapmamışmıydı
Pages:
Jump to: