Pages:
Author

Topic: İngiltere’de Bir Camii, Zekat Olarak Kripto Para Kabul Edecek - page 4. (Read 446 times)

sr. member
Activity: 735
Merit: 251
Müslüman ülkelerinin birkaçından kripto paralar konusunda destekleyici haberler duymuştum fakat Türk İslam Dayanışma Derneği’nin Londra’da açmış olduğu camiinin imamının,  zekat için kripto paraları kabul edeceklerini açıklaması şaşırtıcı. Neticede kripto paraların yardım amaçlı kullanılması iyi bir şey.
full member
Activity: 518
Merit: 100
Vay anasını şaşdım kaldım bunlar bu işe haram dıyorlardı karşı çıkmıyorlarmıydı şimdi de ne oldu zekaat olarak kabul edıyorlar bunlar cok çakal
hero member
Activity: 1533
Merit: 560
Sonuçta insana faydası olacaksa, yani alan vatandaş bunu paraya çevirebiliyorsa gayet yerinde bir hareket, haram diyenler başka işlere baksın.
newbie
Activity: 140
Merit: 0
Harika bir haber. Bizde bitcoin aldığı ortaya çıkan imamların işlerine son verildi. Bu kadar adaletli bir ülkeyiz.
member
Activity: 308
Merit: 10
Çağın ihtiyaçlarını yok kabul edemezsiniz, bizde bitcoine haram denip olayı kapattılar ama insanlar bunu kullanmaya bir birlerine göndermeye başladı. İngiltere de ki imamda var olan birşeyi kabul edip zekat olarak almayı kabul edip insanlara kolaylık sağlamış. tebrikler hocam.
jr. member
Activity: 196
Merit: 2
PLATIO - Smart Banking Ecosystem
Bizim müftülük Bitcoinin haram olduğunu açıklamıştı hatta Bitcoin ticareti yaptıkları iddiasıyla iki imam hakkında soruşturma açılıp görevden uzaklaştırıldılar. Bu haber bizim müftünün açıklamasıyla tezat oluşturdu. 

Kafa yapısındaki fark diyelim ne diyelim, birisi insanların hayıtına girmiş bir ödeme sistemiyle dini vazifesini kolaylaştırıyor, öbürü yeterince araştırmadan etmeden tü kaka diyip yasaklıyor.
newbie
Activity: 2
Çok komik birşey olmuş.Kripto paralar ile ödeme yapmak  Grin
jr. member
Activity: 156
Merit: 1
burada müftü haramaçıklaması yapıyor ingilterede camii kripto paradan zekat alınır diyor bizim müftümü yanılıyo ingilteredeki hocamı bu ne çelişkidir Cheesy
jr. member
Activity: 434
Merit: 1
Ülke içinde haram diye fetva verirler, ama yabancı ülkede cami zekatı kripto para olarak kabul eder. Şimdi haram mı yoksa kendilerine gelince helal mi?
sr. member
Activity: 518
Merit: 250
Bizim müftülük Bitcoinin haram olduğunu açıklamıştı hatta Bitcoin ticareti yaptıkları iddiasıyla iki imam hakkında soruşturma açılıp görevden uzaklaştırıldılar. Bu haber bizim müftünün açıklamasıyla tezat oluşturdu. 
member
Activity: 462
Böyle atik bir düşünceyi bizim dini yetkililerden hiç beklemezdim. Eminim ilgi çekecektir ve gerekli bilgilendirmelerle güzel miktarlarda yatırım bile toplanabilir..
member
Activity: 392
Gereçekten aranan imam bu müslüman kripto para yatırımcıları için örnek teşkil ediyor , bizde müftlük kripto para ticareti yapan iki imamı görevden alırken ingilterede camii kripto para ile zekat kabul ediyor ,darısı bizim diyanetin başına.
hero member
Activity: 1582
Merit: 520
İngiltere'de böyle bir anlayışa sahip bir kişinin kripto parayla zekat kabul etmesini çağa uygun bir anlayış olarak görüyorum ve kripto paraların hayır işlerinde isimlerinin geçecek olması ayrıca sevindiricidir umarım ülkemizdeki çağ dışı kalmış anlayış biraz bu kişilerden çağı yakalayabilir.
full member
Activity: 616
Herkes kendi kafasına göre yorumluyor, bilgi sahibi olmayanlar fikir yürütmeye kalkıyor ve sonuç ortada. Bir alim grubu ve kripto paralara hakim bir grup bir araya gelip bunu dini yönden tartışsa daha sağlıklı açıklamalar gelceği kanısındayım.
full member
Activity: 266
https://cryptassist.io
Bu dini sevmek için bir neden daha. Smiley Arkadaş neden birbirinizle ters düşüyorsunuz. Haram deyip cami ye bağış kabul etmek nedir. Hocanın dediğini yap yaptığını yapma demek gibi değil mi bu. Ya biri çıksın fetva versin haram mı değil mi bilelim. Ya da çıkıp saçma sapan açıklama yapıp milleti saptırat altına almasınlar. Bu arada söylemeden geçemicem. İngiltere'deki camide işini biliyormuş helal olsun.
member
Activity: 336
Valla gerçekten çok akıllı bir iş ,zaten olması gerekende bu , dini işlerin dışında kalmamalı diye düşünüyorum ,insan hayatına her türlü ve bir şekilde bu kripto paralar eninde sonunda girecek bundan kaçış yok.
member
Activity: 504
umachit.fund
Lafa gelince 'caiz değil' demesini bilirler kripto paralar için ama sıcak para her türlü şeyin önündedir tabii ki.
Değişik bir uygulama olmuş ama bakalım talep olacak mi veya tanıtımını nasıl yapacaklar bu işin
full member
Activity: 476
İslami camia adına sevindirici bir haber bence, bir çok islam ülkesi kripto paraları anlayamadığı için uzak durun demişti. İngiltere'de ki caminin bu adımı Müslümanlar arasında ilgi uyandıracaktır. Kripto paralara olan bakış açısı değişecektir.
newbie
Activity: 140
Müslümanlar olarak hiçbir işte birlik olamadığımız gibi bu işte de ortak hareket edemiyoruz maalesef. Bir ülkenin din işlerinin haram dediğine öbür ülkenin din işleri veya alimler birliği helal diyor. Hiç akıllanmayacağız. İngiltere de ki camide var olan kullanılan bir para birimiyle zekat almaya kakar vermiş. Günlük olayları yakından takip ediyorlar tebrik ediyorum.
full member
Activity: 560
Merit: 113
Ülkeden ülkeye değişiyormu acaba burada haram dememişlermiydi bu işlere  Huh

Değişiyor kardeşim herkes işin geldiği gibi yorumluyor, ona kalırsa zaten bütün sistem haram bir şeyin üzerine kurulu yani zaten adamlar daha ne olduğunu anlamadan nasıl fetva veriyor anlamış değilim.
Pages:
Jump to: