Pages:
Author

Topic: İnsan ilişkilerinde dikkat etmemiz gereken görgü kuralları - page 2. (Read 256 times)

hero member
Activity: 1470
Merit: 931
Hemen hemen hepsine dikkat etmemiz gerekiyor ama bazen ihmal edip atladığımız oluyor. 16 numaradan çok dertliyim bir kuzenim var işim var diyorum ne yapacaksın diyor söylemek istemiyorum demek ki anlasana Smiley biriyle görüşmem lazım diyorum kimle görüşeceksin diyor ne zaman işin biter ne zaman  gelirsin diyor, senin benimle ne işin varsa onu söyle ben sana hesap vermek zorunda değilim ki sonrada az tersleyince kötü olan ben oluyorum Smiley
hero member
Activity: 1162
Merit: 719
Hızlı okuma yaptım. Kaçırdıysam tekrarlamış olacağım. Biriyle buluşacağım yere 5 dakika erken giderim. Söz verdiğim insanları bekletmem. Bekletenleri de hiç sevmem. Cheesy
full member
Activity: 182
Merit: 140
Kadın olsun erkek olsun ikili ilişkilerde nasıl davranacağımızı çoğu yerde bilmiyoruz. Kendi merakımız başkalarını mutsuz edebiliyor. Çoğu yerde de haklı olduğumuzu sanıyor kişilerin iç dünyasında nasıl bir etki oluşturacağını tahmin bile edemiyoruz. Onun için ikili ilişkilerde nasıl davranacağımızı maddeler halinde affınıza sığınarak paylaşmak istedim. Daha doğrusu nasıl davrandığımı anlatmak istedim.

1- Bir kişinin telefonunu 4 defadan fazla çaldırmam. eğer acil bir durum yoksa ve kendi işim içinse 1 saat sonra 4 defa daha çaldırırım. Açmazsa geri dönmesini beklerim

2- Bir kişinin mesleğini sorarım ancak maaşını ve konumunu asla sormam.

3- Bir kimseye asla: Daha evlenmedin mi? Neden çocuk yapmıyorsun? gibi garip sorular sormam

4- Eğer arkadaşımla gezerken yemek teklifini ben etmişsem mutlaka yemeğin sonuna doğru kalkıp hesabı öderim. Kasaya onunla beraber gitmem.

5- Salak mısın? Aptal mısın? Düşüncesizsin gibi kelimeleri samimi olduğum arkadaşlarıma dahi kullanmam.

6- Birisinin başka biri hakkında yaptığı olumsuz yorumu "Bu da şunun hakkında böyle konuştu" diye hiçbir yerde söylemem

7- Kime ait olduğunu bilmediğim Herhangi bir eşyayı basit de olsa, ihtiyacım da olsa kullanmam. Eğer hayati bir önemi varsa ve kullanırsam kullandığımı sahibine söylerim.

8- İnsanların hataları varsa kimsenin yanında uyarmam. Yalnız kaldığımız bir zamanda uygun bir dille söylerim.

9- Benimle konuşulurken telefonum çalarsa konuştuğum kişiden müsaade isterim. Sohbet esnasında sürekli telefonu kurcalamam

10- Selam veren birisinin selamını daha içten bir sesle almaya çalışırım

11- Sokakta konuştuğum kişiye yüzüm dönük konuşurum, güneş gözlüğüm varsa çıkarırım.

12- Benden istenmedikçe (hayati önem yoksa) kimseye tavsiye vermem.

13- İşyerimde her mertebeden kişiye aynı saygıyı gösteririm.

14- İşyerimde temizlik görevlisine kişisel eşyalarımı veya kirlettiğim yerleri temizletmem.

15- Teşekkür etmek benim hayatımda sürekli olan bir kavramdır.

16- Bir arkadaşım bana bir işi olduğunu görüşemeyeceğini söylerse ne işin var diye sormam

17- Bir arkadaşımın telefonunu elime alıp kurcalamam. Resimlerine bakarken onun göstermesini isterim.

18- Telefon konuşması yaparken mutlaka kalabalıktan uzaklaşırım, arkadaşlarımın yanında konuşmam.

19- Bir arkadaşımın elinde poşet görürsem içinde ne var diye sormam ve dikkatimi poşete vermem.

20- Hakkımda yapılan olumsuz bir eleştiride hararetli bir savunmaya geçmem.

21- Bir engellinin engelinin neden kaynaklandığını sormam.

22- Kilolu birine kilosu hakkında yorum yapmam. Zaten kiloluların hemen hepsi kilo vermek istiyordur. Ancak az bir zayıflamasında bunu belirtirim.

23- Yeni tanıştığım birinin eğer kendi anlatmıyorsa soyundan çıkıp sülalesinden girmem.

24- Kimsenin yanında, yabancı veya tanıdık bir bayan hakkında yorum yapmam.

25- Samimi arkadaşımın yanında dahi yabancı bir kadına: "off taş gibi kadın vs" gibi asla ahlaksız cümleler kullanmam.

26- Bir arkadaşımın evindeyken veya yolda eşiyle beraber gördüğümde eşine merhaba demekten fazla sohbete girmem. Eşiyle gerektiği kadar konuşurum. Şakalaşmam.

27- Samimi arkadaşım da olsa evine veya odasına izin vermediği sürece girmem. Evinde daima dış kapıda beklerim. Dış kapıdan direkt girip iç kapıda beklemem.

28- Cebimdeki paraları tomarıyla beraber çıkarıp ödeme yapmam.

29- Bulunduğum toplumun kabul edebileceği kıyafetler giyerim.

30- Bayanların bulunduğu ortamda argo, cinsel içerikli, küfürlü konuşma yapmam

31- Verdiğim sözü mutlaka tutmaya çalışırım, tutamazsam bunu söyler özür dilerim

Sizlerin de mutlaka ekleyeceğiniz. Kendinize göre olan kurallarınız vardır. Bunları kendimce yazdım. Sizlere uymayanlar da olabilir. Herkesin davranışı kendisine.

Pages:
Jump to: