Pratim Dropil kao i Dzeronimo, a i imam uložena neka sredstva u njega, mogu samo reći da se nadam da nije muljaža, jer mi budućnost projekta po onome što ja vidim izgledati obečavajuće. Rekao bih da ima jako dobre izglede za rast x10 u idućih 9 mjeseci više od toga samo ako poraste cijelo tržište. Probat ću kasnije u postu elaborirati ovaj dio za rast od x10.
Najava novog obracuna i KCY verifikacije su uzrokovali pad cena, jer bi "zakljucavanjem" Drop tokena u Dexu po sadasnjoj ceni dovelo do toga da mnogima treba cela godina samo da se vrate na pocetno ulaganje. I onda su vlasnici napravili smekerski potez i objavili da ce presek stanja i ulazak u novi sistem obaviti po ceni od 0,005 USD za jedan Drop token, sto je u tom trenutku bilo oko 80% vise od trzisne cene.
Evo primera. Ukoliko imate 1M tokena, njihova trzisna vrednost pre par dana je bila oko 2800 USD. To znaci da bi onih 5% na svakih 15 dana donosilo Drop tokene u vrednosti od 140 USD. Zahvaljujuci ovom potezu vlasnika Dropila, tih istih 5% za istih 1M Drop tokena ce donosti Dropove u vrednosti od 250 USD.
Malo je reci da su investitori bili odusevljeni, pa je u poslednja dva dana cena tokena porasla za preko 20%, a verujem da ce nastaviti da raste, jer svaka kupovina ispod 0.005 USD predstavlja dobar posao.
Bit ovog što @Dzeronimo opisuje je da ako uđete u Dex dok je cijene Dropila ispod 0,005$ da će vam vlasnici projekta nadoknaditi razliku u zaradi do iznosa od 0,005$ po Dropilu. To je mala gesta ali tržište je pozitivno reagiralo. Po meni to nije ništa ključno i da vas ne dovede u zabludu da se ne može smanjiti vrijednost glavnice zbog pada cijene. U mom slučaju to sad na grafu
izgleda jako loše jer sam ušao s Dropilom u vrijednosti 600$ ali kad se komparira s ETHom a ne dolarom pada skoro da i nema.
Ključni su sljedeći podaci: Dex (njihov bot) donosi prosječnu zaradu od 4,4% u 15 dana, ovo je prosjek izračunat za cijeli fond (svi režimi ulaganja) na temelju zadnjih mjesec dana. Tim tempom broj tokena u fonud će se udvostručiti za manje od 9 mjeseci. U fond je trenutno tokena u vrijednosti od 33M$ kako svi tokeni trenutno vrijede 78 M$ lako je uočiti da će ovim tempom za 9 mjeseci u fondu biti 85% svih tokena. To bi po meni trebalo izazvati manjak tokena na tržištu a to će pak izazvati njihov rast.
Treba uočiti da dok Dropil raste potrebno je manje tokena da se pokrije profit Dex-a, tako da bi kontinuirani rast Dropila mogao pokvariti ovu moju računicu. To se najbolje vidi sad kad Dopill raste, pogled na
satni prikaz zarade u Dexu baš i nije bajan.
Ali mislim da se nitko neće previše buniti dok vidi rast glavnice.
Koliko Dropil može rasti?
Ako naraste x10 tržišna vrijednost bi mu bila oko 780M$, što bi bilo oko 20-tog mjesta na CoinMarketCapu sa sadašnjim stanjem tržišta. Pitanje je da li bot može jednako dobro vrtiti cca 700M$ kao i 33M$ koliko sad vrti?
Ako pogledamo brojke:
Vrijednost tržišta je 240000M$, 700M$ je oko 0,3% tržišta što je još uvijek mali udio.
Dnevni volumen trgovanja je 12000M$, 700M$ je oko 5,8% dnevnog trgovanja, što mi se čini već značajni udio u dnevnoj trgovini.
Ja bih iz ove moje priproste analize zaključio da je to gornji limit do kuda Dropil može rasti, svaki danji rast zahtijeva rast cijelog tržišta. S time da je za očekivati da će profitabilnost bota padati s porastom udjela a i za očekivati je da će mu se pojaviti konkurencija.
Sve ovo ne zvuči loše, ali onda sam se zapitao da li je moguće da projekt koji u biti ima samo jednog bota za trgovanje kriptovalutama (sve ostalo je sporedno i sitno) može vrijediti 700M$? Zaključak donesite sami. Uz sve to pojavi li se Dex-u dobra konkurencija Dropil bi se lako mogao strmoglaviti jer će svi požuriti uložiti sredstva u bota koji daje veće prinose.
Moj bi zaključak bio da projekt na prvi pogled izgleda odlično i trenutno stoji odlično na drugi pogled počinješ uviđati, razmišljati o stvarima koje te spuštaju na zemlju.