S obzirom da je cela ova crypto prica jedna velika kocka, nerado preporucujem bilo koji projekat, ali sam ipak odlucio da vam skrenem paznju na Dropil. Mnogi su vec culi za Dropil, jer im je bounty kampanju vodio Bounty hive. Pisao sam o njemu, ali ne u ovom delu foruma, a cini mi se da zasluzuje posebnu temu, pa sam je zato pokrenuo. Razmisljao sam da li da je stavim u Altcoins, ali mi se cini da je tamo vise za najavu novih coina, a ovo je ipak prica iz licnog ugla o projektu koji postoji vec mesecima i mislim da zasluzuje da je vise ljudi vidi.
Sajt je
https://dropil.com. Dropil projekat ima dva proizvoda - Dex i Artur. Dex je obicnim korisnicima mnogo zanimljiviji, pa cu se fokusirati na njega, tim pre sto Artura ne koristim, pa i nemam mnogo toga reci. Dex koristim vec par meseci i veoma sam zadovoljan, sto me i motivisalo da sa vama podelim ovu pricu.
Jednostavno receno, Dex je trading bot. Velika razlika izmedju njega i nekih drugih botova je sto nema potrebe da ucite, ni njega ni sebe. Dovoljno je da ulozite sredstva, a on dalje radi sve sam. Da krenem odmah od rezultata. Sredstva se u Dex ulazu po ciklusima, a jedan ciklus traje 15 dana. Ja sam do sada u svakom ciklusu zaradjivao po skoro 4%, sto mozda ne zvuci puno, ali na godisnjem nivou to dodje skoro 100%. Ovo je jedan od retkih coina sa kojim mozete biti u plus nakon godinu dana, cak i ako mu cena padne skoro 50%.
Kada ulazete novac, mozete odabrati jedan od tri rezima ulaganja - Safe, Moderate i Aggressive. Do sada sam uvek birao Aggressive jer je na njemu najveca zarada. Pored toga, prilikom ulaganja birate sta ce biti na kraju ciklusa - mozete odabrati da vam se dobit isplati u vas wallet, a mozete odabrati i da se automatski reinvestira, zajedno sa glavnicom. Ja biram da se sve ulozi u novi ciklus, jer mi je ciljd a skupim sto vise Dropova. Tokom ciklusa imate detaljan uvid u to koliko ste zaradili, po satu, danu, nedelji i mesecu. Sredstva iz Dexa mozete povuci u bilo kom trenutku, a jedino sto gubite je zarada u tom ciklusu. Ovo je najlakse uporediti sa sredstvima koja su orocena u banci - mozete ih podici bilo kad, ali gubite kamatu.
Vise o tome kako Dex radi mozete saznati
OVDEProbacu malo da pojasnim kako se racuna zarada, jer je taj deo relativno konfuzan.
Vas ulog se racuna na osnovu cene Drop tokena u trenutku zapocinjanja ciklusa. Zarad lakseg objasnjavanja, racunacemo da je cena 1 Drop = 1 USD. Ako ulozite 1000 dropova, vas ulog ce biti 1000 USD. Svi vasi ulozi i isplate su u Dropovima, koje sistem sam konvertuje u druge coine da bi njima trgovao.
- Prvi scenario: Ako na kraju ciklusa cena Dropa bude ista, a zarada 4%, vi cete dobiti 40 Dropova na vas racun i imacete ukupno 1040 (vrednosti 1040 USD)
- Drugi scenario: Ako na kraju ciklusa cena Dropa 1 Drop = 0,5 USD, vi cete dobiti 80 Dropova na vas racun i imacete ukupno 1080 (vrednosti 540 USD)
- Treci scenario: Ako na kraju ciklusa cena Dropa 1 Drop = 2 USD, vi cete dobiti 20 Dropova na vas racun i imacete ukupno 1020 (vrednosti 2040 USD)
- Cetvrti scenario je da umesto profita imate gubitak (pu, pu, pu, daleko bilo
). Tada se prati ista logika, samo se dropovi oduzimaju od osnovice koju ste ulozili, umesto da se dodaju.
Kao sto vidite, broj dobijenih Dropova varira, ali je njihova vrednost u USD uvek jednaka. Zato mnogi koji zele da cuvaju Dropove navijaju da cena na kraju ciklusa bude niza nego kad su ulozili, jer tako dobijaju vise Dropova.
Minimalni iznos koji mozete uloziti u Dex je 50 USD (u Dropovima).
Najpopularnija menjacnica za Drop je Tidex
https://tidex.com/exchange/drop/eth i na njoj je najveci promet. Radi solidno, ali je provizija za povlacenje Dropa velika (mislim da je trenutno 1000 Drops)
Od pre par dana su izlistani i na Idax menjacnici
https://www.idax.mn/#/exchange?pairname=DROP_ETH. Jos se uhodavaju ali je provizija nesto niza (800 Drops)
Sa ulaganjem u Dex sam poceo pre dva ipo meseca. Prvo sam ulozio 25.000 Drop tokena, ali sam se nakon prvog ciklusa uverio da radi dobro, pa sam ulozio i preostalih 50.000 Dropova. Trenutno imam ulozeno 89.000 Dropova.
Niko ne zna sta ce biti sutra, pa tako mozda i Dropil projekat propadne, ali za sada radi odlicno i on mi je velika nada za Lambo
Pitajte ako sam nesto propustio da pomenem.