Pages:
Author

Topic: [Oceny miesięczne] My polskojęzyczni i merity... - page 2. (Read 1069 times)

legendary
Activity: 2436
Merit: 1561
Ze statystyk wynika w zasadzie, że jest dwóch aktywnych polskich użytkowników, reszta bardzo rzadko się udziela.

No niestety tak to teraz wygląda, aktywność mocno spadła, ale może sytuacja się kiedyś odmieni i może starzy użytkownicy powrócą albo pojawią się nowi.
Szkoda by było żeby ten lokal całkiem wymarł, po potrafiło tu być całkiem fajnie.
legendary
Activity: 3402
Merit: 9199
icarus-cards.eu
Czy te statystyki dotyczą tylko postów na krajowym forum czy ogólnym?
✂️

tylko na krajowym forum/lokalach
jr. member
Activity: 62
Merit: 1
Czy te statystyki dotyczą tylko postów na krajowym forum czy ogólnym?
Ze statystyk wynika w zasadzie, że jest dwóch aktywnych polskich użytkowników, reszta bardzo rzadko się udziela.
legendary
No proszę. Byłem pewien że maj będzie gorszy od kwietnia, a jednak mamy trend wzrostowy  Grin i to w prawie każdej metryce.
Jeśli chodzi o liczbę postów to jest identyczna jak w kwietniu: 43.

legendary
icarus-cards.eu
serdeczne podziękowania dla @Rikafip za świeże miesięczne statystyki za maj
ponowne podziękowania dla @DdmrDdmr Merit Dashboard i @TryNinja Ninjastic.space za ich wykresy i narzędzia analityczne, a także dla @joker_josue TalkImg i jego upload plików graficznych stworzonych specjalnie dla Bitcointalk

w pierwszej statystyce poprawiliśmy się nieznacznie (o jedno miejsce) w porównaniu do kwietnia. tym razem rozdaliśmy o 9 meritów więcej niż w poprzednim miesiącu Smiley

a także w statystyce aktywnych członków, możemy wykazać niewielki plus +2 w porównaniu do kwietnia

i na koniec nasze top10 z maja:

1. cygan [22]
2. pawel7777 [6]
3. EXMON [2]
4. ErtYwekCone [2]
5. HEWRA [2]
6. hexan123 [2]
7. stafstor [2]
8. Alex_Novashop [1]
9. MWppW [1]
10. Polska airdrop [1]

wszystkie pozostałe statystyki możecie znaleźć w oryginalnym poście: https://bitcointalksearch.org/topic/m.64226300
legendary
Activity: 2744
Merit: 1708
First 100% Liquid Stablecoin Backed by Gold
...czy będąc aktywnym tylko na krajowym podwórku jest możliwe wzięcie udziału w kampanii sygnaturowej? Czy są to dobre kwoty?

bedzie Ci bardzo ciezko, jezeli chcesz szybko dostac sie do jakiejs kampanii to zainteresuj sie kasynami, jest ich sporo i dobrze placa, a co najmniej bylo ich sporo jeszcze jakis czas temu

musisz pisac w sekcji anglojezycznej gambling (duzo), merity, itd
legendary
icarus-cards.eu
...
Z ciekawości - czy będąc aktywnym tylko na krajowym podwórku jest możliwe wzięcie udziału w kampanii sygnaturowej? Czy są to dobre kwoty?

po pierwsze cieszę się, że starasz się teraz być bardziej aktywny Smiley

jeśli bounty manager poszukuje jednego lub więcej uczestników do swojej kampanii, przez pewien czas trwa faza składania wniosków, podczas której wszyscy użytkownicy mogą aplikować.
następnie bm wybiera najlepszych i oczywiście chce mieć w swojej kampanii uczestnika, który jest aktywny w wielu działach tutaj na forum, aby jego sygnaturka była tam również widoczna
jr. member

A ja myślę, że właśnie na odwrót.
Co ciebie tak przyciąga, że jesteś tak bardzo aktywny?
Jeśli chodzi o mnie interesuje mnie na tym forum tylko kilka z działów i nie na każdym się wypowiadam, często wolę poczytać opinie innych użytkowników.

jestem tu od prawie 13 lat i wiele się tutaj nauczyłem, dlatego chcę nadal przekazywać swoją wiedzę wszystkim innym użytkownikom. dodatkowo, kampanie sygnaturowe wysyłają pewną tygodniową ilość satoshis do twojego własnego portfela, jeśli nadal aktywnie uczestniczysz w forum Cool
nie interesują mnie tutaj wszystkie działy i oczywiście mam też swoje ulubione tematy/działy, gdzie lubię zaglądać i tam też dyskutować
stworzyłem również własny projekt Icarus tutaj na forum, który oczywiście będę nadal aktualizował tutaj na forum

Dzięki za odpowiedź. Myślę, że w najbliższym czasie poprawię trochę swoją aktywność na tym forum, zainteresuję się bardziej działami których praktycznie nie odwiedzam.
Z ciekawości - czy będąc aktywnym tylko na krajowym podwórku jest możliwe wzięcie udziału w kampanii sygnaturowej? Czy są to dobre kwoty?
legendary
icarus-cards.eu

Jeśli chodzi o mnie interesuje mnie na tym forum tylko kilka z działów i nie na każdym się wypowiadam, często wolę poczytać opinie innych użytkowników.

jestem tu od prawie 13 lat i wiele się tutaj nauczyłem, dlatego chcę nadal przekazywać swoją wiedzę wszystkim innym użytkownikom. dodatkowo, kampanie sygnaturowe wysyłają pewną tygodniową ilość satoshis do twojego własnego portfela, jeśli nadal aktywnie uczestniczysz w forum Cool
nie interesują mnie tutaj wszystkie działy i oczywiście mam też swoje ulubione tematy/działy, gdzie lubię zaglądać i tam też dyskutować
stworzyłem również własny projekt Icarus tutaj na forum, który oczywiście będę nadal aktualizował tutaj na forum
jr. member
Czyli trzeba będzie zmotywować Polaków, żeby zainteresowali się tematem krypto  Grin
✂️

ale ty możesz odpowiedzieć na to pytanie najlepiej, ponieważ myślę, że dotyczy to ciebie samego Wink
jak widzę, jesteś tu zarejestrowany od listopada 2018 roku, ale niestety bardzo mało (36 postów) lub w ogóle nie jesteś aktywny na naszym polskim podwórku
dlaczego tak jest?
może powiesz nam, co jest tego powodem, co możemy zrobić lepiej, aby znów pojawiało się tu więcej aktywnych polskich użytkowników?

legendary
icarus-cards.eu
Czyli trzeba będzie zmotywować Polaków, żeby zainteresowali się tematem krypto  Grin
✂️

ale ty możesz odpowiedzieć na to pytanie najlepiej, ponieważ myślę, że dotyczy to ciebie samego Wink
jak widzę, jesteś tu zarejestrowany od listopada 2018 roku, ale niestety bardzo mało (36 postów) lub w ogóle nie jesteś aktywny na naszym polskim podwórku
dlaczego tak jest?
może powiesz nam, co jest tego powodem, co możemy zrobić lepiej, aby znów pojawiało się tu więcej aktywnych polskich użytkowników?
jr. member
Może też jest tak, że na początku ludzie nie wiedzieli za bardzo co to jest, przyszli, trochę byli aktywni i ruszyli w świat.
Z drugiej strony to czy inne Państwa również nie mają żadnych spadków?
legendary
Słabiuteńko to trochę wygląda i maj też bedzie na porównywalnym poziomie...

ogólnie nigdy tu nie było tłoczno, nawet wtedy kiedy Bitcointalk był jednym z niewielu miejsc z jakimś info Bitcoinie czy innych altach, więc chyba nie ma co liczyć na cud, może być tak jak jest albo gorzej, nie liczę na wzrosty a już na pewno na takie stałe, żeby z miesiąca na miesiąc było coraz lepiej... tak na prawdę to trzymam kciuki żeby nie było odwrotnie
legendary
Słabiuteńko to trochę wygląda i maj też bedzie na porównywalnym poziomie.
Jak na razie, wg ninjastic.space, w tym miesiącu mamy 40 postów (wliczając ten) i 11 aktywnych użytkowników, z których oczywiście większość ma na koncie po jednym poście.

Jeżeli chodzi o współczynnik merit/post, to też mocny spadek z 0,65 w marcu, na 0,28 w kwietniu.
Jedyny wskaźnik w którym ciągle wyglądamy dobrze to procent postów które otrzymały merity. Mamy tutaj 6-te miejsce (na 16) z wynikiem 20,93%.
legendary
icarus-cards.eu
serdeczne podziękowania dla @Rikafip za świeże miesięczne statystyki za kwiecień
ponowne podziękowania dla @DdmrDdmr Merit Dashboard i @TryNinja Ninjastic.space za ich wykresy i narzędzia analityczne, a także dla @joker_josue TalkImg i jego upload plików graficznych stworzonych specjalnie dla Bitcointalk

jak wszyscy podejrzewaliśmy, kwiecień był jak dotąd najgorszym miesiącem w tym roku Undecided
w tej statystyce znaleźliśmy się na ostatnim miejscu i rozdaliśmy o 41 meritów mniej niż w marcu...

ta statystyka również nie wygląda dużo lepiej. na naszym podwórku było o 2 użytkowników mniej niż w marcu.
tutaj wylądowaliśmy na przedostatnim miejscu. w poprzednim miesiącu byliśmy jeszcze na czwartym miejscu od końca.

i na koniec nasze top10 z kwietnia:

1. cygan [23]
2. wwzsocki [6]
3. pawel7777 [5]
4. Tytanowy Janusz [2]
5. stafstor [2]
6. Ernesto98 [1]
7. Michal81 [1]
8. bonanza-expert [1]
9. olympus-game [1]
10. plinko-guide [1]

wszystkie pozostałe statystyki możecie znaleźć w oryginalnym poście: https://bitcointalksearch.org/topic/m.64136587
legendary
(...)
pewnie tak jak ja @Tytanowy Janusz nie ma czasu ostatnio, mamy bull run no i jest co robic  Cool

na szczęście Cygan, Pawel777 cały czas w top5, to dobrze, że ciągle zależy żeby cos się działo na naszym lokalnym podwórku

ja nie moge sie nadziwić od tylu lat, ze tu na Bitcointalk jest nas dosłownie kilka osób, przecież to najstarsze i największe BTC forum

szczególnie teraz kiedy mamy BTC po 62K nowych kont powinno przybywac jak grzybów po deszczu

Janusz na pewno ma co robić, choć mam nadzieję że prawdziwy bull-run dopiero przed nami. I nie oszukujmy się, utrata miejsca w kampanii na pewno działa mocno zniechęcająco.

Szczerze mówiąc to wolałbym wypaść z top 5 gdyby to znaczyło że aktywność byłaby większa.

Bitcoin stał się maistreamowy, dyskutować o nim można wszędzie, więc ludzi nie koniecznie ciągnie żeby rejestrować się i być aktywnym na dedykowanym forum. Do tego może też być tak, że jest sporo Polaków na tym forum, którzy może i zaglądają na polskie sub-forum, ale widzą że aktywność jest malutka, więc ograniczają się do głównego, angielskojęzycznego forum.
Moja aktywność też spadła poniekąd dlatego że nie zaglądam tu "rutynowo" ale głównie wtedy gdy pojawi mi się jakiś wątek na watchlist.

Kwiecień niemal na pewno będzie o wiele gorszy od marca czy lutego, ale może kiedyś odbijemy.
legendary

1. cygan [29]
2. wwzsocki [18]
3. pawel7777 [9]

Nie spodziewałem sie zobaczyc siebie na drugim miejscu bo nie byłem za bardzo aktywny

ale widziec Tytanowego tak nisko to dopiero zaskoczenie,

8. Tytanowy Janusz [3]

pewnie tak jak ja @Tytanowy Janusz nie ma czasu ostatnio, mamy bull run no i jest co robic  Cool

na szczęście Cygan, Pawel777 cały czas w top5, to dobrze, że ciągle zależy żeby cos się działo na naszym lokalnym podwórku

ja nie moge sie nadziwić od tylu lat, ze tu na Bitcointalk jest nas dosłownie kilka osób, przecież to najstarsze i największe BTC forum

szczególnie teraz kiedy mamy BTC po 62K nowych kont powinno przybywac jak grzybów po deszczu
legendary
icarus-cards.eu
serdeczne podziękowania dla @Rikafip za świeże miesięczne statystyki za marzec

w tej statystyce poprawiliśmy się o 12 punktów w porównaniu z lutym, co oznacza, że w marcu rozdaliśmy o 12 meritów więcej na naszym podwórku niż w lutym Smiley
jeśli chodzi o ranking, poprawiliśmy się o dwa miejsca

w poniższych statystykach wypadliśmy niestety gorzej niż w lutym. tutaj mieliśmy o 2 aktywnych członków mniej w marcu - mianowicie tylko 12...
i mam przeczucie, że w kwietniu będzie jeszcze gorzej Undecided

i na koniec nasze top10 z marca:

1. cygan [29]
2. wwzsocki [18]
3. pawel7777 [9]
4. Martinez88 [7]
5. ecdsa123 [4]
6. pbies [4]
7. HarryHarold [3]
8. Tytanowy Janusz [3]
9. YOUR_BALANCE [1]
10. svenach [1]

wszystkie pozostałe statystyki możecie znaleźć w oryginalnym poście: https://bitcointalksearch.org/topic/m.63987057
legendary
(...)
widać też, że @Tytanowy Janusz (od kiedy nie bierze udziału w żadnej kampanii) nieco przyhamował i jest tu nieco mniej aktywny, przez co oczywiście brakuje tu jego dobrych wypowiedzi/tematów Tongue

Dokladnie. Janusz byl najbardziej aktywny z nas wszystkich i jego posty byly wysokiej jakosci, wiec gdy przychamowal z aktywnoscia to wszystkie statystyki polecialy na leb.

Ciezko sie mu dziwic, nawet jezeli zarobki z kampanii nie byly glownym powodem dla ktorego tu sie udzielal, to jednak kiedy zarabiasz nieprzerwanie przez dlugie lata i nagle to tracisz, to jest to mocno demotywujace.
Niestety im dluzej ktos jest nieaktywny, tym trudniej jest dostac miejsce w jakiejkolwiek kampanii. Ale mam nadzieje ze TJ, po krotkiej przerwie wroci do dawnej aktywnosci.

Jak widac wzrosty na bitcoinie tez, jak na razie, nie przekladaja sie na wzrost aktywnosci, choc pojawilo sie chyba kilka nowych osob.
legendary
icarus-cards.eu
nie ma problemu @pawel7777, każdy może opublikować swoje statystyki tutaj jeśli chce i nie musi czekać na mój post Wink
jeśli chodzi o ostatni miesiąc, wypadliśmy gorzej niż w styczniu w prawie wszystkich kategoriach.
widać też, że @Tytanowy Janusz (od kiedy nie bierze udziału w żadnej kampanii) nieco przyhamował i jest tu nieco mniej aktywny, przez co oczywiście brakuje tu jego dobrych wypowiedzi/tematów Tongue
Pages:
Jump to: