Pages:
Author

Topic: od czego najlepiej zaczac ,jak jestes zupelnie zielony w tym temacie? - page 2. (Read 1746 times)

member
Activity: 308
Merit: 11
Jakie powinny byc pierwsze kroki nowicjusza ?

A co chcesz tak naprawdę tu robić Smiley? Moim celem jest branie udziału w kampaniach np. podpisu i zbieranie altcoin. Jest to chyba najłatwiejsze na początku...
member
Activity: 84
Merit: 10
Jakie powinny byc pierwsze kroki nowicjusza ?
Dobrym krokiem na początek jest pobawienie się "kranikami" czyli stronami które rozdają btc za darmo (drobne ilości).
Przykładem może być strona którą mam niżej w podpisie.
Na tej stronie "grasz" w robienie misji i dostajesz za to satoshi (najmniejsza część btc)
member
Activity: 84
Sporo dobrych linków tutaj i mądrych słów - dzięki wszystkim! Smiley
full member
Activity: 180
Merit: 103
Vault-Tec ⚡ Senior Engineer
Posłuchaj kryptoraport na YT Smiley Z początku możesz wszystkiego nie rozumieć, ale z czasem będziesz wiedział o co chodzi. Poczytaj także podstawy na bitcoin.pl warto także poczytać o poszczególnych monetach na bithub.pl. Dowiesz się jakie są podstawowe różnice pomiędzy nimi itd.
hero member
Activity: 1067
Merit: 501
To smutne moze co napisze, lecz nic nie uczy lepiej jak straty Wink)) kazdy chyba tego doswiadczyl  Roll Eyes Roll Eyes
jr. member
Activity: 53
Zainwestuj troche kasy za którą nie będziesz bardzo płakał jak ją stracisz. Kup jakąś walute z top 10, czytaj newsy i patrz jak zmienia się kurs. W międzyczasie czytaj jak działa blockchain i na czym się to wszystko opiera.
full member
Activity: 182
Merit: 101
Od początku najlepiej zacząć od typowo podstaw czyli Bitcoin i technologia blockchain... Później dopiero warto bawić się w jakiś trading, inwestycje czy poznawanie większej ilości kryptowalut.
Myślę, że warto jest zainteresować się materiałami z kanału youtube Cyfrowej Ekonomii: https://www.youtube.com/user/bitcoinet/

Dużo osób niestety rzuca się najpierw na walke o ugranie 1% na tradingu zamiast nauczyć się podstaw jak działa łańcuch i powiązany z nim świat.
member
Activity: 151
Ja też siedzę głównie na youtube. Można się na prawdę wiele nauczyć.
sr. member
Activity: 616
Merit: 251
Od początku najlepiej zacząć od typowo podstaw czyli Bitcoin i technologia blockchain... Później dopiero warto bawić się w jakiś trading, inwestycje czy poznawanie większej ilości kryptowalut.
Myślę, że warto jest zainteresować się materiałami z kanału youtube Cyfrowej Ekonomii: https://www.youtube.com/user/bitcoinet/
member
Activity: 70
Подскажите, пожалуйста, где русская ветка?

?
newbie
Activity: 25
Merit: 0
Подскажите, пожалуйста, где русская ветка?
member
Activity: 70
trzeba wrócić do szkoły to raz a drugie trzeba znaleźć odpowiedniego nauczyciela, na start szukaj ciekawych tematów  na Youtube a przedewszystkim ruszaj 1 temat w 1 chwili , bo jak rzucisz sie na wszystko na raz to może być ciężko.

W roli nauczyciela mogę spokojnie polecić Andreasa M. Antonopoulosa, profesora, którego na YT znajdziesz w wielu odsłonach. Wyjaśnia wszystko prostym językiem i jasno tłumaczy nawet te mocno zawiłe kwestie. Zacznij od jednego wykładu i leć dalej. Mam nadzieję, że będzie pomocny.
jr. member
Activity: 55
Merit: 1
Jak juz przyswoisz troche informacji, to zacznij od malych kwot. Prawdopodobnie stracisz pare % wiec bedzie to dobra szkola i mala strata
full member
Activity: 158
Merit: 100
Kurcze, liczyłem że się tu czegoś dowiem, a tu nic. Cóż wejdę na ten YT i może w ten sposób przybędzie mi wiedzy w tym temacie. Podpowiedzcie mi chociaż moi drodzy od jakiego zagadnienia zacząć.

Tutaj nauczysz się podstaw, starałem się wybrać kanały które niosą jakaś wartość merytoryczną

PL:
https://www.youtube.com/user/szanow Podstawy, wprowadzenie do BTC
https://www.youtube.com/channel/UCKy4pRGNqVvpI6HrO9lo3XA Wiadomości, analizy kryptowalut
ENG:
https://www.youtube.com/user/aantonop Bardzo ciekawe wykłady
newbie
Activity: 27
Szanowne Panie, Szanowni Panowie,

niestety bez bardzo dużego głodu wiedzy, oraz bardzo dużego samozaparcia do samodzielnego wyszukiwania tej wiedzy, sukcesu w tej branży nie będzie.  Grin Grin Grin
member
Activity: 165
Kurcze, liczyłem że się tu czegoś dowiem, a tu nic. Cóż wejdę na ten YT i może w ten sposób przybędzie mi wiedzy w tym temacie. Podpowiedzcie mi chociaż moi drodzy od jakiego zagadnienia zacząć.
full member
Activity: 158
Merit: 100
W internecie jest ogrom wiedzy wystarczy poszukać Smiley Jeśli będziesz miał jakieś pytania do których nie możesz znaleźć odpowiedzi pisz tutaj na forum.
full member
Activity: 182
Merit: 101
To jaki temat z Youtuba byscie polecili?

To może napisz nam co Cie interesuje ? czy chcesz kopać Crypto, chcesz tradować? chcesz zbierać krany? jest dużo dróg wybierz coś najpierw:)
newbie
Activity: 27
czy moze mi ktospowiedziec jak zwiekszyc swoje activity?

Poziom "activity" zwiększasz poprzez publikowanie postów, jednakże w ciągu 2 tygodni możesz go podnieść o maksymalnie 14 ptk.
Pages:
Jump to: