Am comandat 3single SC (comanda am facut-o in primele zile de la lansarea precomezii) , am platit prin wired transfer, nu aveau atunci decat BTC si wired. Personal consider cea mai sigura comanda prin paypal.
Prin wired sau btc nu poti recupera banii, in caz ca se intampla ceva.
calcule :
Single SC 60 GHash/s
Pret 1300$
dificultate 3054627
BTC/zi ~=20 (curentul lunar scazut) raman doar profitul
dificultatea creste 2x faci 10 BTC/zi
dificultatea creste 10x faci 2 BTC/zi
dificultatea creste 40x faci 0.5 BTC/zi ROI e de 9 luni
Cine a cumparat in prima luna Asic de la BFL are ROI intre 10 si 30 de zile
Cine a cumparat in a doua luna are ROI intre 30 si 120 de zile
ROI creste exponential.
In teorie ca sa ramai profitail cu ASIC tre sa investesti in hardware 1/3 din profit. Aici depinzi f mult de delivery time BFL .
Nebunia o sa inceapa cand ajung la utilizatori primele ASIC.
NU stiu ce sa zic daca acum se merita sa investesti , BFL au peste 10.000 de preordere acum.
1. Nu cred ca au 10k de pre-orders in acest moment, daca ar fi toate numai pt. Jalapeno, ar insemna pre-orders de 1.5mil $ numai la BFL.
Mai sunt si alti provider-ri de ASIC-uri, care cica au pre-orders cam 20-25% din ce a primit BFL,
deci ar fi un total de min. 2mil. $.
Din ce am mai citit pe forum, ar fi suficienti care au facut comanda, dar nu au mai confirmat-o.
Concluzia ar fi ca sunt 10k de pre-orders, dar nu se stie cate sunt valide.
2. E putin probabil ca BFL sa trimita cele cateva mii de pre-orders pe rand, banuiesc ca or sa astepte sa faca macar jumatate din ce s-a comandat, si abia apoi sa dea drumul la shipping.
Ei au zis ca estimated shipping date ca fiind Noiembrie, deci ei probabil se asteapta ca sa aiba chip-ul testat pe la sf. lui Oct - inceputul lui Nov.,
dupa care mai stau 1-2 sapt. la asamblare, poate o sapt. la testare, dupa care fac shipping.
E foarte putin probabil sa inceapa shippingul in prima parte a lui Nov.
Oricum, daca totul le iese dupa plan, probabil ca toti cei care au facut preorder o sa aiba produsele acasa pana la sf. lui Decembrie.
Oricum, USA-Romania dureaza cam 10 zile
, desi produsul intra in Ro la max. 2 zile de cand au dat drumul BFL la shipping, dar nu stiu ce tot dureaza asa de mult procesarea. Probabil ca pentru cei din Buc., shippingul o sa fie la 5-6 zile, dar pt. provincie e cam 10 zile.
@Zubilica: calculele le-ai facut la 25$/block reward?
Eu cred ca dificultatea o sa fie in jur de 20x in Q1 2013, dar probabil ca 1 BTC o sa fie sub 10$, si in cel mai rau caz, poate 5$.
Apropo de ROI, cu siguranta o sa fie cativa norocosi care o sa aiba un ROI de sub o luna, dar e vorba de cateva sute de comenzi, probabil doar USA.
Oricum, personal as vrea sa comand doar 1 singul single de 30G, si apoi sa vad ce se intampla.
Pentru mine, nu ma astept sa am un ROI mai mic de 6 luni, dar cel mai probabil undeva pe la 9-12 luni.
ROI-ul pentru un single, o sa fie cum era odata( acum 1 an ), pentru un PC cu 3-4 GPUs max.
La Jalapeno, cred ca ROI-ul o sa fie de min. 12 luni, daca nu il primesti in prima luna de la lansare.
Eu nu as comanda Jalapeno deloc, cel putin nu la 150$.
Legat de vama, stie cineva sigur cum o sa fie? Eventual cineva care a comandat anul acesta FPGA-uri, poate ne poate spune din experienta.
E cumva 6.5% + 24% TVA?