Pages:
Author

Topic: Otomatik / Manuel Rig Resetleme Sistemi (Satış konusu) - page 2. (Read 3141 times)

hero member
Activity: 1533
Merit: 560

Bira mayalarken oda sıcaklığını esp8266 ile buluta gönderip grafik halinde bakıyordum ordan biliyorum.

Adam bira mayalıyor .... Ucuza kaçması normal   Smiley

Cheesy Cheesy Cheesy
Bu adam birayı kendi imal ediyordur, başlar şimdi niye para veriyorsun 1 kutu biraya 7-8 lira,
10cl maya, 10cl saf alkol, 5cl malt, 7cl şerbetçi otu, 25cl su fln..
Yazarsa şaşırmam yani.
Ama %100 malt takılıyorum ben içmem onun dandik birasını Cheesy
legendary
Activity: 2240
Merit: 1112
LLP Programming & Electronics

Bira mayalarken oda sıcaklığını esp8266 ile buluta gönderip grafik halinde bakıyordum ordan biliyorum.

Adam bira mayalıyor .... Ucuza kaçması normal   Smiley
hero member
Sana yukarıda soru sordum, konuyu single point of failure'a getirmişsin. NO,NC seçeneği olan bir röleyi kontrol eden PC'nin kilitlenmesinde, riglerin bundan etkileneceğini düşünecek kadar da beyin yoksunusun sanki elektriği röleler üzerinden veriyorum Smiley
Arduino kullanmak israftır diyorsun linux çakmasını öneriyorsun.
Seninle polemik yaşamaktan sıkıldım nasıl bir narsist isen en büyük seninki dedim yine tatmin olmadın sal beni artık.

Bir bok bilmediğin için aklın sıra ufak ufak hakaret ederek üste çıkmaya çalışıyorsun.
Arduino kullanmak israftır mı demişim iyi oku. Pc kullanmak israftır dedim yukarıda. Arduinoda RTOS var dedim mavi ekran vermez kitlenmez, azcık kafanı kullan.

Sende arduino programlayacak beceri olmadığı için script dilleri destekleyen linux bazlı SBC önerdim raspberry veya çakmasını.

Sana daha basit, daha kullanışlı yöntem gösterdim hala küfür etmekten geri kalmıyorsun.

Sana daha güzel bir iş önereyim, al bir kamera tak audine, sonra trafikte herkese ettiğin küfürleri youtube a yükle, millet izlesin gülsün sende izleme başı para kazan.

Yurtdışında böyle ana pc kullanarak rig resetter yaptım şu paraya satıyorum dersen götüyle güler millet.
2000 motor arabam var gaza basarak bundan elektrik üretiyorum onlada evimi aydınlatıyorum demek gibi birşey seninkisi. Benzinli arabayı jenaratör gibi kullanmak yani (hala anlamadıysan eğer).

Bunu ben mi yazdım ne bu?
Birşey yapacaksan iyisini yap, zaten az boz para istemiyorsun, hakkını ver aldığın paranın. Arduinoyu sadece röle kontrolü için kullanmak israftır.

Bak 2 defa soru sordum sana 3. defa soruyorum.
Sen şimdi 20-30 rig sahibisin diyelim, bu kafayla biraz zor da diyelim ki var, güldüğün ANAMAKİNA olmadan tamamını nasıl kontrol edersin.
Kör gibi mining mi yaparsın, simplemining ile internetten mi takip edersin, havuzdan yarım saat gecikmeli mi bakarsın, ethman mı kullanırsın?

Arduino programlayamayacağımı söylüyorsun C++ ile servo motor kontrollü, kicker titreşimli yarış simülatörü geliştirmiş adam var karşında!
Sen şimdi ona da inanmıyorum dersin resmini hatta videosunu çeker atarım sana!
Normalde elektronik donanım kontrol eden yazılım yazmak hep itici ve sıkıcı gelmiştir bana, karşımda monitör olacak geliştirdiğim uygulamalarda.

youtube'a gelince, sen youtube nedir bilmez iken ayda binlerce dolar kazanıyordum, hatta program da yazdım bir tık öteye taşıdım, 20k üyeli bir sistemim var, sürekli youtube'un güncellemeleri yüzünden diğer işlerim aksadığı ve takibi zor olduğu için satışını durdurdum bir kaç ay evvel.
http://ytpro.net/kullanim.aspx
Hatırı sayılır para getiren kanallarım da var rahat ol murooooooo....
Trafikte kimseye küfür etmem, korna dahi kolay kolay çalmam, ben medeni insanım, sadece senin gibi cıvık insanlara tahammülüm yok, youtube'da izleme başı para düşük olur canım tıklama başı iyi para kazanılır, biz youtuberlar TBMO deriz. (Tıklama Başı Maliyet Oranı)

Ve artık lütfen sus.
Yap, sat ama sus.
Evlat olsan sevilmez 31 olsan çekilmezsin.

member
Activity: 84
Merit: 10
Sana yukarıda soru sordum, konuyu single point of failure'a getirmişsin. NO,NC seçeneği olan bir röleyi kontrol eden PC'nin kilitlenmesinde, riglerin bundan etkileneceğini düşünecek kadar da beyin yoksunusun sanki elektriği röleler üzerinden veriyorum Smiley
Seninle polemik yaşamaktan sıkıldım nasıl bir narsist isen en büyük seninki dedim yine tatmin olmadın sal beni artık.

Bir bok bilmediğin için aklın sıra ufak ufak hakaret ederek üste çıkmaya çalışıyorsun.
Arduino kullanmak israftır mı demişim iyi oku. Pc kullanmak israftır dedim yukarıda. Arduinoda RTOS var dedim mavi ekran vermez kitlenmez, azcık kafanı kullan.

Sende arduino programlayacak beceri olmadığı için script dilleri destekleyen linux bazlı SBC önerdim raspberry veya çakmasını.

Sana daha basit, daha kullanışlı yöntem gösterdim hala küfür etmekten geri kalmıyorsun.

Sana daha güzel bir iş önereyim, al bir kamera tak audine, sonra trafikte herkese ettiğin küfürleri youtube a yükle, millet izlesin gülsün sende izleme başı para kazan.

Yurtdışında böyle ana pc kullanarak rig resetter yaptım şu paraya satıyorum dersen götüyle güler millet.
2000 motor arabam var gaza basarak bundan elektrik üretiyorum onlada evimi aydınlatıyorum demek gibi birşey seninkisi. Benzinli arabayı jenaratör gibi kullanmak yani (hala anlamadıysan eğer).
hero member
Activity: 2170
Merit: 612
Online Security & Investment Corporation
Bu cihazların yapımı konusunda teknik bilgiye sahip değilim ancak forbidden bu cihazı yaparken epey uğraşmıştır. SRRv2 cihazı bugün elime ulaştı ve incelediğimde üzerinde o kadar da çok karmaşık şeylerin olmadığını gördüm. Ancak bunları bir araya getirirken yapılan araştırma, çalışma teknik bilgi, el emeği, yazılımı düşününce bence verdiğimiz paralar çok değil. Bende 5 rig var, aldığım cihaz 8 rig destekliyor. Ayrıca her rig de bir de akıllı priz var. Ha biraz fazla masraf oldu o ayrı. 8 den fazla rigim olduğunda forbidden dan bir adet bu cihazdan alacağım. Bence mining ile uğraşan kişiler tek cihazı bile olsa bu cihazdan almalı. Sistemin çalışmadan 4-5 saat geçtiğini düşünün. Makine boşa çalışacak. Bu tarz cihazlar her zaman parasını çıkartır. Boşa değil verilen paralar. Forbideen ı tanımıyorum ama yaptığı iş saygıyı hak ediyor. Ben yazılım mühendisiyim ve genelde benden istenilen şeyler için genelde yüksek ücret talep ediyorum. Çalıştığım birkaç şirket dışında da kimseye iş yapmıyorum. Çünkü senin gibi işi küçümseyenler çok fazla. İki tuşa basıp 1000 dolar alıyorsun diyene cevabım şu oluyor: Sen de hangi iki tuşa basıalcağını öğren, sen de bu kadar fazla para kazan.
hero member
member
İyi yapılan her işin emeğinin hakkını alması lazım bence. Daha iyisini yapabilen varsa yapsın sonra konuşsun. Daha iyisi yapılabilir diyerek boş laflar edilmemeli. forbidden iyi bir çalışma yapmış. Şuanki elimdeki sistemlere para harcamamış olsam forbidden dan bir adet cihaz da ben alırıdm. Elimde bi sürü broadlink var. Birde SRRv2 de kargoda 8 cihaz da o kontro lediyor. Pahalı mı ? Evet pahalı. Broadlink 200 TL, SRRv2 162 USD + %20 gümrük vergisi, forbidden ın yaptığı cihazda çeşitli sayıda rig sayısına göere değişiyor. Bence bu tarz cihazların zatenucuz olmasını beklemeyin. Ucuz olamaz. Profesyonel anlamda mining yapmak isteyen kişiler bu tarz cihazları alıp kullanır. Tek rigi olup da amatör olarak yapanlar ise almayabilir de. Ben hobi olarak başladım. Kazancı da var. Kim hem oyun oynayıp hem de para kazanmak istemez ki ? Cep telefonundan oyun oyanyıp boşa vakit kaybedeceğime böyle şeylerle uğraşırım daha iyi. Burdan kazandığım paralar yine bu sistemlere gitsin sorun yok. Nasıl olsa eninde sonunda kazanç bırakıyor.

Daha iyisi zaten var. Neyini yapıcaz anlamadım? Link verdim tıklayıp okuma zahmetine girdin mi?
Yurtdışındayım diyorum, böyle bir talep olursa eylül ortası ben döndüğümde isteyene satar kurulumunu yaparım.

Daha iyisi yapılabilir diye boş boş sallamadım, nasıl yapılacağı konusunda yol gösterdim yukardaki mesajlarda.

Ayrıca bu aletlerin BOM masrafı çok ama çok düşük. Yani kendiniz yapmak isteseniz 40-50 dolar bile harcamadan bu sistemi kurabilirsiniz kendiniz.
member
kardeş tamamen fantazi peşindesin, 20-30 rigi olan, kısacası 30kw güç tüketimi olan bir miningcinin 100w lık dandik bir pc yi açık tutması ne kadar sorun oldu sana veya bir laptop..
Sen şimdi 20-30 rig sahibisin diyelim, bu kafayla biraz zor da diyelim ki var, güldüğün ANAMAKİNA olmadan tamamını nasıl kontrol edersin.
Kör gibi mining mi yaparsın, simplemining ile internetten mi takip edersin, havuzdan yarım saat gecikmeli mi bakarsın, ethman mı kullanırsın?
Hadi ateistler bunu da açıklasın bakalım.

Edit: Kendim için sormadım biliyorsun benim tek sistem kontrolüm var Windows Server 2012 Deneme Süresi 1080 gün sana göre kaçak Smiley
Ayrıca sorduğum sorulara da online görünüyorsun 1-2 gün sonra cvp veriyorsun bi halt bilmiyorsun da yardım aldığın bir mühendis ya da bilişimci mi var muro Smiley

Madem forumda online ım neden hiç bir konuya yazmamışım?
Ne sordun da cevap veremedim hamzoş (muro ya cevaben)

Daha Single Point of Failure nedir bilmiyorsun, ne zararı varmış 1 pc açık tutmanın. Ya o açık tuttuğun pc kitlenirse? Smiley
Arm SBC ler çok daha stabil, hele hele arduino tarzı kitler RTOS çalıştırıyor kitlenme diye birşey yok.

Sen herkesi 20-30 rig sahibi zannediyorsun, ilanada yaz o zaman 20-30 rigden aşağı olan bunu almasın diye. Neden 4lü 8 li filan satıyorsun o zaman?

Ben sana yukarıda hem örnek proje verdim, kaynak kodlarına kadar açık al yap.

Birşey yapacaksan iyisini yap, zaten az boz para istemiyorsun, hakkını ver aldığın paranın. Arduinoyu sadece röle kontrolü için kullanmak israftır.
hero member
İyi yapılan her işin emeğinin hakkını alması lazım bence. Daha iyisini yapabilen varsa yapsın sonra konuşsun. Daha iyisi yapılabilir diyerek boş laflar edilmemeli. forbidden iyi bir çalışma yapmış. Şuanki elimdeki sistemlere para harcamamış olsam forbidden dan bir adet cihaz da ben alırıdm. Elimde bi sürü broadlink var. Birde SRRv2 de kargoda 8 cihaz da o kontro lediyor. Pahalı mı ? Evet pahalı. Broadlink 200 TL, SRRv2 162 USD + %20 gümrük vergisi, forbidden ın yaptığı cihazda çeşitli sayıda rig sayısına göere değişiyor. Bence bu tarz cihazların zatenucuz olmasını beklemeyin. Ucuz olamaz. Profesyonel anlamda mining yapmak isteyen kişiler bu tarz cihazları alıp kullanır. Tek rigi olup da amatör olarak yapanlar ise almayabilir de. Ben hobi olarak başladım. Kazancı da var. Kim hem oyun oynayıp hem de para kazanmak istemez ki ? Cep telefonundan oyun oyanyıp boşa vakit kaybedeceğime böyle şeylerle uğraşırım daha iyi. Burdan kazandığım paralar yine bu sistemlere gitsin sorun yok. Nasıl olsa eninde sonunda kazanç bırakıyor.
hero member
kardeş tamamen fantazi peşindesin, 20-30 rigi olan, kısacası 30kw güç tüketimi olan bir miningcinin 100w lık dandik bir pc yi açık tutması ne kadar sorun oldu sana veya bir laptop..
Hadi ateistler bunu da açıklasın bakalım.

Edit: Kendim için sormadım biliyorsun benim tek sistem kontrolüm var Windows Server 2012 Deneme Süresi 1080 gün sana göre kaçak Smiley
Ayrıca sorduğum sorulara da online görünüyorsun 1-2 gün sonra cvp veriyorsun bi halt bilmiyorsun da yardım aldığın bir mühendis ya da bilişimci mi var muro Smiley
member
manuel resete gelince

sistem:

raspberry pi veya klonu
dilediğin programlama dilinde script
linux armbian debian OS.

IO portlarından kontrol ile kısa devre yaptırmak şartıyla ister power on/off ister reset jumper pininden istediğin pc yi manuel resetletirsin. Ufak bir program yazmak yeterli.

Hatta bu işi yapan beleş bulut servisler var mobil uygulaması olan. API key alıp orda hesap açıp ordanda komut verebiliyorsun.

member
Güzel bir proje olmuş hocam elinize sağlık, satış arttıkça maliyetin düşeceğini düşünyorum. Umarım sizin içinde başarılı bir proje olur.

Teşekkürler.

@muratizm
Bu arada daha ucuza daha iyisini yap, kısacası yaptığın şey bi boka yarayacak ve milletin işini görecek ise ben bu konuyu silerim. Seni de tebrik ederim. Hadi bakalım.

Sana hazır link verdim proje verdim, al değerlendir diye.
Ben yurtdışındayım dönmeme 2 ay var, 2 ay sonra mining mi kalıcak bakalım.

port 3333 den ethman çıktısı var, istediğin gibi değerlendirirsin. toplam hash hızına bakarsın her gpu ayrı ayrı analiz edersin buna engel yok.
raspberry pi de istersen c# ile yaz MONO da çalıştır, istediğin şekil kontrol var.

bu iş için açık pc tutmak bildiğin israf. Azıcık diplomanın hakkını ver, eskidendi o ANAMAKİNA çalıştırma günleri  Grin
hero member
Güzel bir proje olmuş hocam elinize sağlık, satış arttıkça maliyetin düşeceğini düşünyorum. Umarım sizin içinde başarılı bir proje olur.

Teşekkürler.

@muratizm
Bu arada daha ucuza daha iyisini yap, kısacası yaptığın şey bi boka yarayacak ve milletin işini görecek ise ben bu konuyu silerim. Seni de tebrik ederim. Hadi bakalım.
sr. member
Activity: 406
Merit: 252
hero member
Çok iyi bir proje diyebilirim.

Simple Rig Resetter v2 cihaza 162 USD ödedim. Hala teslim edilmedi. Ayrıca fatura bedeli düşükl yazmayı kabul etmediler. Vergi çıkacak %20. 8 cihaz bağlanıyor.
Broadlink cihaz kullanıyorum. Tanesi 169 TL. Her bir rig için bir tane bağlamak gerekiyor. Pahalıya mal oluyor.

Bence sizin sistem güzel olmuş. Fiyat pahalı diyen almayıp alternatifleri araştırsınlar bence. Ben fiyatlarınızın uygun olduğunu düşünüyorum.

Yapmayin ya nesi iyi?
Adam arduino kullanmis, azcik zorlasa arduino yerine esp8266 kullanip riglerin 3333 nolu portundan ethman ciktisini kontrol ettirip, 10 sn icinde yanit vermeyen olursa otomatik reset attirabilirdi. Bu is icin acik ayri pc ye gerek yok. Ha diyelim arduino ide ile program yazamiyorsun, o zaman raspberry pi var, daha ucuza orange pi var script calistirabilen, yine ayni mantik.

Simdi forbidden buraya yazmadan ben pesinen cevabini vereyim, ben niye napmiyorum o zaman sorusuna.
Tatildeyim ulan yurtdisinda, eylulde donucem daha iki ay var. iki ay sonra uygun pazar olursa tabiki projelendirip satarim pc-gerektirmeyen-rig-reset cihazimi Smiley

Bu sistemi gerçek mining işi yapanlar değerlendirir, sen anlayamazsın, hangi rig ne basıyor, düşen gpu var mı FAZLA rigi olan ya ethman dan kontrol edecek ya da senin gibi rig başı sonsuza dek para bayılıp simplemining kullanacak.
Kontrol için ayrı pc çalıştıranlar için yazdım ilk cümlemde. Senin gibi cırtlak seslilerin konuya ekşiyeceğini bildiğim için.
Hiç başına geldi mi bilmiyorum ama 5 gpu çalıştıran rigde bazen 1-2 gpu düşebiliyor ama 3333 portu hata vermeden devam ediyor benim kurduğum sistem bunu da algılıyor ve resetliyor, kapiş?
Senin mantığa göre 3333 portu cevap verdi her şey yolunda ama gitti hashlar haberin yok. Smiley
Ayrıca manuel resetlemek için nasıl bir mantığın var onu da yaz.
member
Alin ornek projede hazir. Adam dahada basit yapmis, ping atiyor sistem cevap vermiyorse kapat-bekle-ac yapiyor.

Az degistirip ip: port 3333 kontrol ettirilebilir

https://github.com/Kasmetski/auto-hard-reset

Raspberry pi veya klonlari ile pc filan istemeden tek basina is goruyor.

Kendi alip ugrasmak isteyen baksin, keyiflidir linux ve arm.
member

Simple Rig Resetter v2 cihaza 162 USD ödedim. Hala teslim edilmedi. Ayrıca fatura bedeli düşükl yazmayı kabul etmediler. Vergi çıkacak %20. 8 cihaz bağlanıyor.
Broadlink cihaz kullanıyorum. Tanesi 169 TL. Her bir rig için bir tane bağlamak gerekiyor. Pahalıya mal oluyor.

Bence sizin sistem güzel olmuş. Fiyat pahalı diyen almayıp alternatifleri araştırsınlar bence. Ben fiyatlarınızın uygun olduğunu düşünüyorum.

Yapmayin ya nesi iyi?
Adam arduino kullanmis, azcik zorlasa arduino yerine esp8266 kullanip riglerin 3333 nolu portundan ethman ciktisini kontrol ettirip, 10 sn icinde yanit vermeyen olursa otomatik reset attirabilirdi. Bu is icin acik ayri pc ye gerek yok. Ha diyelim arduino ide ile program yazamiyorsun, o zaman raspberry pi var, daha ucuza orange pi var script calistirabilen, yine ayni mantik.

Simdi forbidden buraya yazmadan ben pesinen cevabini vereyim, ben niye napmiyorum o zaman sorusuna.
Tatildeyim ulan yurtdisinda, eylulde donucem daha iki ay var. iki ay sonra uygun pazar olursa tabiki projelendirip satarim pc-gerektirmeyen-rig-reset cihazimi Smiley
hero member

hero member
Teşekkürler Mustafa.
Aslında arduino arada olmadan direk seri port ile çalışan röleler de var ama çok kaliteli değil biraz problem yaşadım testlerimde. Kaliteli olanların da fiyatı pahalı hep küfredecekler bana Smiley
En iyi çözüm arduino oldu.

legendary
Activity: 2240
Merit: 1112
LLP Programming & Electronics
Tebrikler. Arduino ile işi kopardın sonunda  Wink
iş görür cihaz.
Pages:
Jump to: