Burada yazan değerler token dağılımı. Fakat bu tokenlar grafikteki gibi dağıtılmayacak, 2023 e kadar, parça parça ve farklı oranlarda dağıtılacak, o yüzden bu değerler bizleri yanıltmasın. Bu resim hakkında genel bir yorum yaptırıyor, fakat bizi çok da isabetli sonuçlara ulaştırmaz. çünkü IEO süreçleri 1 aylık 2 aylık süreçler, 5 yıllık süreç hakkındaki yorum, 1-2 aylık süreçte çok daha farklı seyreder.
ağustos itibari ile grafikten çıkarabildiğim kadarıyla;
yaklaşık %8 'i stratgic round
yaklaşık %1.5 -2 si private raund
net %8.38 kısmı launch pad sale
Yaklaşık %8-9 luk kısmı da foundation da olacak
Bunların hepsi
kilitli olmayan, satılabilir koinler olacak.
Bize 1 perl tokenın maliyeti 0.07743 USD olacak. eğer çıkarsa
Strategic Sale Token Price 1 PERL = 0.12USD demişler. Fakat güven olmaz, direk adam baktı düşüyor isterse 0.01 den satar geçer. Burada iş binance' da bitiyor. izin vermezlerse ucuzdan sattırmazlar.
Private Sale Token Price 1 PERL = 0.20USD yazana göre özel satışta, 0.20 usd den satacaklar ya da sattılar. Bu oldukça iddialı bir rakam. toplam tokenların %1-2 si.
Launch pad sale 1 PERL = 0.07743 USD Bu bize satacakları (çakacakları
) fiyat. diğer sayılara bakıldığında gayet makul bir fiyat gözüküyor. Yani adam private sale de özel müşterisine vereceği fiyattın %10 üstünde verecek, ki bu da oldukça iddialı bir rakam.
foundation 1 PERL = 0 USD Bu işte dananın kuyruğunun koptuğu yeri %8-9 u foundationda, adamlarda binlerce kişinin katıldığı IEO da satılan kadar token var. Ben bunu çok riskli buluyorum. Proje çok iyi bir proje, tam katılınacak proje, sadece buradaki foundation riski var. Bu risk harici elle tutulur sağlam bir risk görmüyorum.