Pages:
Author

Topic: Piyasa düzelecek mi? - page 4. (Read 1801 times)

newbie
Activity: 56
Merit: 0
July 10, 2018, 11:48:28 AM
Elbetteki sadece sen ve ben değil bu soru hepimizi içten içe yiyen ve bitiren bir problem! Ama sabır tek çıkar yolumuz, belki eskiden olduğu kadar yükseklerde seyretmiyecek, belki de çok daha yükseğe çıkacak ama herzaman yükselecek diye bir beklentimizin olması bizi çok üzüyor. Sadece izleyeceğiz ve takip edeceğiz, elimizden gelen bu boğa'yı bekliyoruz..
full member
Activity: 411
Merit: 134
July 10, 2018, 11:27:05 AM
İlk yorumdan başlayıp genel olarak yorumlara bir göz attım da...

Haklı olarak belli kayıplar ve beklentilerin yerine gelmemesinden ötürü umutsuzluğa kapılan bir çok insan var.(Ben de dahil.)

Şayet arkadaşlar geçmişi hatırlamakta fayda var.Bu piyasa önceden olduğu gibi özellikle şu son dönemlerde de bayağı bir badire,skandal atlattı.

Bu hususta mevzuya dair bir kaç örnek verecek olursak;

MTGOX
Özellikle Mt.Gox skandalı bu noktada 2018 yılına kadar tarihin en büyük kripto para kaybıydı.Peki en çok kimin kaybıydı diye soracak olursak cevap yine aynıdır:küçük ve yeni yatırımcı.Bu olayın akabinde ise -2018 yılının ocak ayıydı sanırım- saldırıya uğrayan Japonya merkezli Coincheck borsası, 534 milyon dolarlık kripto para hırsızlığıyla zirveye oturmuştu.İşte bu gün neden bu noktadayız, btc neden hala yükselmiyor,kan kaybediyor diye sorduğumuzda en önemli nedenlerinden biri Mt.Gox ve türevlerinin yaşadığı,yaşattığı sorunlardı.

Mt.Gox olayında yaşadığımız üzere zamanında bu borsanın btc dominasyonun %70'ine sahip olması,piyasanın manipülasyona maruz kalmazı ve akabinde btc'lerin çalınıp kayyum (Kobayashi) atanarak açığa satılan btc ler sonucu piyasayanın volatil/dalgalı olması durumu aslında hala yaşadığımız bu durumu özetliyor.Bu gün Mt.Gox yarın Coinbase,Binance evvel ki gün bir başkası.

TETHER/UDST
Malumunuz kripto ekosisteminin kanımca en büyük sorunlarından biri tether(usdt)'dir diye düşünüyorum.Bilakis son günlerde Bitfinex'in karışılıksız tether basması bu kanaatimi daha da kuvvetlendiriyor.Basılan bu tether'lerin usd karşılığı olmadığı gibi piyasayı şişirip manipüle etmekten başka bir fonksiyonu da olmuyor maalesef.

Tether basımını takip etmek isteyen arkadaşlar aşağıdaki linke bakabilirler:
https://omniexplorer.info/address/3MbYQMMmSkC3AgWkj9FMo5LsPTW1zBTwXL
Görüldüğü üzere, confrimed/basımı onaylanan 2018 başından bu güne 550.000.000 + 880.000.000 = 1.460.000.000 adet tether basılmış.
(3/20/2018 9:51:14 pm  300 milyon ve 6/25/2018 4:59:27 pm tarihinde de 250 milyon daha basıldı.)

COINRAIL SALDIRISI & ÇALINAN PUNDIX'LER
Güney Kore merkezli kripto borsası Coinrail'e yapılan hack saldırısı sonunda 2.6 milyar civarında pundi x çalınmıştı.

SYSCOIN API HACK
Malum Binance borsası olaya ne kadar etkili bir şekilde müdahale etse de 7k btc borsa dışına çıktı.

BANCOR HACK
En son -bu gün- bancor platformu hacklendi ve 13.5 milyon $ kayba uğradı.

Bu olumsuz örnekler arttırılabilir arkadaşlar.Fakat bu piyasanın git gide ayaklarının yere daha sağlam bastığını unutmamak lazım.Hele ki geçmiş fiyat hareketlerine baktığımızda bunu net görebiliyoruz.

Son olarak dünyayı daha adil daha yaşanabilir bir ekosistem haline getirecek  bu devrimin bir parçası olduğumu bilmek veya en azından olmaya çalışmak beni bu piyasada her şeye rağmen ayakta tutan en büyük güçtür.

Herkese iyi forumlar.

Bonus:
https://bitcointalksearch.org/topic/m.40963379
newbie
Activity: 81
July 10, 2018, 10:47:41 AM
2 yıldır takipteyim bitcoini ve %75 erimesi son derece ürkütücü. ancak siz de biliyorsunuz bitcoin bu durumları pek çok kez yaşamıştı. çok büyük bir kuruluş ya da ülke kripto paraya savaş açmadığı sürece düşüncem her düşüşün bir kalkışı vardır yönünde.
legendary
Activity: 1863
Merit: 1020
July 10, 2018, 10:33:13 AM
Kripto piyasasının 2028 yılı içinde düzeleceği umudum kalmadı benim ,sürekli sahte hareketlerle biraz ümit versede sonunda sonuç aynı hüsranla birlikte düşüş seramonisi bu yıl hayaller iptal.

10 yıl içinde piyasa düzelmeyecek diyorsun yani. Biraz iddialı bir laf olmuş. Bence 10 yıla çoktan major finansal entrüman olur kripto paralar. Smiley
newbie
Activity: 238
July 10, 2018, 10:03:32 AM
Kripto piyasasının 2028 yılı içinde düzeleceği umudum kalmadı benim ,sürekli sahte hareketlerle biraz ümit versede sonunda sonuç aynı hüsranla birlikte düşüş seramonisi bu yıl hayaller iptal.
full member
Activity: 322
Merit: 101
July 09, 2018, 01:31:38 PM
düzelmeyecek.
newbie
Activity: 55
July 09, 2018, 01:22:47 PM
kripto paralar üzerine gazete haberleri çıkmaya başladıgında.
Tv lerde kripto para ile şubaşarıyı elde etti gibisinden haberler duydugunda.
Bilinki Para babaları işe el atmış demektir.
İşte o an en az 4-5 katı tırmanışa gececektir.

Bu dedigim olaylar olmadıgı süsrece yerinde sayar.
newbie
Activity: 84
July 09, 2018, 01:18:39 PM
Piyasa düzelicektir dostlarım , bir çok konu var forumda gördüğünüz gibi bitcoin kaç gere öldü vesaire vesaire , gördüğünüz gibi piyasa sürekli tekrar ediyor biraz sabırlı olun grafikleri takip edin algoritmayı çözmeyi çalışın paniklemeyin.
full member
Activity: 420
Merit: 100
July 08, 2018, 06:48:00 PM
Piyasada fiyatların devamlı ileri gidecek hali yok ya da tam aksi, bir düşüş bir yükseliş derken bir kaç haber bir bakmışız uçuşa geçmiş, olur mu olur.
full member
Activity: 1050
Merit: 152
July 08, 2018, 05:14:07 PM
Piyasa duzelmeye basladi fakat herkesin agzinda oldugu icin soyluyorum 6800 dolar ve 7200 dolar direncini kirmasi gerekiyor.  Ben buna cok inanmasam da yinede buralara yaklastikca duzelme egilimi olduguna dair inancim pekisiyor.
full member
Activity: 406
Merit: 101
July 08, 2018, 04:52:29 PM
piyasanın düzelmesi kavramı çoğu kişi için görecelidir. neye nerden hangi seviyeden girdiğine göre değişir. volatilitenin çok yüksek olması en büyük handikaplardan biri.
newbie
Activity: 126
July 08, 2018, 03:35:22 PM
Büyük ihtimalle bu sene sonunda düzelmeye başlayacak sonrasında herkes tekrar umutlanmaya başlayacak. Fiyatlar yükselmeye başladı
jr. member
Activity: 322
Merit: 2
July 08, 2018, 03:11:27 PM
ayladır düzelmesini bekliyoruz ama düzelmiyor. her defasında daha aşağılara kırılan bir piyasa yapısını yaşıyoruz.
full member
Activity: 630
Merit: 103
July 08, 2018, 12:30:33 PM
biraz canlanıyor gibiyiz bakalım grafiklerimiz yeşermeye devam edecek mi. umarım büyük bir yükseliş trendine girer zarar ettiğimiz coinlerde biraz düzelme görebiliriz. yoksa umutsuz günlerimiz geri gelebilir
newbie
Activity: 80
July 08, 2018, 11:39:58 AM
piyasaların canlanmasını yatırımcılar uzun zamandır bekliyorlar. bir kaç iyi haberin gelmesine bağlı her şey. ancak eski günlerine döner mi ondan emin değilim açıkçası, özellikle kısa vadede zor görünüyor.
member
Activity: 546
Merit: 10
July 08, 2018, 11:27:42 AM
eğer dip yakalandı ise baya yavaş bir yükseliş bizi bekliyor. öyle dump etkisi daha ılıman geçecek gibi. hatta bunu yaparken çok sayıda tuzak ile coinlerin satılmasına teşvik edeceklerdir. öyle olmasa nasıl kazanacaklar.
jr. member
Activity: 252
Merit: 1
July 08, 2018, 09:13:51 AM
ralliyi ne kadar hızlı yapıyorlar ise dumpu da o derece yavaş devam ettirmesini biliyorlar. ben kendi açımdan yazayım. bitcoin sene sonu 20 bin dolar olmuş, olmamış artık beni enterese etmiyor. gün içi biraz al-sat yapmaya başladım. onunla bitcoin sayımı inş artıracağım.
newbie
Activity: 71
July 08, 2018, 08:36:33 AM
Düzeleceğini çok sanmıyorum açıkçası
member
Activity: 476
Merit: 10
July 07, 2018, 03:59:12 PM
Piyasa düzelecek evet ve gerçekten çok az kaldı diye düşünüyorum ama asıl olan piyasanın düzelmesi değil piyasa düzeldiğinde karı iyi değerlendirmek reelize etmek
full member
Activity: 756
Merit: 104
July 07, 2018, 02:11:17 PM
Piyasa elbette düzelecek ancak ne kadar daha böyle gider gerçekten kestirmek zor yani en son direnç çalıştı fakat bir daha 6400 altına kırarsa gerçekten olabilecekleri düşünmek dahi istemiyorum.
Pages:
Jump to: