Normal hayatın %1 inde bile kullanamadığımız kripto paralara yatırım yapıyoruz. Ne işimize yarıyor ? Hiç bir işimimize yaramıyor.Ucuz fee falan diyoruz fakat ben EFT ile 3,5 liraya isteğim parayı gönderebiliyorum hemde garanti olarak.Yanlış adrese yollarsamda hakkımı arayabilirdim.
Araba alabilir miyim kripto para ile ?
Alırım ama riskli imza atmadan parayı yolladım diyelim adamda görüşürüz vazgeçtim dedi.Normalde banka aracılığı ile yapsaydım aramızda ki ticari ilişki incelenir ve bir şekilde paramı geri alabilirim.Diğer türlü işler daha zor.
O zaman neden hala buradayız ?
Para kazanmak için.
Peki bu piyasa bu şekilde hızlı çıkıp hızlı düşmese parayı katlama imkanı olmasa hangimiz yatırım yaparız ?
Hiçbirimiz.
Balinalar neden paralarını arkasında bir kurum kuruluş olmayan bir değere yatırır ?
Kısa vadede fazla kazanmak adına risk alırlar.Amerikan borsaları %5 düştü diye çöktü diyorlar.Stabil bir borsa olsa bize avantaj henüz sağlamayan bu paralar ile kimse uğraşmaz.Bu yüzden böyle düşüşler bu işin bir parçası.
Böyle olduğu için bu piyasada değil miyiz ?
Paranızı 1 yılda sadece %20 arttıracak olsanız burda olurmusunuz ?
Demek ki piyasada olması gereken bu.Şuan kar edip çıkanları geri çağırıyor piyasa hangi coini tercih etsen 2x 3x yapabilir kısa sürede veu çağrıya cevap vermeyecek yatırımcı pek yoktur.
Düzen bu şekilde gittiği sürece kripto paralara ilgi kaybolmayacaktır.
Ne zaman stabil hale gelirse o zaman sıkıntı var demektir bana kalırsa.
6 Şubatta yazdığınız bu yazı ekonnomik gelişmeler ışığında çöp oldu. Şu an Türkiyede %19'a yaklaşan faiz oranları var. Yani artık bahsettiğiniz kadar parayı faiz ile kazanabilirsiniz. Ama Türkiye'den hala kriptoya olan ilginin azaldığını düşünmüyorum.