1 tane patatesçi amca varmış bu amca çiftçiden patatesi 10 kuruştan almış. Almışken tam alacak ya piyasada tekelleşeyim demiş. Yaklaşık 100.000 ton patatesi deposuna koymuş. Neredeyse piyasadaki patatesin %90'ını toplamış. 1 sene beklemiş 10 kuruş olan patates artmaya başlamış, öyle ya piyasada patates yok. Piyasada huzursuzluk tavan yapmış 0.10 kuruş olan patates nasıl olur da 3 lira olur ? Herkes başlamış sövmeye saymaya, elinde 1-2 ton patatesi olan bakkal çakkal da aa x10 yaptık yahu yuppi diye geziyormuş.
Hee bir de patates ticareti yapan işletmeler var mış alsatçıymışlar bunlar, patates 3 lira olunca 100.000 ton papatesi olan amcanın kapısını çalmışlar. Amca papates ne kadar amca demiş ki artık 5 lira. Daha dün 3 tu yahu. EE amca yapıştırmış lafı dün dündü bugün bugün yapacak bir şey yok artık 5 lira. Kendini çok zeki sanan işletmeler 5 tl den patatesi toplamaya başlamış. Yarın 10 tl olur bu böyle gider diye düşünmüş. Sonrası malum.
Şimdi kim kazandı:
Deposuna patatesi koyan patatesçi amcamız 100.000 ton patatesi 0.20 kuruştan satsa 20.000 tl kazanacaktı. Ama ne yaptı 5 tl 'den 10.000 ton sattı. 50.000 tl kazandı. Kalan 90.000 tonunu ise piyasaya istediği fiyattan sürer. tikinin keyfi bilir.
Bakkal çakkal x10 yaptık 3-5 kuruş kazandık diye ortada gezindi.
Patates ticareti yapan işletmeler 5 tl den aldıkları patates artsın diye her gece hatim etti dualar okudu.
Şimdi gelelim ripple'ye:
Bizim patatesçi amca gibi zamanında 3-5 Bitcoin yatırıp 3-5 milyon adet ripple alan bakkal çakkalı geçiyorum.
Milyar tane ripplesi olan Ripplenin Allahı olan şirket elindeki 35 milyar adet ripple yi 0.001 Dolardan satsa bu kadar kar edebilir miydi HAYIR. Ne yaptı Ripplecikleri satmadı. Satmadı satmadı, şimdi ne yapıyor biliyormusunuz elindeki 35 milyarlık rippleyi satmak yerine 3-5 milyon ripple satıp aynı parayı kazanıyor. Patatesçi amca gibi tekelleşip iyi reklam yapan her zaman kazanır. Kapiş.
Kimseye yatırım tavsiyesi vermiyorum herkes bu piyasada keyfi burada yazılanlarla ripple piyasasına %0.0001 etki edemezsiniz emin olun
Sonuçta Ben sadece kişisel uyarımı yapıyorum. Bol kazanın bol bol kazanın ama dikkat edin herkes samimi konuşmuyor piyasada. Bol kazançlar dilerim.
Şu düşünceyi aşın artık.
Bütün kripto para sistemi Amerika ve İsrail'e ait.
Bizim kullandığımız bilgisayarlar Amerika ve İsrail'e ait.
Bizim verilerimizin hepsine sahipler. Onların Google, İnstagram, Facebook, Twitter, Microsoft, Whatsapp gibi analiz toplayan dünya devi siteleri var. Ortaya yeni bir sistem atıldı ve denildiki artık transferler ücretsiz olacak, kolay olacak, dünyanın bir ucundan diğer ucuna ücretsiz, hızlı bir şekilde transfer edilecek. Fakat sonuç ne oldu? Bu para birimleri bankalarla anlaşma yaptıkça değerlendi, bu para birimlerini Poloniex gibi Amerikan borsaları yönetti, bu para birimlerinden en çok Amerika, İngiltere, Hollanda ve İsviçre gibi banka cenneti ülkeler pay kopardı, bizim istatistiklerimiz Tel Aviv'de depolandı ve yıllardır depolanıyor. Bizim yönelimlerimizi bizden çok daha iyi biliyorlar. Gerçekten balina dediğiniz ve bir gecede milyar dolarlar oynatan kişileri senin benim gibi adamlar sanıyorsan senin için üzülüyorum. Dünya'da öngörü diye bir şey yoktur. Her şey istatistiktir. Ve bu sistemin komple kendisi bir oyun. Ben diyorumki bu büyük ponzide en iyi oynayan kazansın. Kimin ne kaybettiği umurumda değil. Böyle bir sistemde biz ona katlarken, bizi yüze katladıklarının farkında olmadan sadece bir coini scam diğerlerini cici yaparak ne kazanabilirsin? Hiçbir sistem kapitalizmin karşısında duramaz, kapitalizmin karşısında durduğu iddia edilen sistemlerin bile ortaya çıkarıcısı, fikir adamlari kapitalizmin ta kendisidir. Kısacası money talks, fazla düşünme katlayabiliyosan paranı katla. Gerçekten bu safsatalara inanmanız, coinleri birbiriyle yarıştırmanız olaylara at gözlüğüyle baktığınızı gösteriyor. Unutun bunları, patatesçi amcalarıda geçin. Patatesçi amca yoksa bu işin içinde hıyarcı amca var anlayın bunu. Eğer katlayabiliyosanız paranızı katlayın.