Abicim bu ise iddaa gibi bakarsan kazanamazsin zaten.
Projeleri takip edecen, okuyacaksin, kafa yoracaksin.
Öyle rastgele bügün buna basacam diye olmaz bu isler.
Aslinda bukadar yükselmezler zaten ama bu bitcoinun karisik ve ic savasindan iyice faydalanmak gerek bügünlerde.
Ingilizcen varsa projeleri oku, twitterde altcoin ustalarin yorumlarini oku.
Mesela ben suan blocknet'in dev. Ekibiyle gørusuyorum. Kafama takilan herseyi soruyorum. Ve yardimcida oluyorlar.
Isi biraz ciddiye alsaniz cok saglam kazanclar elde edebilirsiniz. Ben son bir haftada 2bitcoinu 4bitcoin yaptim.
Abicim, senin öğreneceğin daha çok şey var maalesef. Projeler para etmiyor, arkasındaki pump gruplarının o proje haberini kullanabilirliği para ediyor. Ne projeler gördük yavaş yavaş eriyerek yok oldular, şimdi belki kimse adını bile hatırlamaz. Sözde büyük projeler bile bir baltaya sap olabilmiş değiller. Bitcoinin kendisi bile henüz penny stock kimliğinden kurtulamadı. Coinlerin geliştiricileri ile de konuşmak güzel bir şey, ama kısacası arkasında o coini akümüle eden, toplayan bir grup yoksa hiç şansları yok. Bunu da devler ile konuşarak maalesef öğrenemiyorsun.
Hocam bitcoin ayakta duramiyor bugunlerde. Ve sisirdikleri coinlerede bir bak derim.
Örnek gösterim transfercoin 1günde 300% inip cikti. Sebebi ise bisey vaad etmiyen bir coin.
Ama saglam projeleri sisirdikleri zaman, piyasadaki balinalar , bi nevi yükselmelerine yardimci oluyorlar.
Onlar 1i 5 yapip cekiliyor. Ama bu sefer sürü devam ettiriyor.
Mesela dash. Saglam bir ekip, saglam dev. Grubu. Balinalar sisirdi, sürü devam ettirdi.
700$ milyon market capi var suanda.
Decredide sisirip cekildiler. Ama sürü devam ettirecek. O coin 30dolari bulur.
Bitcoinun bu ölü günlerinde , iyi takip edersen piyasayi, piyasa diyorsam proje, twitter, haberler filan. Bu isten ekmek yersin.
Abicim, projeye para yaıtırıp da bu piyasada kazanmış olman tamamen şans. Bu dediklerimi muhakkak bir gün anlarsın. Sen sen ol hacim grafiğine de bakmadan bir coin alma. Bak ne projeler var sürünen. Mesela nxt... Ne suçu var bunun. Asset piyasası, on numara fikir. Güzel de destekliyorlar. Ama yerlerde, keza xcp de öyle. Sonuçta adam Mars'a giden kriptopara da yapsa kimse kullanmayacak.
Mesela... XMR. Alphabay'e eklendi 10x yaptı. Bugün alphabaydeki satıcıların %0.06'sı xmr kabul ediyor. Bilmiyorum anlatabiliyor muyum...