Arkadaşlar size nacizane bir kaç yıldır Polo, Bitfinex gibi yerlerde ex. yapmış biri olarak tavsiyem, sermayenizi en az 2 ye bölerek kullanmanızdır. Fırsat gördüğümüz coinlerin bir çoğu sadece nefsimizi okşadığı için öyle göründüğünü biliyoruz. Bu tür durumlarda alım yaptıktan sonra yaşanacak büyük bir dump da coinin düşüşü uzun süre izlenmeli 2. hatta 3. oyalanma noktasına geldiğinde bir miktar daha alınarak amorti seviyesi aşağı çekilmelidir. Bu işlem kar olarak düşük olabilir ama emin olun zarar olarak daha düşüktür. Hiç bir coinin yükselişine arkadan bakıp tüh be kaçtı fırsat demeyin çünkü bu coinler hiç bir dayanağı olmadan yükselip düşmektedir. Crypto al sat işlemlerinde benim nacizane düşüncem ve 1. önceliğim elimdeki paranın artması değil eksilmemesidir. Buna örnek: ETH aldınız düştü ama aynı oranda BTC yükseldi TL bakımından zarara uğramadınız. Hiç süpriz beklemeyin çıkın en azından yarısı ile çıkın dahada düşerse tekrar alım için elinizde güvence olur. Heleki bu neüdü belirsiz altcoinlerde... Saygılarımla
Ben 5/1 ni baz alıyorum daha öncedende yazmıştım, cünkü düşmeye başladımı nereye kadar düşeceği belli değil ve aşırı düşüş yaşandığında afedersiniz dötü
anca alım yaptığınız miktarın 5 katı kurtarıp kâr a geçiriyor. Asıl sorun ise ilgili coindeki düşüşün tamamlanıp yükselişe geçeceği yerden yani dip fiyat tan alabilmek bence en büyük sorun bu taban fiyatı yakalamak.. (şans faktörü bu işte geçerli.)
Aynen öyle şans faktörü geçerli çünkü bu coinler Forex deki gibi gerçek verilere dayanarak hareket etmiyor.
Buna ek olarak diğer bir tecrübem ise: Özellikle major coinler de değerlerinin birbirine yakın olması sağlanıyor. Yani ETH nin yükselişini bi sebepten kaçırmışsanız onda diğer majorlardan hangisi düşükse bir miktar alım girilebilir çünkü genelde o coinde diğer yükselen coine yakın olmak için yükseliyor. Yükselen coinde bir şekilde satış baskısı ile düşürülüyor. Bu bahsettiğimi major coinlerin polodaki grafikerlini karşılaştırarak görebilirsiniz. Diğer altcoinler tamamen süpriz ve baştan sona risk taşıyor..
Birde ben hangi haberin kaç para ettiğine dair şimdiye kadar bir çok not tutmuş bulunmaktayım. Örneğin GUI Wallet çıkarılması, coinin başka borsada işlem görmeye başlaması, yazılım ekibine bilindik birinin dahil olması, yeni bir yatırımcıdan fon sağlanması v.s v.s bun notlarımı temize çekip sizlerle paylaşıcam. Genelde bu haberlerin hemen her coinde yükseliş yüzdesi birbirine yakın oluyor. Özellik yine major coinler de bu durum daha net yaşanıyor.