bugün çin saatiyle öğlen 2 de. bizim saatimizle sabah 8 sularında btc38de satışa çıkacak.
ümidim yok pek ama bi 35 üzerini görsek güzel olur, sonra cryptsy pumplarıyla 40a doğru yaklaşır 19 aralığa kadar. şimdiden 36-37 aralığına satış emrinizi, 26-27 aralığına alış emrinizi koyun. gerçi bilmiyorum naparsanız yapın ben böyle yaptım:)
şurada çok güzel bi paylaşım var. nasıl quark alım satım yapacağınıza dair, ingilizce olsa da bilmeyenler de biraz anlayabilir grafiklerden.
http://forum.qrk.cc/thread/813/beginners-guide-money-quarksönce şurayı okusun ingilizcesi olanlar, özellikle ilk yorum entropyextropy nin yorumu (size 3-4 gün önce söylediğim konu) :
http://www.reddit.com/r/Bitcoin/comments/1su2aj/the_scam_behind_quarkcoin/ uykudaydım, alarm kurmuştum yeni uyandım bi baktım patır patır patlamış quark. dün forumu ve diğer elemanların oluşturduğu salt projesini takip etmedim(bu arada gerçekten yatırım yapmak istiyorsanız bu projeyi takip edin. yakında mining takvimi falan belirlenecek şimdiden haber vericem size ki mining falan yapabilin). böyle bir açıklamanın yapılacağı konusunda fikrim yoktu. zaten açıklama yayın amaçlı değil de bir başlığın altına yorum olarak girilmiş. saniyelerle değişiyor her şey. entropyextropy önceden size söylediğim mevzuyu reddit'ten yorum olarak atmış. dolayısıyla millet galeyana gelip hücum etmiş satışa. bunun bir pump&dump senaryosu olmadığı konusunda rahatım ama bu şu an ortalama %20 zararda olduğumuz gerçeğini de değiştirmiyor. umarım aramızda 16-17lerden satış yapan arkadaşlar olmamıştır, eğer olduysa onlar için büyük kayıp var. düşüş öldürmez, panik öldürür. tekrar 22ye yükseldi anında ama şu an ne alışta ne satışta bir hareketlilik var, herkes beklemede sanırım.
belirtmemde fayda var; ben 4000 quark kadar içeride bıraktım 2-3 aylık bir vadede düşünüyorum kısa vadede ne olup ne olmayacağı pek umrumda değil bu paraya satmadım, satmıcam. o yüzden çok yakından takip edemiyorum. yanlış bilgilendirmek istemiyorum kimseyi. eğer ciddi yatırım yapıyorsanız mesela redditteki bu olayları, twitteri falan çok yakından takip etmeniz gerekir. her yeri okumanız gerekir. üstüne basa basa söylüyorum bu bir pump&dump senaryosu değildir, yatırımcıların gaza gelip "ne o yoksa quark bitiyor mu hay sikeydim yaaa" deyip satış koymasıdır, alanlar ise "dur olm daha max keiser konuşacak" diyordur.
şimdilik ne olur ne olmaz konusunda hiçbir fikrim yok. 29dan 16ya kadar indi. yazıyı yazarken 24e kadar çıkmış. 21e tekrar inmiş.
"size temkinli davranın" dememin nedeni işte tam olarak buydu. ben temkinli davrandım yine de zarardayım ve "kısmet" diyebiliyorum. dilerim yüksek mebla bağlayanlar da aynı güvenlik önlemlerini almıştır. akşama doğru yatırımcısının sadakatine göre şekillenecektir akıbeti.