Pages:
Author

Topic: İran Merkez Bankası dijital para birimlerinin kullanılmasını yasakladı - page 4. (Read 628 times)

sr. member
Activity: 840
Merit: 300
evet hocam kara para aklayacak adam her türlü aklıyor, bakın reza zarraba, 50 tane ülkede bir sürü para çevirmiş, oradan oraya oradan oraya paraları taşımış kimse de karışmamış,

bunların amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek bence
full member
Activity: 476
Merit: 100
İranın bu yasağı piyasayı çok etkilemez, hani çin kore japonya falan yasaklasaydı piyasa ciddi etkilenebilirdi. İranın şuan kripto paralar üzerinde hiçbir etkisi yok. O yüzden önemli bir haber değil.
member
Activity: 1022
Merit: 10
Gerçekten anlayamıyorum ben de bu İran'ı ve diğer yasaklama politikasını izleyen Müslüman ülkeleri. Kara para aklama bahane edilse de bunun ardında kesin dinsel bir neden vardır. Bu çağda bu kadar sığ düşüncelerin hala devam etmesi yazık.
full member
Activity: 333
Merit: 101
yasaklasalarda bir şekilde ticaret yine döndürülecektir.iranda çoğu şey yasak ama herkes istediği gibi hareket ediyor el altından.her türlü içki tüketiliyor iranda sözde yasak.bütün şartları zorlayıp kısıtlamaya da gitse türkiye sınırı yakın Smiley
full member
Activity: 434
Merit: 111
Hydax Global Bounty Program
iran zaten bu tip teknolojileri yasaklayarak kendi ayağına sıkıyor, sonrasında ise ağlıyorlar vay efendim biz niye dışa kapalıyız, biz niye gelişemedik diye, gelişemezler tabi
sr. member
Activity: 630
Merit: 252
İran yakında  Batıdan gelecek kendisine karşı uygulanabilecek ekonomik saldırılara karşı hazırlık yapıyor zannımca, kripto paralar ile sermayenin dışarı çıkmasını engelliyor işler düzelirse karar değişir.
full member
Activity: 434
Merit: 111
Hydax Global Bounty Program
araplar aydınlanıyor diye bir durum yok, araplar yoz yobaz bir kavim, ne dünyadan haberleri var ne de başka bir şeyden
full member
Activity: 224
Merit: 100
Araplar aydınlanıyor İranlılar geriliyor. Bu iki millet aynı anda aynı yönde hareket edemiyorlar. İran kültür olarak Doğu'nun Helen'i ama günümüz de Afganistan'dan beterler.
newbie
Activity: 100
Merit: 0
İran’ın bitcoini yasaklaması çok doğal. Beni şaşırtan yasaklama sebebi. Kara para aklamnın önüne geçmek yerine haram sebebiyle deseler şaşırmazdım. Yinede bitcoin açısından bir ülkeyi kaybetmek güzel değil.
member
Activity: 196
İran bundan 2 ay önce  resmî ve açık piyasa döviz kurlarını resmen birleştirmek ve bankaların dışındaki paraları değiştirmeyi yasakladığını biliyoruz.. Crypto para birimlerinin piyası ele geçireceğini düşündüklerine  dair endişeler nedeniyle tüm zamanların en düşük seviyesine geriledi.
newbie
Activity: 182
Iran kara para aklama konsepti içinde önlem alıyor. ekonominin çatlak verdiği ülke. nükleer enerjiye ve silahlara saldırmış vaziyette. dijital paralarla haşır neşir olacak toleransı yok. Kripto paralar için gelen fetvaları da eklerseniz kendi açılarından haklı.
full member
Activity: 406
Merit: 104
Kara para aklama gerçekten büyük bir problem ve ülkelerin kanayan yarası, ama  bu iş yapılmayacak diye, bir çok iyi niyetli kripto para yatırımcısını cezalandırmak doğru değil
legendary
Activity: 950
Merit: 1000
Piyasayı çok etkilemez ama yasaklama kararlarını tasvip ettiğim söylenemez. Neden yasaklama kararı alınır ki. Al vergini sende para kazan. Bu artık varolacak bir piyasa ve dışında kalmanın, kullanıcıları dışarıda bırakmanın gereği yok.
newbie
Bitcoini neden kara para aklama aracı olarak görürler anlamış değilim. Bu imaj ona yapıştı kaldı. Kara para aklamak isteyenler her türlü işini görüyor sadece bitcoinle bu işi yapmıyorlar. İranında bu yasağı çok önemli değil. Piyasalara bir etkisi olmayacaktır.
member
İranın genel zihniyeti yasaklamalar üzerine olduğu için dijital paralara yasak getirmesi bence gayet normal geliyor bana. Bu yasaklaması piyasaları çok etkilemez. Çok önemli bir haber değil bence.
newbie
Activity: 168
İran dolar kurunu da sabitleyen gittikçe yalnızlaşan bir ülke olma yoluna doğru gidiyor. İrandaki gelişmeler kripto para piyasasnına yön verecek derecede büyük bir pazar oluşturmuyor.
hero member
Activity: 1918
Merit: 795
Bitcoin çıktığından beri kara para aklama mevzusunun sadece bitcoin etrafında dönmesine sinir oluyorum. Bitcoin öncesinde nelere bahane buluyorlardı ciddi merak ediyorum. futbolcu, sanatçı ve spor kulüplerine inanılmaz para yağdırıp satın alan veya konsere çağıranların harcaması sanki kendi ceplerinden gidiyor. Babek Zencani den sonra biraz gözleri açıldı demek Smiley
full member
Activity: 504
Merit: 120
Haberi görünce aklıma canım ülkem geldi ya. Yarın çıkıpta birileri fetöcüler bitcoin kullanıyor, bitcoinle terörü finanse ediyorlar, bitcoin alan teröristtir dese ve Türk borsaları kapatsa, kriptoyu yasaklasa kaç kişi ses çıkarabilir acaba. İşin daha da kötüsü bunların hepsi kripto işte, kripto fetöcüler kripto para kullanıyor diyerek baya baya büyük bir kesimi ikna ederler Cheesy Umarım böyle şeyler yaşamayız.
legendary
Activity: 1050
Merit: 1000
İran'dan bu karar çıkmasına kimse şaşırmamıştır.  Zaten pek konuyla ilgilisi olan bir ülke de değil sanırım.  Ama İran'ın diğer islam ülkeleri içinde bir ağırlığı var. Diğer ülkeleri etkilemez umarım kararı.
full member
Activity: 457
Merit: 101
Kripto para piyasası çok etkileyecek bir durum değil.kripto dünyası pek bişey kaybetmez.İran gelişen dünyaya kendini kapatmanın faturasını birgün ağır ödeyecek.
Pages:
Jump to: