Pages:
Author

Topic: İran Merkez Bankası dijital para birimlerinin kullanılmasını yasakladı - page 5. (Read 628 times)

sr. member
Activity: 735
Merit: 251
İran gibi ülkeler kripto para işlemlerini ilk etapta yasaklasalar da Dünyanın gidişatına ayak uydurmak zorunda kalacaklar ve Dünya kripto paraları günlük hayatta kullanma yolunda olumlu adımlar atıyor. Suyun akış yönünün değişmeyeceğini anlayan her ülke bu konuda geri adım atmak zorunda kalacak.
full member
Activity: 322
Merit: 126
EndChain - Complete Logistical Solution
Bu iran kafasına göre  herşeyi yasaklıyor ve halkı hiç bir şey demiyor ne garip bir ülke anlamıyorum nasıl yaşıyor bunlar acaba kadınların hakkı limitli bazı şeylerde kıyafetten tut şeye kolay gelsin diyelim.
full member
Activity: 672
Merit: 100
iran yasaklasa ne yasaklamasa ne ki zaten adamların üzerinde baskı var ve adamlar maddi sorunlar yüzünden zaten bilahare yatırım yapmaya korkuyorlar ki bitcoine ve sanal paralara yatırım yapmak şöyle bir dursun
full member
Activity: 840
Merit: 103
Zaten uzerlerinde ambargo felan var bu yuzden fazla on planda durmaktan korkmus olabilirler. Bitcoinde bunu yapabilecekleri bir hacimde yok.
sr. member
Activity: 476
Merit: 251
İran ne yapsa bir şeyle suçlanan ve uluslararası boyutta soyutlanan ambargo alan bir ülke, malum durumlar var  amerika ile anlaşmalar yenilenecek yakında, kendine göre bazı ekonomik önlemler alıyor durumu zor.
full member
Activity: 252
Merit: 103
İslam ülkelelerinin neden kripto paraya sıcak bakmadığını birtürlü anlyamadım ya bunun sebebi sadece kara para aklama olmaz başka birşeylerin döndüğünü düşünüyorum.
sr. member
Activity: 840
Merit: 300
hocam fakat iran kara para konusuna çok dikkat edenbir ülke, ha şöyle dikkat ediyor, bu paraları kendisi yönetmezse tepesine çöküyor, bu açıdan risk görüyor
full member
Activity: 1358
Merit: 193
iran gibi kapalı ve baskıcı bir rejimin zaten kripto para ve blokzinciri kavramlarına pozitif bakması beklenemezdi. geç bile kalmışlar kriptoyu yasaklamakta . zaten piysadada herhangibir ağırlıkları yok.
sr. member
Activity: 672
Merit: 273
-
Ben onların yerinde olsaydım yasaklamazdım aksine amerikanın tüm ambargolarını kripto para üzerinden delerdim işte ondan sonra amerika bitcoine savaş açardı herhalde Smiley
member
Activity: 314
Merit: 10
İran la çok benzeşir olduk bu bitcoin konusunda ama inşallah bizim ülkemiz için de böyle haberler çıkmaz yakında .Sürekli yasaklanma haberleri bitcoin için hiç iyi olmuyor gibi .
member
Activity: 196
Gerçekten kötü bir haber bitcoinin hala kara para aklamayla ilgili bir şekilde gözükmesi can sıkıcı bir halde başka bir şey diyemiyorum gerçekten. Çok üzücü bir haber.
jr. member
Activity: 112
Merit: 1
Özelikle müslüman ülkelerde bu konu hakkında yasaklarin çıkması garip değil mi ? Bunun arkasindaki sebep ne olabilir. Ülkelerinde herşey çok güzel de dijital paralar mi halkının parası yok edeceği düşünüldüğü için yasaklama var. Bu kadar basit olamaz koskoca ülke sonuçta.
member
Activity: 350
herşeye yasak yasak nereye kadar. aslında iran halkının çok salladığını düşünmüyorum. içki de yasak ama las vegasta o kadar içilmiyordur herhalde. yasakladıkça insanların daha çok ilgisini çekiyor ve çözüm olmuyor zaten..
newbie
Activity: 210
Merit: 0
herhangi bir devlet vatandaşımı koruyorum başlığı altında ülkede istediği şeyi yasaklayabilir ya da ortaya bir şey çıkarabilir.yapacak bir şey yok, zaten her şeyi kaçak yapmaya alışmış iranlılar, bunun da bir yolunu bulacaklardır..
member
Activity: 336
Merit: 11
Yasaklar iranda kolay kolay bitmez tam bir otorite var bence. Piyasayi cok buyuk etkileyecek bir durum degil bence.
full member
Activity: 448
Merit: 130
3D-Printing goes Blockchain!
Ambargoların ve yönetimin zihniyetinin de önemli etkisiyle İran halkı ciddi anlamda dışa kapalı. Ve devlet halk üzerinde kurduğu otoritenin devamiyeti açısından bu dışa kapalılığı devam ettirmek istiyor, bir nevi güç zehirlenmesi. Dolayısıyla İranda yasaklar bitmez, çok gereksiz olmuş.
newbie
Activity: 44
Öyle bir algı oluşturuyorlarki İranda kripto para kullanılmadan önce hiç kara para aklanmamış, silah ticareti yapılmamış her şey temiz şeffaf kripto para geldi her şey kontrolden çıktı geç bunları  Tongue
newbie
Activity: 224
şaşırtmayan bir durum.ondan sonra neden bir şeylerden geri kalıyoruz diyorlar.gerçi çoğu doğu ülkesi demiyor ya olan alttakilere oluyor.halkın ilerlemesini istemiyorlar.aynen devam bravo..
full member
Activity: 854
Merit: 113
Yasaklar ülkesi de diyebileceğimiz İran'dan böyle bir haber gelmesi açıkçası beni pek şaşırtmadı. Kara para aklama yolunu sadece Bitcoin ile görüyor olsak hak verirdim ama buna günlük kullanılan para birimlerinde de rastlanıyor.
member
Activity: 294
Isin icinde internet oldugu zaman hic bir yasak gecerli olamaz. Yasak oldugunda tam tersine talep artar. Bu pek cok farkli konuda boyle olmustur. Iran da alkol de yasak ama herkes bir sekilde bulup icebiliyor. Ayni sekil de marijuana da pek cok ulke de yasak ancak herkes rahatlikla ulasip kullanabiliyor.
Pages:
Jump to: