https://www.youtube.com/watch?v=eTPCwNIDbo8
Şu oyunun oynanışına göz atın
o yuzden 2 projedende sogudum. bu play to earnun ekmegını blizzard falan işin icine girince onlar yer. ellerinde yuzlerce oyun tasarımcısı grafıkcısı var. wow a benzeyen bir clone yapıp pıyasaya surerler, kaymagıda yerler.
Blizzard olsun olmasın iyi bir MMO oyunu koymaları lazım oyuncuların önüne. Eski usül oyunlar artık tutmaz. Diablonunda benzeri yapıldı şuanda 2 senedirde oynanıyor Lost relic, Diablo severler artık Lost relicin ana kitlesi haline geldi o yüzden Lost relicin devamlılığı olacak. Ekipte iyi oyunda bug olduğu zaman direk fixliyorlar hiç bir açık yok neredeyse oyunda. Rise onlineda olacak buglar,açıklar yüzünden bile oyunun gidişatı çok sıkıntılı olabilir diye düşünüyorum.
Sizin geçen ki Cs maçınızda yaptığınız güzel oyun hareketlerinden yola çıkarak uzun süredir iyi bir gamer olduğunuzu düşünüyorum.Ayrıca E-spor konusunda yazdıklarınızda bunu destekliyor.Oyun hakkında bir kaç yorum yapmak istiyorum.
Kopya oyun veya benzer nitelikte oyun yapmak her zaman kaybettirmez.League of Legends, Riot games tarafından yapıldığında ilk çıkan sezonda oynayan birisiyim.Yabancı oyuncularla keyifli oyunlar da sergiledik.Ancak LoL’e baktığınızda yapımcı tayfanın bir kısmının eski DOTA oyuncuları olarak çok başarılı bir MOBA oyunu çıkardılar.Bazı karakterlerin DOTA’daki karakterlerden esinlendiğini, hatta skillerin çok benzer olduğunu biliyorsunuzdur.
Boynuz kulağı geçti mi ?Evet geçti.Artık DOTA yerine LoL dünyada daha fazla oynanan hatta en fazla oynanan -yanlışsam düzeltin- MOBA oyunu oldu.Herşey bir benzer hareket çıkarma ile başladı.
Zaten artık neredeyse tüm oyun çeşitleri türetildi.Simülasyon oyunlarından tutun, sesli dialog kurulan oyunlara kadar onlarca oyun grupları var.Bu anlamda Rise Online’a bakarsak Knight kitlesini kendine çekmeye çalışan bir yerli yapım.Oyun motoru ve grafikler Knight Online’a göre aşırı farklılıklar taşıyor.Buna rağmen eski bir KO oyuncusu olarak diyebilirim ki oradaki zevki RO’da bulamayacaklar.
Online oyunlar için hizmet veren, E-Pin satışı falan yapan K…game isimli bir site var bilenler vardır belki.Tam ismini vermedim ki reklam olmasın.Bu sitenin sahiplerinin uzun süredir yaptığı bir çalışma aslında bu RO.Adamların söylemleri de tam Türkiye’ye uygun.E-Pin kodları $ değil TL endeksli olacak diyorlar.Bu da ortalama bir KO oyuncusunun sadece PK için ayda 3000-4000 TL vermesi gerektirdiğini düşününce, karakter dizmek için itemlere minimum 15-20 K TL bandında para vermesi gerektiğini düşününce, kendine çektikten sonra düzenli getiri için biçilmez kaftan.
Oyunu yapanlar -RO’yu kastediyorum- KO’dan yıllarca GB ve KC üzerinden sağlam para kaldıran bir grup.Artık bizim insanlarını kadar çözmüşler ki, masraf yapıp oyun çıkarmış ve KO kitlesine açık açık hitap etmişler.Bunu da şuradan anlıyoruz Joblar birebir aynı.Mage Novaları, Asas Spike, Warior skilleri, Rangerların 3-5 ok atması vb.
Birebir oyun klonu.Ancak kriptoparalarında başarı yakalayabilirler mi sanmıyorum.