Ripple seçmemin nedeni Şuan 4. sırada hacim olarak ve üst sıralara yerleşmiş artık 8 milyar dolarlık bir piyasası var ayrıca bankalar arası işlemlerde kullanılacağı söyleniyor benim fikrim bitcoin alışveriş için uygun değil herkes alıyor falan tamam çok büyük ismi var ama gelecekte altcoinlerin bitcoinden daha çok kullanılacağını ve öneminin artacağını düşünüyorum ayrıca 3 aydır aynı fiyatlarda geziyor ripple bence bir yerde fırlama yapıcak ben alıp 1 sene falan bekletmeyi düşünüyorum.En kötü ihtimalde bile bence bu coin düşmez en azından yerinde sayar.Litecoindeki gibi pc ye inen uygulamalı bir programı cüzdanı olsa çok iyi olur benim için.Sitesinde yok böyle birşey
Dostum ben bu piyasada yeniyim. Bitcoini , ethereum daha önceleri duymuştum. Ama ripple ilk duyduğumda ve araştırmaya başladığımda bu coine güvenmiştim. Daha somut bir coin, yasal dayanağı var, diğerleri gibi soyut değil dedim ve fiyatı da çok ucuzdu. Zaten btc ve eth de tren kaçmış olsa olsa beni ripple milyoner yapar dedim. Ve belki çok komik gelecek ama 1000 $ olacak ve ben de 1000 adet almalıyım diye bir hayalim vardı. Dediğimi de yaptım, ama bu arada araştırmaya ve forumda ripple ilgili yazıları okumaya devam ettim. Aynı zamanda da ripple her sıçrama yaptığında tamam artık gidiyor diyordum, fakat her seferinde başladığı yere geri dönüyordu. Bu böyle birkaç sefer oldu. Araştırmalarım sırasında gördüm ki
1- 30 küsur milyar ripple dolaşımda ama 80 milyara yakını firmanın elinde yani adet çok fazla ve daha dolaşıma sunulacak kıyamet gibi adet var. Bu durum fiyatı kesinlikle dizginlemektedir.
2- Her transfer işlemi için xrp tokeni lazım ve her transferde belli adette token sistemden siliniyor. Bu bir avantajmış gibi görünsede senin hiç aklın kesiyor mu bu adetin 100 milyonlu rakamlara ineceği. Açıkçası benim hiç kesmiyor.
3- Asıl önemli nokta ise eğer ripple ın fiyatı artarsa , varolma sebebi olan ucuza transferi nasıl sağlayacak. Bence sağlayamayacak, o sebeple fiyatının belli bir aralıkta ve düşük kalması firmanın lehine.
4- Tabi bu yıl 3-5?sentlerden 22 centlere gelmiş diyebilirsin. Ama o dönem piyasaların çoktuğuve mantığın geri plana itildiği bir dönem olduğu için hemen hemen her coin benzer primi yapmıştır.
Sonuç ; tabiki tercih senin, ama bu ripple beni çok hayal kırıklığına uğrattı. O sebeple uzun vadede hiçbir getirisinin olmayacağını düşünmekteyim. Ama kısa vadeli vur-kaç için iyidir. Başka da bir halta yaramaz.