Pages:
Author

Topic: RİPPLE XRP HAKKINDA - page 6. (Read 3059 times)

member
Activity: 140
Merit: 10
November 24, 2017, 07:40:01 AM
Ekip çok sağlam fakat çok bütük yatırımlar yapmayı doğru bulmuyorum. Bir kez daha düşünün.
full member
Activity: 840
Merit: 103
November 24, 2017, 04:17:50 AM
Bu coine hic guvenesim gelmiyor yatirim almasinin tek sebebi bankalar tarafindan kullanilabilir denilmesi ama bunun yerine tether gibi bir sistemi getirmeleri daha mantikli.
full member
Activity: 406
Merit: 158
November 24, 2017, 04:13:21 AM
Adet olarak bukadar fazla olan bişeye nasıl yatırım yapıyorsunuz bana nedense hiç kazançlı olmaz gibi geliyor eğer çok ucuz bir fiyattan alınmamışsa. Çok önceden girmiş olsam alıp kenara koyardım ama böyle fiyatlardan bana nekadar kazandırır ki diye bakınca bilemiyorum kararsız kaldığım için şansımı denemedim ripple'da hiç
newbie
Activity: 51
Merit: 0
November 24, 2017, 04:08:07 AM
merhaba ben gatehub hesabı açtım ripple için ama ripple göndermek istediğimde adres aktif değl diyor ve gönderemiyorum bunu nasıl aktif hale getiricem ?
bithomptan baktığımda bu yazıyor
Account is not activated yet.
Activate it here: Ripple activationCheck

gatehubdada bu yazıyor
DISABLED WALLET

You need at least 20 XRP to start using it
sr. member
Activity: 546
Merit: 250
November 24, 2017, 01:19:53 AM
Ripple bence iyi seçim, gerçi Amex anlaşmasındaki yükselişi az buldum. Genelde portföyümde koinler değişir ama Ethereum, Ripple, Doge sabit kalır. Bu 3'lüye takıntım var, satarsam bile  yerine koyarım hemen.
newbie
Activity: 30
November 23, 2017, 11:06:20 PM
Riplle (XRP) :Ödeme sistemi ve havale ağıdır. San Francisco - ABD merkezlidir. Toplam üretimi 100 milyar XRP sınırlandırılmıştır. Şu anda 38,6 milyar XRP piyasadadır. Üretimin sınırlandırılması değer kazanması için bir avantajdır ancak üretim miktarın yüksek tutulması sebebiyle fiyatı düşüktür. Üretim miktarı hızlı transfer gerçekleştirmek ve düşük komisyon için yüksek tutulmuştur.

Altyapısı blochain olmakla birlikte bitcoin'den farklıdır. Ripple, ‘iteratif uzlaşma süreci’ kullanırken Bitcoin Proof-of-Work, yani madencilik kullanmaktadır. Bunun sonucu olarak Ripple, Bitcoin’den daha hızlı transfer sağlamaktadır. Para aktarımı saniyeler içinde tamamlanır. Süre açısından BTC'den ve uluslar arası bankacılık sisteminden daha avantajlıdır. BTC'ye göre transfer ücreti 3000 kat daha ucuzdur. Bu açılardan güven,hız ve komisyon olarak baktığımızda kripto paraların temel felfesini sağlıyor ancak Ripple ağı üzerinden yapılan transferleri bankalar ile parayı gönderen/alan kişiler an be an takip edebiliyor. Gizlilik Ripple üzerinde mümkün değil. Bu bir yönden avantaj diğer yönden dez avantaj.
Avantaj olan takip edilebilmesi güven sağlıyor. Bu yüzden finansal kuruluşlar tarafından tercih ediliyor. Yine olası kripto paraların yasaklanacağı dedikodusundan Ripple etkilenmiyor. Dezavantajı ise gizlilik kripto paralarda tercih nedenlerinden biri...

Şimdiye kadar 100'ün üzerinde finansal şirket ile anlaşma sağladılar. En son Amerikan Express Riplle ağına katıldı. Ülkemizde Akbank ile anlaşmaları bulunuyor.

Yorumum: Büyük finansal kurumlar ile anlaştıklarında değeri bir anda fırlıyor. Markette en yüksek 4. hacimli coin. Ucuz olması,iyi yönetilmesi,giderek yaygınlaşacak olmasından dolayı sepetimde bulunuyor ve kısa vadeli düşünmüyorum. Bankaların,borsaların adaptasyonu tam olarak gerçekleştiğinde kullanımının yaygınlaştığında değerinin daha da artacağını düşünüyorum. Şahısların birbiri arasında yapacağı transfer miktarında oluşacak hacimden çok daha fazlası iki finansal kuruluş arasında yapılacağından Ripple'a güveniyorum.

Olumsuz yorumum ise beklentinin fazla olmasından dolayı, hacminin yüksek olmasına rağmen pump-dump dolayı sıkça gerçekleşiyor.
(Gerçi hangi coin'de gerçekleşmiyor ki...)

Yazıda yazdığım gibi finansal kuruluşlarla yaptıkları her anlaşma değerini bir anda zıplatıyor. En son American Express ile %30 değer kazandı.
Şu anda Ripple ve Çin Merkez Bankası yetkilileri RCL (Ripple Ortak Defter) isimli bir kamusal blockchain platformu konusunda konuştuğu söylentileri var. Bu söylenti bir aydır dolanıyor. Uluslar arası piyasada gittikçe yaygınlaşan çin malları için aslında böyle bir ödeme ağı oldukça faydalı olacaktır. Böyle bir anlaşma gerçekleşmesini bırakın görüştüklerinin resmileşmesi bile bu coini uçurur.
member
Activity: 150
Merit: 11
The Great Trader
November 23, 2017, 04:12:14 PM
Neden Ripple ? Adedi çok fazla değer kazanma ihtimali çok düşük. Ekibi sağlam olsada tavsiye etmem. Başka coinlerde şansınızı denemelisiniz.
sr. member
Activity: 546
Merit: 252
November 23, 2017, 04:09:29 PM
Ripple bankalar tarafından kullanılırsa ki böyle bir durum söz konusu elbette ki değerlenecektir.Ayrıca uzun süredir cyripto paraların çoğu diplere düşerken,bu koşullarda değerini muhafaza etti.Bu nedenle dahi gelecek vadeden bir coin olduğunu düşünüyorum.Bir kaç ay önce bir miktar aldım ve asla satmayıp,uzun vade bekleteceğim.
full member
Activity: 252
Merit: 105
November 23, 2017, 03:44:41 PM
 Ledger diyenlere katılıyorum, Ripple yüklü ve uzun vade saklayacaksanız en iyi seçenek Ledger cüzdan,  ben öyle yaptım, orda burda duracağına sağlamda dursun.
full member
Activity: 215
Merit: 101
November 23, 2017, 10:03:42 AM
Merhaba tam bilmemek ile uzun bir süre elinizde tutacaksanız bunu için ledger nano adlı cihazı kullanmanız da fayda olacaktır. Ama tam bilmiyorum alacağınız coini tutuyor mu bir araştırmak lazım ama tahminimce destekliyordur..

Ledger Nano S, Ripple'ı destekliyor. XRP'lerinizi Ledger cüzdanınıza gönderebilirsiniz.
full member
Activity: 215
Merit: 101
November 23, 2017, 10:02:53 AM
Selam arkadaşlar

büyük miktarda ripple almayı düşünüyorum ve uzun süre saklıycam bu nedenle borsada değil bilgisayarımda rahat ulaşabileceğim şekilde tutmak istyorum

litecoin in uygulaması sitesinden iniyor bitcoindede uygulama var rahatça bilgisayara indirip cüzdan yapıp kulllanabiliyoruz peki ripple da böyle bişey yokmu uygulaması inmiyormu acaba pc ye yardımcı olursanız sevinirim ?

nasıl saklıyabilirin

Ripple Desktop Wallet uygulamasının Windows, MAC, Linux versiyonlarını aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

https://rippex.net/carteira-ripple.php#/

Sadece cüzdan kullanımı için 20XRP'nize bloke koyuyor. Cüzdanınızdan çıkartamıyorsunuz. İçerisinde USD, JPY, BTC gibi trade seçenekleri de var.

yani 20 tanesi direk onlarınmı oluyor sonsuza kadar çekemiyorum yani gatehub açtım ripple koymak için ondada 50 tanesi içinde kalıyor diyorlar doğrumu acaba

Şu an için 20 tanesine bloke koyuyorlar. Blokeyi açıp açmamak da onların elinde. İster geri verirler, ister sonsuza kadar onlarda kalır.
full member
Activity: 602
Merit: 120
November 20, 2017, 03:40:27 PM
Merhaba tam bilmemek ile uzun bir süre elinizde tutacaksanız bunu için ledger nano adlı cihazı kullanmanız da fayda olacaktır. Ama tam bilmiyorum alacağınız coini tutuyor mu bir araştırmak lazım ama tahminimce destekliyordur..
newbie
November 20, 2017, 03:26:43 PM
Selam arkadaşlar

büyük miktarda ripple almayı düşünüyorum ve uzun süre saklıycam bu nedenle borsada değil bilgisayarımda rahat ulaşabileceğim şekilde tutmak istyorum

litecoin in uygulaması sitesinden iniyor bitcoindede uygulama var rahatça bilgisayara indirip cüzdan yapıp kulllanabiliyoruz peki ripple da böyle bişey yokmu uygulaması inmiyormu acaba pc ye yardımcı olursanız sevinirim ?

nasıl saklıyabilirin

Ripple Desktop Wallet uygulamasının Windows, MAC, Linux versiyonlarını aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

https://rippex.net/carteira-ripple.php#/

Sadece cüzdan kullanımı için 20XRP'nize bloke koyuyor. Cüzdanınızdan çıkartamıyorsunuz. İçerisinde USD, JPY, BTC gibi trade seçenekleri de var.

yani 20 tanesi direk onlarınmı oluyor sonsuza kadar çekemiyorum yani gatehub açtım ripple koymak için ondada 50 tanesi içinde kalıyor diyorlar doğrumu acaba
newbie
November 20, 2017, 07:58:22 AM
herkesin fikirleri farklı anladığım kadarıyla bittürkden bir yere xrp atarken 4 tanesini kesiyor ücret olarak peki ben cüzdanıma atıp başkasına atsam misal o zamanda mı büyük kesinti oluyor bu kadar?

ayrıca bankalar arası falan bu xrp kullanılırsa 1 dolarlara çıkabilir 2018 de diye düşünüyorum xrp nin amacı bankalar arası kullanmak bence mantıklı bitcoin ekonomiye uygun değil hem yavaş gidiyor hemde kesinti çok oluyor xrp eğer uygun olursa ekonomiye fiyatı çok uçar almadım ama kararsızım....
full member
Activity: 854
Merit: 113
November 20, 2017, 05:27:23 AM
Şu ripple'ı sevmeyen bir tek ben miyim ya nedense adamlara bu işlere başladığımdan beri soğuğum bir lira bile yatırım yapasım gelmiyor. Cidden iyi paralar kazandırıyo mu insanlar para koyduğuna göre bişeyler geliyordur ama okadar büyük total supply ile nekadar kazandırabilir bilemiyorum uzun vadede.
member
Activity: 75
Merit: 10
November 20, 2017, 03:13:03 AM
bende bir ripple yatırımcısıyım ve şuan da XRP'lerimi bittrex'de tutuyorum. bir dönem GateHub'a aktarmıştım. sonar anlık artışlarda vurkaç yapabilmek için tekrar bittrex'e geçtim.

uzun vadeli yatırım yapılır mı? işte bu büyük bir soru işareti. çünkü xrp'nin 4-5 dolarlara çıkıp yatırımcısını zengin etmesi, ripple'ın var oluş sebebine ters düşüyor bence.
hero member
Activity: 1400
Merit: 569
November 20, 2017, 03:06:29 AM
Ripple almak yerine garanti oynamak istiyorsanız, %50 Bitcoin %50 Etherium alın XRP oranla çok daha yüksek kar edersiniz.
member
Activity: 378
Merit: 20
November 20, 2017, 02:02:30 AM
Ripple seçmemin nedeni Şuan 4. sırada hacim olarak ve üst sıralara yerleşmiş artık 8 milyar dolarlık bir piyasası var ayrıca bankalar arası işlemlerde kullanılacağı söyleniyor benim fikrim bitcoin alışveriş için uygun değil herkes alıyor falan tamam çok büyük ismi var ama gelecekte altcoinlerin bitcoinden daha çok kullanılacağını ve öneminin artacağını düşünüyorum ayrıca 3 aydır aynı fiyatlarda geziyor ripple bence bir yerde fırlama yapıcak ben alıp 1 sene falan bekletmeyi düşünüyorum.En kötü ihtimalde bile bence bu coin düşmez en azından yerinde sayar.Litecoindeki gibi pc ye inen uygulamalı bir programı cüzdanı olsa çok iyi olur benim için.Sitesinde yok böyle birşey

Dostum ben bu piyasada yeniyim. Bitcoini , ethereum daha önceleri duymuştum. Ama ripple ilk duyduğumda ve araştırmaya başladığımda bu coine güvenmiştim. Daha somut bir coin, yasal dayanağı var, diğerleri gibi soyut değil dedim ve fiyatı da çok ucuzdu. Zaten btc ve eth de tren kaçmış olsa olsa beni ripple milyoner yapar dedim. Ve belki çok komik gelecek ama 1000 $ olacak ve ben de 1000 adet almalıyım diye bir hayalim vardı. Dediğimi de yaptım, ama bu arada araştırmaya ve forumda ripple ilgili yazıları okumaya devam ettim. Aynı zamanda da ripple her sıçrama yaptığında tamam artık gidiyor diyordum, fakat her seferinde başladığı yere geri dönüyordu. Bu böyle birkaç sefer oldu. Araştırmalarım sırasında gördüm ki
1- 30 küsur milyar ripple dolaşımda ama 80 milyara yakını firmanın elinde yani adet çok fazla ve daha dolaşıma sunulacak kıyamet gibi adet var. Bu durum fiyatı kesinlikle dizginlemektedir.
2- Her transfer işlemi için xrp tokeni lazım ve her transferde belli adette token sistemden siliniyor. Bu bir avantajmış gibi görünsede senin hiç aklın kesiyor mu bu adetin 100 milyonlu rakamlara ineceği. Açıkçası benim hiç kesmiyor.
3- Asıl önemli nokta ise eğer ripple ın fiyatı artarsa , varolma sebebi olan ucuza transferi nasıl sağlayacak. Bence sağlayamayacak, o sebeple fiyatının belli bir aralıkta ve düşük kalması firmanın lehine.
4- Tabi bu yıl 3-5?sentlerden 22 centlere gelmiş diyebilirsin. Ama o dönem piyasaların çoktuğuve mantığın geri plana itildiği bir dönem olduğu için hemen hemen her coin benzer primi yapmıştır.

Sonuç ; tabiki tercih senin, ama bu ripple beni çok hayal kırıklığına uğrattı. O sebeple uzun vadede hiçbir getirisinin olmayacağını düşünmekteyim. Ama kısa vadeli vur-kaç için iyidir. Başka da bir halta yaramaz.
sr. member
Activity: 714
Merit: 316
The Experience Layer of the Decentralized Internet
November 20, 2017, 01:58:13 AM
Ripple bana göre zaten kazandırdığını kazandırdı yatırımcısına başka potansiyelli projeler denemek daha mantıklı geliyor
konuya yorum yapan arkadaşların bir çoğu bu yatırımı mantıklı görmüyor ve daha iyi yatırımlar var diye söylüyorlar ama öneride bulunan kimse yok.
full member
Activity: 616
Merit: 108
November 20, 2017, 01:35:56 AM
Selam arkadaşlar

nasıl saklıyabilirin

Usdt bazında grafikleri incelerseniz her yükseliş denemesinde 0.3 civarında yüklü satış geliyor. En çok gündemde olduğu dönemde 0.42 leri görmüş.
Uzun vadede bizi şaşırtır mı bilemem ama uzun vade için mantıklı bir tercih gibi görünmüyor.
Pages:
Jump to: