Pozz. Je li bolje kupiti Antminer ili graficke karte za majnanje? Znam da je Antminer tesko nabaviti, ali srecom smo siromasna zemlja, pa nasih ljudi ima svidje po svijetu i neko bi kupio to za mene.
Prvo moraš biti na čisto što želiš majnati, a tema o rudarenju na ovom forumu ima za godinu dana čitanja. Kad sve pročitaš već ćeš sam doći do zaključka treba li ti antiminer ili grafičke kartice. Tko god ti direktno odgovori na ovo pitanje zeza te, jer je pitanje mnogo kompleksnije nego što je postavljeno, a potavljeno je: kruške ili jabuke? Kreni prvo čitati po domaćem forumu pa kad već dođeš do nekih saznanja kreni na konkretne teme na forumu. Ako misliš da je glavni problem dobavljivost uređaja jako se varaš. Majning nije odluka - kupiti toster od rowente ili moulinexa i uključiti ga u stuju pa stisnuti dugme.
Sve je to tacno, mozda i pitanje nije na mjestu, ali sam nov i jedno sto me zanima je sto brze da profitiram, kao i 98% ljudi sto radi sa kriptom. Znam da je Amd za ETH i druge, a nVidia i Antminer za BTC itd.. Pokusacu bolje da formulisem pitanje.
Da li cu prije vratiti ulozeno ako kupim Antminer s9 ili tri 1070ice. Nemam odredjene afinitete prema ni jednom coinu, samo zarada me interesuje. Ako imate neki drugi predlog kako sa manje para da se brze zaradi, pomagajte, pa da probamo
Na žalost i na ovo pitanje je nemoguće odgovoriti. Znam da svi žele u što kraćem vremenu vratiti uloženo, ali zbog miljiun različitih faktora je nemoguće reči hoće li to biti za pola godine, godinu ili duže. Kažem... da si čitao prvo na forumu već bi vidio da ljudi imaju različita iskustva. Vračanje uloga ovisi o mnogo stvari kao: koja oprema, koja vrijednost opreme, koji algoritam i koji coin se majna, koliko vrijedi taj coin trenutno i da li je u trendu rasta ili pada vrijednosti (sada je sve u padu ako gledamo kraj prošle godine) i još mnoge druge stvari kao cijena struje, majnaš li 24h ili manje............
Jednostavno pitanja bez mogućeg točnog odgovora. I da... na kraju... ne računaj na brzu zaradu jer se uvijek izjalovi.
EDIT: ja majnam Monero, ali ne povodi se za nikim nego napravi svoje vlastito istraživanje, a ovdje ima lijepih postova od kolega samo treba malo pronjuškati po forumu.