Slažem se sa kolegom slackovicem da cijene grafičkih kartica u povjesti nisu rasle samo je ram i HDD znao poskupiti, ali trenutno ni nema grafičkih u trgovinama bude tu i tamo koja pa ja baš i ne vjerujem da bu cijene nešto pale kad ih ni nema.
To je sve zbog ponude i potražnje. Ako se ne varam to poskupljenje ram i HDDa je bilo zato jer su neke velike tvornice u Maleziji ili di već poplavile te je došlo do nestašice par mjeseci dok se situacija nije smirila.
Ako i naprave jednu za rudare onda je to samo za rudarenj i kao takvu se ne isplati kupovati jer ju poslje teško možeš prodati jer je specijalizirana samo za rudarenje.
A njuškalo ne pratim u zadnje vrijeme od kad nabavio grafičku ja sam mislio samo na dučane, a polovnih če biti sve više ako se situacija sa kripto valutama ne popravi.
Ako naprave karticu samo za rudarenje garancija će biti totalno sranje. Predviđam max. godinu dana ako išta. Ili možda daju garanciju uz nadoplatu
Ovo za prodaju se slažem u potpunosti.
Mislim da bi najbolje/isplatljivije kartice za rudare bile kada bi izbacili istu karticu ko za gejmere samo bez fancy kutije, adaptera, besplatnih igara, upustva.... sa nižom cijenom. Doslovno samo vrećica u kojoj dođe i garancija.