Pages:
Author

Topic: sahte icolar hakkında - page 3. (Read 569 times)

full member
Activity: 364
Merit: 100
February 17, 2018, 03:25:01 PM
icolara attiginiz paralari unutun gitsin. akliniz orda kalirsa buyuk uzulebilirsiniz. ha tam tersi de olabilir ama bu is buyuk bir risktir.
full member
Activity: 238
February 17, 2018, 03:06:53 PM
Soğuk su içmek basit önemli olan çözüm getirilmesi bir kaçtane var ama daha onlarada zaman var bakalımm umarım insanların emekleri paraları boşa gitmez daha fazla.
member
Activity: 126
Merit: 10
February 17, 2018, 02:22:51 PM
Farklı Icolara yatırım yaparak riski dağıtabiliriz. Scam olanlardan zarar edilince diğerlerinin karı kaybı unutturur. Tamamen çöp olacak Icoları iyi araştırma sonucunda keşfedebiliriz.
sr. member
Activity: 574
Merit: 252
February 17, 2018, 01:37:36 PM
Ne kadar araştırma yaparsan yap %100 emin olma şansımız maalesef yok. Adamlar adres veriyor, projedeki kişilerim isimleri de dahil çoğu yalan oluyor. Adresi gidip kendin kontrol etme şansın da yok. ICO'nun cezbeden tarafı bonusları ve fazla kazanç sağlaması. Tabi ki fazla kazanç sağlamanın getirdiği riskle beraber soğuk su içme ihtimali. Ben ICO'ları kumar olarak görüyorum tamamen şans. Kaybetmekten korkulmayacak miktarlarla en azından alt yapısı iyi gibi görünen ICO'lara girilebilir. Büyük oynamamak en iyisi.
sr. member
Activity: 504
Merit: 250
February 17, 2018, 01:14:56 PM
Bu ethbook olayını hatırlıyorum, adamların whitepaperdan bile kalitesizlik akıyordu tabi insan her an garipliği algılayamıyor. Maalesef bunlardan çok var ve daha da olacak, denk gelmemek dileğiyle Smiley
full member
Activity: 406
February 17, 2018, 12:33:58 PM
Sahte icolara karşı kimse bişey yapmıyor yapması da zor malesef, burda anca kendi araştırmamız ve dikkatli olmamız sayesinde çoğu sahte şeyden kaçınabiliriz, fakat tamamen kendini belli etmeden kaçıp gidenler var, onlara karşı ne yapabiliriz ben de bilmiyorum.
hero member
Activity: 858
Merit: 500
Taylor - Smart Crypto Trading Assistant
February 17, 2018, 12:00:34 PM
bunun singapur gibi ülkelerde yasal olarak düzenlenmiş olduğunu biliyorum. abd' de ise yasak. abd akıllı devlet, vatandaşının parasının usd olarak sağa sola akmasına izin vermiyor. yanma ihtimaline karşı önlemi başta almış.
full member
Activity: 264
February 17, 2018, 11:53:27 AM
Güvenilir icolarda bile dikkat ettiyseniz ekipteki kişilerin isimleri hep fake. Mesela bi ara dikkatimi çekmişti bilmemne armstrong. Yıllar önce yaşamış ölmüş adamların isimlerini takma isim olarak yazıyorlar. Genel olarak çoğu anonim oluyor. Patlayan icolarda şikayet edeceğiniz bir kuruluş yok en iyisi soğuk su
member
Activity: 532
Merit: 29
February 17, 2018, 11:36:54 AM
Bu tür tuzaklara düşmemek için yatırım yapmadan önce projenin arkasındaki ekibi, önceki işlerini ve yol haritalarını dikkatle incelemek gerek.

Dolandırıcılık amacında olan projeler, sağlam bir background incelemesinden sonra büyük ölçüde kendilerini ele veriyorlar. Buna rağmen gidip o tarz projelere balıklama dalacak adamlar için de yapacak bir şey yok. Her başarı vaad eden proje başarılı olsaydı, dünyada başarısız proje diye bir şey olmazdı. İşin özü, iyi araştırmaktan geçiyor her şekilde. Parayı ağaçtan toplamıyorsanız, bir yere yatırırken de ona göre davranmak gerek ki; sonunda pişman olmayasınız.
jr. member
Activity: 224
Merit: 2
February 17, 2018, 10:27:40 AM
bu alandaki kayıplar başka alandaki sahtekarlıklarla karşılaştırılmayacak kadar büyük zararlarla atlatılıyor malesef
member
Activity: 504
Merit: 12
February 17, 2018, 10:26:36 AM
sahte icoların önüne geçilmesi için yetkililerin artık geliştirilmiş bir ağ sistemi kurarak önüne geçilmesi lazım çok geç olmadan
sr. member
Activity: 826
Merit: 296
February 17, 2018, 09:59:25 AM
Ico'dan almak riskli.Getirisi de bir o kadar yüksek kazançlı.Riski alabilen giriyor zaten.Sahtesi ile gerçeğini ayırt etmek de öyle pek kolay olmuyor.İş yapmaz dediğiniz coin iş yapıyor.İş yapar dediğiniz coin belli bir süre sonra ölüyor.Borsaya çıktığında gördüğü fiyat tepkisi coinin de gidişatını belirliyor.Bende normalde borsaya çıktığında almayı tercih ediyor.
member
Activity: 380
Merit: 20
February 17, 2018, 09:57:00 AM
İconun mantığı zaten risk almaktır.Bir şekilde risk alınır ve borsaya çıkınca en az 3x le satmaktır maksat.Ne yazıkki ico ların yarısı fake oluyor.Bir şekilde süslüyorlar millete kilitliyorlar.Sonrasında ise sitesine penis resmi koyarak insanları dolandırdıklarını aşağılayarak belirtiyorlar.Allah' şükür hiç ico da param gitmedi.Ancak kötü niyetli iseler çoğu zaman anlamak mümkün olmuyor ve bir yaptırımıda yok malesef.Para gidiyor yani..
member
Activity: 448
Merit: 10
February 17, 2018, 09:24:33 AM
İşte sıkıntı bura da merkezi olmamanın hiç bir otorite ya bağlı olmamanın ve denetime ve kontrole açık olmamanın bir dezavantajı. Ve bence de ilk önce bu problemlerin çözümüne ait fikir ve teknolojlerin gelişmesi lazım.
jr. member
Activity: 124
Merit: 3
February 17, 2018, 09:23:35 AM
Sırf böyle durumlar yüzünden regülasyon yapılmasını isterdim ama regülasyon olduğunda da piyasa tamamen zenginlerin eline kalacak Smiley O yüzden ico'lara katılmak yerine Airdroplardan elimizi açıp 3-5 bişeyler kapsak daha iyi, hem riski yok hem trade derdi yok. Sakız parası da olsa kalıyor bişeyler.
sr. member
Activity: 686
Merit: 250
February 17, 2018, 09:18:37 AM
Aynen öyle bişekilde kendilerini ele vermeleri gerek diye düşünüyorum, fakat bunları dahi düşünüp yalandan bişeyler yazamazlar mı yazarlar, adam oraya 3 yıl microsoftta çalıştım yazsa gerçekliğini bilmemiz nekadar kolay bilemiyorum, herşey sanal burda sonuçta.
sr. member
Merit: 258
Joy Token - Smarter Games for Smarter Players
February 17, 2018, 09:14:38 AM
Team kısmında doğrulanmamış elemanlar varsa ve bu elemanlar daha çömez ise zaten o projeden uzaklaşın .

Adam üniversite bilgisini koyup yatırım topluyor . CV ' de çalısma gecmisi yok hiç bişi yok . Yazık oluyor .
member
Activity: 560
Merit: 11
February 17, 2018, 09:12:40 AM
bitroad icosu vardı. neden ses soluk yok diye baktım. meğer scam olmuş.
120 btc değerinde bounty ödül dağıtımı vardı.

önünüzde 5 tane harika ico koyun. onların da içinden bir tanesini seçin. paranızın da bir kısmını atın.
böyle böyle iyilerin arasında en iyisini bulmaya çalışın.

para kolay kazanılmaz, neden kolayca kaybedilsin?
sr. member
Merit: 253
February 17, 2018, 08:39:22 AM
sahte bir ekip kurup, sahte bir linkedin sayfalarında atarlı giderli bir proje ile insanları kandırabilirler desenize.

ne bileyim "nitelikli dolandırıcılık" diye bir şey var. sonuçta bu paralar bir yerde nakite çevrilmesi gerekebiliyor. açıkcası çok şaşırdım en azından büyük yatırımcılar bir şeyler yaparlar zannediyordum.
full member
Activity: 532
Merit: 102
February 17, 2018, 08:22:58 AM
yapıcak aslında çok bir şey yok insanlar o ICO yu sahte bir takım üzerine kurarsa veya bir kişi veya takım göstermesse kim nereye şikayete edebilir o yüzden yatırım yaparken veya bountylere girerken dikkat etmek lazım bildiğiniz takımlara kişilere bakıp projeyi iyi inceleyip girmek daha mantıklı.
Pages:
Jump to: