~snip
Recimo meni je za sad kombinacija mail adrese koju inače ne koristim + 2FA + anti-phishing kod sasvim dovoljna da se osjećam sigurno. Naravno, to sve pada u vodu kod hakiranja walleta ili baze podataka od burze ali u tom slučaju korisnik ne može napraviti ništa da bi se zaštitio osim ne držati crypto na burzi.
da, u biti treba proceniti koji stepen rizika predstavljas, i onda na bazi toga odredis koliko komfora da ostavis sebi prilikom transakcije
ukoliko je rizik veliki, i imovina kojom upravljas solidna, onda stavis sve kombinacije bezbednosti, i radis sto je redje moguce
ukoliko je rizik manji, i mala imovina, onda moze i bez 2FA, i bez anti-phising koda, samo na mail-kod, ili lozinku, kad to berza dozvoli
Upravo tako, u ovisnosti o iznosima koji se riskiraju svaki korisnik treba moći sebi odrediti kombinaciju koja mu je idealni spoj kompfora i sigurnosti.
Ja sam recimo ljut na coinomi što mi nakon update više ne da korištenje bez passworda. Update sam morao napraviti jer stara verzija više nije mogla sinkronizirati wallet. Znam da je sigurnosno totalna nula i da je doslovno bilo tko s mojim mobitelom u ruci mogao poslati kripto di god hoće ali to je moje pravo i sada me nervira upisivanje passworda svaki put kada šaljem BTC. Mogli su bar dozvoliti da šifra ne mora biti 8+znakova, brojke i slova, velika i mala. Ako ja hoću riskirati tih 200$, nikada nema više od toliko i to je moje pravo. Također ne nosim sef umjesto novčanika.