i ja sam jutros povukao veliku vecinu, ostavio sam par tokena koje ne mogu trgovati na drugim menjacnicama, a trenutno mi se ne isplati ih povlaciti (sitna su vrednost)
u ovakvim vremenima dovoljno je malo FUD-a, da svi krenu da povlace sredstava, a onda su oni sigurno u problemu
kako sam shvatio, jedan od vlasnika KuCoin-a je bio duboko u LUNA, i otuda ova pumpa 700+% od pre par dana, sa ogromnim obimima na KuCoin-u, i nekako mi se cini da su sad oni koji su izgubili na strani short-a tu malo napravili galamu, ali bolje je skloniti sve sa menjacnice
Dobra odluka, ni ja više ništa ne držim na mjenjačnicama.
Kako su počeli svi ovi problemi sa Lunom i mnogi drugi, uključujući potop na kripto burzama, čini mi se da je trenutno najbolje povući se sa svih burzi, odmoriti se od trgovanja, okrenuti se nekim drugim stvarima u životu a svoja kripto sredstva držati na sigurnom i pod svojom kontrolom.
Sada je vjerojatno dobra prilika da se počne malo po malo kupovati ali za trgovanje je još rano, dok se tržišta malo ne ''smire''.
To je stanje u kojem bi trebalo biti stalno a ne samo kada nastupe problemi. Dobro, ja ne trejdam ni približno ko većina vas ali nikada ni na jednoj stranici nemam veću lovu duže od dan ili max dva. Veća lova u ovom slučaju je mozda oko 500 EUR.
To uključuje sve burze i kladionice. Sportsbetu vjerujem maksimalno pa nikada ne puštam dobitke on site. Odmah povučem pa makar radio deposit svaki dan.
Jedina iznimka od tog pravila je bio binance di sam imao neke stvari zaključane u one njjlihove earn programe ali tu se me ionako izbacili zbog KYC pa više apsolutno nigdje.
Da, istina, države uvode strože regulacije kripto trgovanja i burzi, sve je teže anonimno, bez kyc, povlačiti kripto sredstva, neki veliki kripto projekti propadaju, onaj limit od 15 000 kn za povlačenje kripta sa domaćih kripto mjenjačnica izgleda da više ne važi za online povlačenje, a vjerujem da se uskoro neće moći ni offline, u poslovnicama...
Sve su to, zapravo, naši financijaši iz HNB-a i HANFA-e najavili već prošle godine da će se dogoditi, (na poslovnoj konferenciji u Sheratonu) i očito su bili dobro upućeni.
Iskreno, u zadnjih par godina praktički nisam ni koristio druge burze osim Binance ali i tamo su mi bila samo tzv. tekuća sredstva, a ne neki ozbiljni iznosi su ipak na drugim, ''sigurnijim'' mjestima
Opreza nikad dosta.