Žalosno je to kad ljudi zaslijepe od pohlepe ili od želje da zarade neki novac i rješe neke svoje životne probleme. Nažalost imao sam priliku da slušam i gledam uživo neku dalju rodbinu sa mamine strane kako priča o nevjerovatnoj ponudi koju su dobili da pomognu jednoj bogatoj arapskoj obitelji da izvuku novac iz zemlje. Za svoju pomoć bi dobili par miliona dolara ali prije toga naravno moraju platiti par hiljada za naknade, registraciju, itd.
Nikad nisam saznao koliki novac su dali jer smo izgubili kontakt i prije toga. Ne mojom greškom. Upozoravali smo ih da je riječ o klasičnoj prevari, da ne budu naivni, itd. Tad sam vidio koliko pohlepa može da utiče na čovjeka. U njihovim očima, ja sam bio ljubomorna budala. Optuživali su mene i roditelje da nam je krivo što mi nemamo priliku da zaradimo taj silni novac. Da sam ljubomoran na njih što su oni "izabrani" a ne ja. Oni su zapravo i vjerovali da su posebni i da su ih zato bogati arapi odabrali među milijonima drugih kandidata. A ja, bezobraznik ljubomorni sam želio da uništim njihove snove.
Tako da ništa me ne čudi Rikafip. Vjerovatno ti se neki od njih smiju i smatraće tebe neprijateljem koji im oduzima priliku da zarade novce.
Strasno, ovo je level onog emaila od nigerijskog princa. Zalosno da ljudi padnu na takve fore, cak i nakon sto ih se upozori.
Misliš da mu je Danijel B. njegovo pravo ime? On kaže da je nekad bio novinar i da je u kriptu od 2018, znači moguće da je i na Bitcointalk lokalnom forumu.
Lako se može napraviti profil sa lažnim imenom na facebook a ako je stvarno stavio svoje ime onda je ili lud ili nema pojma o kriptu.
Da, detaljno sam to pregledao i 100% sam siguran da koristi svoje pravo ime i prezime. Isti lik je na linku webinara, FB profila, te u nekim drugim clancima u kojima se spominje njegovo ime, tako da nema sanse da je sve to fejkao. Evo jednog od tih clanaka iz 2017 pa mozes vidjeti da je to isti jedan te isti lik zte je on na vrhu Troncase balkanske piramide. Jednostavno ima debila koji su spremni i sa svojim imenom promovirati prevare, nije to nista cudno.
http://hotspots.net.hr/2017/11/treci-sastanak-vision-one-vip-kluba-zapresicu/On je naveden kao sluzbeni zastupnik za Hrvatsku na njihovoj stranici
https://www.troncase.io/representative. Posto izgleda ostale ex-yu zemlje nemaju svoje, on je velikodusno preuzeo na sebe to pa skuplja ljude sa cijelog tog podrucja. Kao sto sam rekao ranije, najgore je to sto ljudi uvlace u ovo svoje prijatelje i familiju...
Da vidio sam taj review, ima ih jos par i samo potvrdjuje ono sto itko sa imalo iskustva u kriptu moze odmah vidjeti cim baci oko na Troncase.
Mislim da je često to više pitanje očaja a ne pohlepe.
Čovjek se nalazi u teškoj financijskoj situaciji, težak posao s malom plaćom, možda je i ovršen i ne vidi izlaza.
Kada mu se slučajno ukaže neka prilika on ''želi vjerovati'' ne zato što je pohlepan već zato što je očajan i ne vidi drugog izlaza.
To su jako teška stanja uma koja je teško razumjeti i takvi ljudi više ne žive u stvarnosti već u mašti ili nekoj drugoj stvarnosti u kojoj je sve moguće.
Racionalno razumijevanje i logika u takvim stanjima uma i duha se potpuno izgube i zato gubiš vrijeme s njima, morat će se sami suočiti sa posljedicama.
Evo bas se danas potvrdilo ovo o cemu si pricao. Kao sto sam rekao, sa jednim accountom sam u grupi te kako se javljaju novi clanovi tako ih pokusavam upozoriti da vade novce cim mogu te sam naletioo na poruku od jednog clana koji je izgleda uletio u to bas zbog toga sto duguje neku lovu. Posto koristi svoje pravo ime/prezime i sliku (ljudi u grupi su nevjerojatno naivni po tom pitanju) taj dio cu sakriti.
Nakon toga sam mu se javio preko PM i objasnio mu situaciju. Kasnije smo jos nastavili chatati i naravno da je totalni pocetnik u kriptu, pitao me za neke savjete gdje kupiti kripto pa sam mu predlozio bitcoin store ili bitcoin mjenjancnicu posto zivi na relaciji Beograd-Zagreb
Kontaktirao sam neke ljude koji imaju veze u policiji, pa cekam da mi oni daju povratnu informaciju sto je najbolje napraviti u ovakvim situacijama. Do tada cu na ovakav nacin kontatirati nove ljude pa mozda bar nekome pomognem da ne izgubi sve, jer ih sa tim 1700% prinosom namame da ne vade novce nego da reinvestiraju, a za godinu dana kad bi kao trebali dobiti novce, ova piramida vise nece postojati.