Author

Topic: Српски (Serbian) - page 121. (Read 3600347 times)

jr. member
Activity: 44
Merit: 2
January 27, 2018, 03:22:34 PM
jr. member
Activity: 197
Merit: 2
January 27, 2018, 03:12:46 PM
Pozdrav ljudi, upravo mi crkava grafička (ne kopam kripto zlato inače, geforce 210).

Ima li neko zastareli mining hardware da mi proda grafičku? Treba mi nešto malo jače od ovoga što imam, hoću da probam nešto u Unreal Engine-u.
member
Activity: 250
Merit: 14
January 27, 2018, 03:08:00 PM
Single Euro Payments Area (SEPA) is a payment-integration initiative of the European Union for simplification of bank transfers denominated in euro.

ne znam sta ovde nije jasno? SEPA transferi funksionisu samo u zemljama koje pripadaju EU
legendary
Activity: 1974
Merit: 1077
^ Will code for Bitcoins
January 27, 2018, 01:37:40 PM
Mislim da telenor banka ima moze da salje SEPA transakcije.

Ima li neko informaciju u kojim bankama mogu da primim EUR SEPA transakciju na devizni racun sa neke evropske menjacnice (Bitstamp, Kraken, ...)? Znam da svaka banka moze da primi SWIFT, ali problem je sto Evropske menajcnice nece da rade SWIFT jer su sve zemlje EU obavezne da koriste SEPA. Da ne pominjem sto je SEPA mnogo brza od SWIFT-a i sto je cena transakcije X puta manja. Dakle, zanimaju me prakticna iskustva, ima li neko u Srbiji da je primio (ne poslao) novac iz inostranstva preko SEPA, i preko koje banke?
newbie
Activity: 46
Merit: 0
January 27, 2018, 01:16:26 PM
eh svi se nadamo tome, zarada je opala nacisto, i to mnogo. Barem s moje tacke gledista(miner) skoro 15$ po danu. A i difficulty je otisao gore, al opet nije bitno, vazno da se BTC sakuplja, pa kada ode gore, i ovo sto imam ce da ode gore(kao i ostatak crypto-a Cheesy )

Pa da dobro vreme za ulazak sa pravim novcem, los za rudarenje xD Ali samo treba biti strpljiv bice ovo dobra godina siguran sam Smiley
sr. member
Activity: 490
Merit: 389
Do not trust the government
January 27, 2018, 12:50:24 PM
E pa recimo skupis se 1-2k dogea jer se vrlo lako skuplja sad i dozivi ekspanziju u toku godine kao recimo btc (male su sanse al postoje i vrv u manjoj meri) ili neki slicni alt coin koji se lako skuplja - i eto ga biznis. Al mene zanima kako da to prebacim u domacu valutu pa ako ti ili bilo ko drugi zna da mi objasni.

Pa srecno sa tim. Nzm kako bi to pretvorio, bar ne tako male kolicine, osim ako neces da cekas da se nadas da to poraste u ceni.
Preko ovog Bisq-a mozes da prodas DOGE za BTC, LTC ili Dash, a onda njih mozes preko Bisq-a da prodas za evre, preko SEPA transfera.
Mislim da telenor banka ima moze da salje SEPA transakcije.
Trenutno doduse nema ponuda na Bisq za dinare, da neko kupi od tebe, ali eto, mozes u evrima preko telenor banke valjda.
newbie
Activity: 3
January 27, 2018, 12:26:27 PM
Nemoj trosis vreme na faucete. Nisu oni nikada bili namenjeni za zarade, oni su nastali kada su menjacnice bile jako retke ili nepostojece, tu su bili da bi ljudi mogli da testiraju Bitkoin i da vide kako to radi.
Sada mozes i lako kupiti Bitkoin, a i rudarska provizija je toliko velika da ce ti trebati meseci da dobijes na faucetima samo toliko da platis proviziju. Drugim recima, fauceti su apsolutno mrtvi za sada. Bice nekih kada Lightning Network pocne da se koristi, ali i to ce biti trosenje vremena za dzabe.

Da, ali u slucaju da se skupi nesto jel moze preko binancea da ide na pay pall nekako isplata i slicno? Sto se tice fauceta imaju lepo placaju recimo dogeove ja sam za 2-3 dana skupio 40 komada i to nista posebno nisam radio (kad imam vremena i to) . Za skuplje coine jbga, tesko ide preko fauceta to jeste.

A pa da, za druge koinove i pravi smisla da nesto mozes izvuci, jer su manje provizije, ali idalje su definitivno trosenje vremena, no kako hoces Cheesy
Nemam pojma za centralizovane menjacnice, ja samo znam Bisq, jer je decentralizovan, ali ako oces da pretvoris koinove u nacionalne valute, onda ne znam stvarno sto bi uopste koristio faucete. Mozes vise da zaradis da prosis na ulici iskreno.

E pa recimo skupis se 1-2k dogea jer se vrlo lako skuplja sad i dozivi ekspanziju u toku godine kao recimo btc (male su sanse al postoje i vrv u manjoj meri) ili neki slicni alt coin koji se lako skuplja - i eto ga biznis. Al mene zanima kako da to prebacim u domacu valutu pa ako ti ili bilo ko drugi zna da mi objasni.
newbie
Activity: 55
January 27, 2018, 10:45:03 AM
ja se borim jos malo! ako me ne krene prestajem sa rudarenjem. Smiley
sr. member
January 27, 2018, 10:32:16 AM
Nemoj trosis vreme na faucete. Nisu oni nikada bili namenjeni za zarade, oni su nastali kada su menjacnice bile jako retke ili nepostojece, tu su bili da bi ljudi mogli da testiraju Bitkoin i da vide kako to radi.
Sada mozes i lako kupiti Bitkoin, a i rudarska provizija je toliko velika da ce ti trebati meseci da dobijes na faucetima samo toliko da platis proviziju. Drugim recima, fauceti su apsolutno mrtvi za sada. Bice nekih kada Lightning Network pocne da se koristi, ali i to ce biti trosenje vremena za dzabe.

Da, ali u slucaju da se skupi nesto jel moze preko binancea da ide na pay pall nekako isplata i slicno? Sto se tice fauceta imaju lepo placaju recimo dogeove ja sam za 2-3 dana skupio 40 komada i to nista posebno nisam radio (kad imam vremena i to) . Za skuplje coine jbga, tesko ide preko fauceta to jeste.

A pa da, za druge koinove i pravi smisla da nesto mozes izvuci, jer su manje provizije, ali idalje su definitivno trosenje vremena, no kako hoces Cheesy
Nemam pojma za centralizovane menjacnice, ja samo znam Bisq, jer je decentralizovan, ali ako oces da pretvoris koinove u nacionalne valute, onda ne znam stvarno sto bi uopste koristio faucete. Mozes vise da zaradis da prosis na ulici iskreno.
newbie
Activity: 3
January 27, 2018, 10:23:20 AM
Pozdrav ekipo. Jel zna neko mozda koliko se isplati skupljati BTC i altcoine preko fauceta, igrica i slicno? I preko kojih sajtova mozemo da unovcimo to sto skupimo? Jel binance radi za nasu drzavu i kad se krene preko njega (tj. napravi neki dinar tamo, poveca stanje racuna) da li moze preko njega biti isplacen na paypal ili slicno i na koji nacin? Hvala unapred.

newbie
Activity: 5
January 27, 2018, 08:52:02 AM
Pronašao sam to, hvala na pomoći.

Ne moras ici na Hrvatski deo foruma. Probaj u sekciji: https://bitcointalk.org/index.php?board=93.0
Kad smo vec kod toga, daj mi malo vise detalja o tome sta prodajes. Naravno iskljucivo ako je to licno tvoj rad. Link ka sajtu, tvoju ocekivanu cenu za to..
Hvala, postavio sam i tamo, odnosno neko od moderatora je prebacio u taj deo pošto nisam isprva napravio temu kako treba. Ako neko i odavde bude zainteresovan, neka mi se javi u inboks.  Smiley
full member
Activity: 266
Merit: 109
Ultra Mega Giga Super Cool Flying Oposum!
January 27, 2018, 08:33:22 AM
Meh, i dalje stoji na oko 11k, nista se znatno nije promenilo, osim memory pool-a za transakcije, bas su jeftine ... i to... BAS
newbie
Activity: 55
January 27, 2018, 07:40:12 AM
Zdravo svima! BTC ubrzo raste neverovatno- zato rudariteee Cheesy
legendary
Activity: 3444
Merit: 3469
Crypto Swap Exchange
January 27, 2018, 06:22:23 AM

Ne moras ici na Hrvatski deo foruma. Probaj u sekciji: https://bitcointalk.org/index.php?board=93.0
Kad smo vec kod toga, daj mi malo vise detalja o tome sta prodajes. Naravno iskljucivo ako je to licno tvoj rad. Link ka sajtu, tvoju ocekivanu cenu za to..
newbie
January 27, 2018, 06:03:56 AM
full member
January 27, 2018, 06:01:51 AM
Moyes da pokusas u Hrvatskom delu foruma gde postoji Topic "Trgovina"... Ovo kao nas deo foruma nema "Local Board"... Nego samo jednu veliku temu kroz koju pise sta ko god hoce. Treba da budemo vise aktivnije da bi se desilo da dobijemo ceo Board za nas. Ili idi u Marketplace deo foruma i probaj tamo.
newbie
January 27, 2018, 05:57:55 AM
Pozdrav svima. Da li postoji neka tema na forumu u vezi prodaje, kupovine ili zamene kriptovaluta? Imam jednu browser igricu koju bih prodao za neku od kriptovaluta pa bih da okušam sreću
newbie
Activity: 84
January 26, 2018, 09:19:05 PM
Bas su opale vrednosti svih altcoina od kada je poceo da pada btc, on se malo povratio, ali dosta drugih nije, nadam se skokovima u februaru Smiley

Na ovo treba samo da gledas kao na novogodisnje popuste... ovo max moze da traje do kraja marta, posle neces vise videti ovakve cene..
sr. member
January 26, 2018, 07:30:48 PM
Pozdrav ekipo. Jel zna neko mozda koliko se isplati skupljati BTC i altcoine preko fauceta, igrica i slicno? I preko kojih sajtova mozemo da unovcimo to sto skupimo? Jel binance radi za nasu drzavu i kad se krene preko njega (tj. napravi neki dinar tamo, poveca stanje racuna) da li moze preko njega biti isplacen na paypal ili slicno i na koji nacin? Hvala unapred.

full member
January 26, 2018, 04:44:32 PM
eh svi se nadamo tome, zarada je opala nacisto, i to mnogo. Barem s moje tacke gledista(miner) skoro 15$ po danu. A i difficulty je otisao gore, al opet nije bitno, vazno da se BTC sakuplja, pa kada ode gore, i ovo sto imam ce da ode gore(kao i ostatak crypto-a Cheesy )
Jump to: