Pages:
Author

Topic: İsrail - Hamas savaşı başladı - page 4. (Read 1162 times)

hero member
Activity: 630
Merit: 463
October 18, 2023, 12:57:53 PM
batıya sorsan barbar olan bizleriz.
dünkü saldırıyı savunan demeyeyim ama kıvıran kişilerle konuşmak zorunda kaldım. israil, birkaç gün önce hastaneyi boşaltın demiş ama diyorlar. lan hastane tamam taşınalım dese bile nereye gidecek oğlum? içinde hastalar olan bir yeri nasıl taşıyacaksın? yahu israil'de yaşayan aşırı bir vatandaş değilsen bu olayları savunmak için farklı bir kafaya sahip olman lazım. hamasa terörist dedikten sonra israil'e barış güvercini mi diyeceksin arkadaş?

Hamas terörist bir örgüt olabilir, bunlar saldırıyorsa karşılığında hastaneleri mi vurmak gerekiyor? İsrail dünyanın gözü önünde suç işliyor ve ABD tarafından hala sırtı sıvazlanıyor. Biden tebrik ettiğini söylemiş. Suç Müslüman dünyasında aslında 2 milyar Müslüman nüfus, bu hastane saldırısına yeterli tepkiyi gösteremiyoruz. Batı medyasında tam tersi bir durum olsaydı olacakları tahmin edebiliriz değil mi? İsrail etnik olarak soykırım ve göçe zorlama suçlarıyla savaş hukukunu hiçe sayıyor.
legendary
Activity: 2548
Merit: 1519
October 18, 2023, 11:58:02 AM
Evet Hamas'ın bu yaptığı asla tasvip edilemez. Ancak bu suçunun cezasını masumlar üzerinden çıkarmak vahşilik örneğidir. Hem siz yıllarca masum çocukların nasıl katledildiğini, hatta şu an hastane bombalayan Katil İsrail'in soykırımını görmediniz, İnsanları aç susuz bıraktığını görmediniz de bu videoyu mu gördünüz. Tam tersini düşünün. Açın şu an Twitter'ı hastane bombardımanında kopan çocuk kafalarını görün ve kimin sonunu hazırladığını iyi gör0n. Dostum Sana tek bir cümle kuraacağım: "Zalimin zulmü artıyorsa bil ki sonu yakındır"

Okuduğunu anlamanın ne kadar önemli olduğunu ortaya koymuş bu mesaj. Sen geleceği mi görebiliyorsun hayırdır 10 gün önce atılan mesaja cevap olarak dünkü olayı göstermek nasıl bir gerzeklik örneğidir. Ama ben olacakların haberini vermiştim okuduğunu anlayabilenler bildi bunların olacağını. Hamasın yaptığı salaklık İsrail'in her türlü saldırısının bahanesi oldu dünyadaki büyük güçlerin de ses çıkarmamasını sağladı. Bak İsrail hastaneyi biz vurmadık diyor ABD de İsrail'e inanıyoruz diyor.
https://twitter.com/NSC_Spox/status/1714654402118832440

Hiçbir ülke ciddi tepki gösteremiyor sivillerin katledilmesine neden çünkü hamas bu saldırıların bahanesini verdi ve saldıran güçlü bir devlet meşru müdafaa adı altında istediğini yapabiliyor. Bölgeyi sivilsizleştirip ele geçirecekler düğmeye basıldı artık ortadoğu haritası yeniden şekilleniyor. İster beğen ister beğenme bunu değiştirebilecek gücün var mı yok, anca izlersin olanları ve olacakları. Bizim elimizden gelen bir şey yok sosyal medyadan paylaşım yapıp siviller ölmesin deriz sonra hayatımıza devam ederiz hayatın gerçeği bu.
legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
October 18, 2023, 11:45:41 AM
batıya sorsan barbar olan bizleriz.
dünkü saldırıyı savunan demeyeyim ama kıvıran kişilerle konuşmak zorunda kaldım. israil, birkaç gün önce hastaneyi boşaltın demiş ama diyorlar. lan hastane tamam taşınalım dese bile nereye gidecek oğlum? içinde hastalar olan bir yeri nasıl taşıyacaksın? yahu israil'de yaşayan aşırı bir vatandaş değilsen bu olayları savunmak için farklı bir kafaya sahip olman lazım. hamasa terörist dedikten sonra israil'e barış güvercini mi diyeceksin arkadaş?

edit: israil yapmadı diyorlar lan şimdi de.
legendary
Activity: 2198
Merit: 1232
October 17, 2023, 04:21:47 PM
Gazze'deki El Ehli hastanesine saldırı yapıldı, ölü sayısı 600 kişiden fazla olduğu söyleniliyor. İsrail'in yaptığı masumlara karşı uyguladığı bu gaddarlık savaş sucudur. Hastaneyi hedef alıp sağlık çalışanları, kadınları, çocukları katletmek orta doğuda bugünden sonra hiç bir zaman eskisine dönmeyecek, İsrail anlaşılan orta doğuyu yakıp yıkmak istiyor karşısında hiç bir şey görmüyor.

İsrail hükümetinin uyguladığı suçları, savaş suçlarını desteklemeyen bir çok musevi vatandaş var onlarda farkında ne olduğunun. Bir hastanenin vurulması kabul edilemez.
member
Activity: 148
Merit: 35
October 17, 2023, 02:52:09 PM
https://www.youtube.com/watch?v=cZ83Q7tM4A0
Bu videoları gördükçe artık Filistin diye bir yerin ancak tarih kitaplarında yer alacağını oranın tamamen İsrail toprağı olduğunu tüm dünyanın kabulleneceğini anlamak zor değil. Hamas kaybedeceğini bile bile bir savaşa girdi ve iki günlük ünleriyle ölüm fermanlarını imzaladı. Ortadoğudan bir terör örgütü daha temizlenmiş oluyor. Olan masum sivillere oldu.

Evet Hamas'ın bu yaptığı asla tasvip edilemez. Ancak bu suçunun cezasını masumlar üzerinden çıkarmak vahşilik örneğidir. Hem siz yıllarca masum çocukların nasıl katledildiğini, hatta şu an hastane bombalayan Katil İsrail'in soykırımını görmediniz, İnsanları aç susuz bıraktığını görmediniz de bu videoyu mu gördünüz. Tam tersini düşünün. Açın şu an Twitter'ı hastane bombardımanında kopan çocuk kafalarını görün ve kimin sonunu hazırladığını iyi gör0n. Dostum Sana tek bir cümle kuraacağım: "Zalimin zulmü artıyorsa bil ki sonu yakındır"
legendary
Activity: 2324
Merit: 1175
October 17, 2023, 02:02:30 PM
İsrail sivil hastaneleri de hedef almaya başladı bunların yaptığı alçakça kalleşçe davranmaktır 1000 den fazla ölü var Allah mekanlarını cennet eylesin çok sayıda çocuk var evladının parçalarını taşıyan babalar anneler var savaş bir hukuk içerisinde olmalıdır böyle değil hastane vurmak nedir kime yarıyor bu Hamas saldırısı bir kez daha görüyoruz ölenler yine garibanlar ölenler yine çocuklar oluyor
legendary
Activity: 2128
Merit: 1657
October 15, 2023, 09:33:13 AM
Hamas'ın terör saldırısı çok alçakçaydı ve ana akım medyayı İsrail'e tam destek tam birlik modunda mesajlar domine etti, fakat hemen akabinde görüldü ki İsrail'in zalimlikte ve katliamlarda Hamas'tan hiç aşağı kalır bir tarafı yok,

ve egemen bir devletin üst üste insanlık suçu eylemler işlemesi hem bölge hem dünya için çok büyük risk, sivil ve çocuk can kayıpları kabul edilemez ve gerçekten dehşet verici,

kimi uzmanlar dünya savaşı riskinin çok arttığına dikkat çekiyor, ki ben de bunu ciddi bir olasılık olarak görüyorum.

Çin de sürekli Arap ve İranlı liderlerle temas halinde, bölgeye Filistin'in yanında bir ara bulucu olarak fiziki olarak dahil olmak üzere:

https://timesofindia.indiatimes.com/world/china/china-says-supports-just-cause-of-palestinian-people/articleshow/104445184.cms?from=mdr
legendary
Activity: 2632
Merit: 1333
October 14, 2023, 10:44:11 PM
İkiz kulelere saldırı yapan kimse İsraile o saldırıyı yapan da aynı kişi. Yani İsrail'e saldıran Hamas değil Hamas'ın içindeki Amerikalılar. Amaç büyük İsrail projesini tamamlamak. Bu daha başlangıç. Suriyeden Amerikanın çıkmamasının nedeni Türkiye değil Bu projenin gerçekleşmesi. Önümüzdeki günler daha çok kan akacak ve savaş büyüyecek. Türkiye'nin bundan etkilenmemesi mümkün değil.

Söylediğini bilmek, kanıtlamak elbette imkansıza yakın ama bunu destekleyecek bağlamda bir anımı anlatayım:
Sanırım saldırıların ertesi günüydü, tabii ki bizde de televizyon kanalları konuyu neredeyse 7x24 canlı yayın, değişik kişilere bağlanarak bilgi almalar vb şeklinde aktarıyordu. Anlattıklarımın ayrıntılarında yanlış hatırladıklarım olabilir, sonuçta üzerinden 22 yıl geçti ama konunun özünü hiç unutmuyorum.

Sanırım Kanal D yayınıydı, Pentagon'da çalışan Türk kökenli birisine bağlandılar ve özetle dedi ki,
"Pentagonun güvenliği çok sıkı sağlanır, etrafında konuşlu (adını yüksek ihtimalle yanlış hatırlıyorum) Early Morning adında, Pentagonda çalışan sıradan sivil/askeri personelin girmek bir yana, yaklaşamayacağı eksi bilmem kaçıncı kattan (söyledi de ben unuttum) yönetilen bir füze sistemi var ve  belirlenen menzil içine uçak değil, uçurtma girse saniyeler içinde harekete geçer. O nedenle Washingtondaki küçük büyük tüm havaalanlarının tüm uçuş bilgi, plan ve değişiklikleri Pentagondan takip edilir, bildirim dışı bir uçuşa asla izin verilmez. O gün Pentagona çarpan uçağı sistem onlarca kilometre önceden algılamıştır ve otomatik devreye girmesi gerekirdi, ama hiçbir hareket olmadı..."

İzlerken oha dedim, büyük skandal, muhtemelen bu durum ortalığı çok karıştırır.
Peki öyle oldu mu? Hayır, tam tersine, ne yabancı basında bununla ilgili tek kelime söylendi, ne de bizimkilerde. Kanal D'de ise yayınlar sanki böyle bir telefon bağlantısı hiç yapılmamış gibi devam etti.

O Türk kökenli çalışan da muhtemelen artık Pentagonda değildir, yaşıyorsa tabii !!!
legendary
Activity: 1050
Merit: 1158
October 14, 2023, 02:38:24 PM

Yine bize dönelim, TİP hamasa destek açıkladı, evet solun solundaki, emeğin, hakkın, masumun savunucusu olduğunu söyleyen TİP bebek kafası kesilmesini açıkça destekledi.

Böyle bir şey yazınca, bir bakayım dedim ama bu yönde her hangi bir destek açıklamalarını göremedim. Sadece ekşide açılmış bir başlık var. Ama başlık içinde de destek açıklaması yok. Sadece bir iddia var. Hatta yanılmıyorsam ekşideki iddiayı, Fatih Altaylı programında Barış Atay'a soruyor o da cevaben:"Bir sosyalist partinin Hamas'la aynı çizgiye gelebileceğini düşünmek abatıdır"
sr. member
Activity: 714
Merit: 407
October 14, 2023, 02:30:21 PM
Tüm dünyanın gözüne baka baka ve gözüne soka soka soykırım yapılıyor, ne savaşın onuru kaldı ne başka birşey her iki tarafta iyice insanlıktan çıkmış durumdalar yine olan vatandaşlara oldu toprağı almak istiyorsan al ama sivilleri, çolupu çocuğu öldürerek değil
Çocukları öldürerek aldığın topraktan kimseye fayda gelmez yeri gelir o öldürdüğün çocukların ahı alınır.

Sizin savaşınız batsın. Çocukların ne günahı var lan allahsız kitapsızlar.

Dünyanın bu kadar desteğini almışken İsrail artık her şeyi yapar. İnsafsızlar arkadaşlar. Bir kaşık suda boğacak kadar kinlenmişler. 95 yaşında adam ölüm toprağında analarını çocuklarını öldürelim, hepsini topraktan sürelim diyor. Allah’tan bu ülkenin nüfusu az bir de anadan aktarılma din mevzusu var. Yoksa bunlar soykırımın kralını dünyaya yaparlar. Bu arada her ailede en az 4-5 çocuk olduğunu bazı ailelerin 10-15 çocuk sahibi olduğunu da eklemeliyim ki mantıkları az çok belli olsun. Çok aşırılar bu konularda.
legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
October 14, 2023, 02:26:54 PM
Tüm dünyanın gözüne baka baka ve gözüne soka soka soykırım yapılıyor, ne savaşın onuru kaldı ne başka birşey her iki tarafta iyice insanlıktan çıkmış durumdalar yine olan vatandaşlara oldu toprağı almak istiyorsan al ama sivilleri, çolupu çocuğu öldürerek değil
Çocukları öldürerek aldığın topraktan kimseye fayda gelmez yeri gelir o öldürdüğün çocukların ahı alınır.

Sizin savaşınız batsın. Çocukların ne günahı var lan allahsız kitapsızlar.
hero member
Activity: 630
Merit: 463
October 14, 2023, 12:43:33 PM
İkiz kulelere saldırı yapan kimse İsraile o saldırıyı yapan da aynı kişi. Yani İsrail'e saldıran Hamas değil Hamas'ın içindeki Amerikalılar. Amaç büyük İsrail projesini tamamlamak. Bu daha başlangıç. Suriyeden Amerikanın çıkmamasının nedeni Türkiye değil Bu projenin gerçekleşmesi. Önümüzdeki günler daha çok kan akacak ve savaş büyüyecek. Türkiye'nin bundan etkilenmemesi mümkün değil.

Haniye şükür secdesinde
https://www.yenisafak.com/video-galeri/dunya/hamas-lideri-haniyeden-sukur-secdesi-4565849

nasıl Hamas'ın haberi yok Roll Eyes

bu arada Gazze'de yerlerinden edilen sayısı 1m civarında olduğu söyleniyor Kuzey ve Güney Gazze diye ikiye ayrılmış

Amaçları zaten üçe bölmek Filistini. İsrail bu işten en karlı çıkan ülke oldu. Mısır açıklama yaptı operasyondan üç gün önce İsrail’i uyardık diye. Bile bile göz yumduklarını anlıyoruz bu işten. Neden göz yumdukları da yakında ortaya daha net çıkar. Dünyada da İsrail’e yardımlar ardı ardına gidiyor. Bu savaşta kazanan İsrail oldu kaybettikleri vatandaşlarını da muhtemelen birer piyon olarak gördüler. Oyun büyük, kozlar daha da derinleşiyor.
legendary
Merit: 1148
October 13, 2023, 01:30:26 PM

Haniye şükür secdesinde
https://www.yenisafak.com/video-galeri/dunya/hamas-lideri-haniyeden-sukur-secdesi-4565849

nasıl Hamas'ın haberi yok Roll Eyes

bu arada Gazze'de yerlerinden edilen sayısı 1m civarında olduğu söyleniyor Kuzey ve Güney Gazze diye ikiye ayrılmış
member
Activity: 148
Merit: 35
October 13, 2023, 01:24:57 PM
legendary
Merit: 1148
October 12, 2023, 11:49:28 AM
https://twitter.com/jahreindota/status/1712470701167550900?t=hjXYuUKXP0wp-KjnXxKbSA&s=19

hakkaten gerizekalı bunlar diyecem ama değil hain!

Filistinli kanıyla beslenen yawşaklar
yawşak: pire yavrusu, kanla beslenir

yalnız müzik güzelmiş  Smiley

--
edit: https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/A'r%C3%A2f-suresi/1109/155-156-ayet-tefsiri

son edit;
https://twitter.com/TheWatcherIndex/status/1712690843541491827?t=E1phU-dYk9bviT7WEz72nQ&s=19
BM şu ana kadar 423 bin Gazzeli filistinlinin yerinden edildiğini açıkladı.
legendary
Activity: 2632
Merit: 1333
October 11, 2023, 04:52:44 PM
Şu an öyle bir durum oluştu ki, herkes kurban/herkes canavar, kimsenin kimseye "sen de bana şöyle yaptın" deme hakkı yok çünkü her iki taraf da orospu çocuğunun önde geleni. Bunu söylerken elbette halkları değil, karar verici ve uygulayıcıları kastediyorum.

Bizde ise durum oldukça ilginç, çoğunluk bu katliamlar bitsin diye dua ederken, bazı belli gruplar "kefenlerini giyip Gazze'ye gitme" yaygaraları kopartıyor ama kollarından tutan, engelleyen yok, lafta yiğit olduklarından götleri yemiyor tabiiki. Cübbeli soytarı bile fırsatı kaçırmamış ve "Evliyalar Gazze'ye indi" diye demeç vermiş (ama THY mi Pegasus mu belirtmemiş!!!).

İsrail'in yıllardır yaptığı ortada, savunulacak tarafı yok ama kimse de demiyor ki "bu evliyalar(!) bebeklerin kafasını kesenlere yardım için mi inmiş?" diye... Evet 2023 yılında bu da yaşandı, İsraile giden militanlar kundaktaki bebeklerin kafasını kesti, yetişkin masumlara yapılan işkence ve tecavüzleri yazmıyorum bile.

Sonra ne oldu? Gözü dönmüş, iki koyun gütmekten aciz Netanyahu aynısını füzelerle, bombalarla yaptı. Başta o yüzden yazdım, bunların alayı orospu çocuğu diye.

Yine bize dönelim, TİP hamasa destek açıkladı, evet solun solundaki, emeğin, hakkın, masumun savunucusu olduğunu söyleyen TİP bebek kafası kesilmesini açıkça destekledi.

Ve ben, buradan da bir çok kez tartışmaya girmiş, net bir şekilde AKP karşıtı ben, ülke içinden bize cehennemin kapılarını açacak sesler, istekler yükselirken hayatımda ilk defa ve birkaç gündür süregelen bir şekilde "neyse ki Erdoğan dünyada aklı başında tavır alan tek lider" dedim, çünkü öyle (en azından beyanları öyle), kaldı ki yiğidi öldür, hakkını yeme demişler, Rusya-Ukrayna savaşında da (üstelik orada ilişkilerden dolayı tam bıçak sırtındayız) başarılı bir strateji yürüttü.

Ve başka bir konudan dolayı bu ülkede şaşırmak için gerçekten uzaylıların inip Erik Dalı falan oynaması lazım geldiğine bir kez daha kanaat getirdim, bazen muhafazakardan da koyulaşabilen bu iktidar döneminde cumhuriyet tarihinde ilk kez yeni inşa edilmiş, daha önce olmayan bir kilise açıldı.

member
Activity: 67
Merit: 38
October 11, 2023, 02:58:44 PM
İsrail-Hamas +Türkiye olması muhtemel. Bize giren çıkan yine; mülteci krizi, kira artışları, işsizlik, huzursuluk diye devam eder. Etrafımız kötü bizim yoksa hiç bunlar başımıza gelmeyecek tadında yaşamaya ve kabullenmeye devam.
sr. member
Activity: 2142
Merit: 424
October 11, 2023, 01:27:58 PM
Hamas'ın gözünü karartarak inadını sürdürmesi kim bilir daha ne kadar çok masum insanın ölümüne sebep olacak. Bu savaşta Filistin tarafında olmak bizim için hiçbir şekilde mantıklı değil. Filistin geçmişte bize kazık atmış bir ülke ve burada onları savunmanın bize bir faydası olmaz. İsrail'i de açık açık savunduğumuz yönünde bir açıklama görmedim tabi.

Bence tarafsız kalmak bizim açımızdan şu an için daha iyi sanki. Ayrıca bu savaşın çıkmasıyla birlikte dolar bir anda yükseliş gösterdi ve brent petrolün de fiyatında artış oldu. Bize akaryakıt zammı olarak dönüşü olur. Alakamız olmayan bir başka savaş daha bizi bir şekilde etkiliyor.
newbie
Activity: 22
Merit: 0
October 11, 2023, 11:57:47 AM
Peki haklı taraf kim ? Yıllardır Filistinlilerin zulm eden İsrail mi , yoksa İsrail askerlerine saldırmak yerine bine yakın sivil masumu öldüren Hamas mi ? Bana sorarsaniz gecmis bugün ile ilişkili ve bugünlerin sebebi tamamen kendileri ve zamanında yaptıkları acimasizliklar.
jr. member
Activity: 39
Merit: 25
October 10, 2023, 10:30:47 PM
Gazze şu an abluka altında. İsrail birlikleri Gazze’ye giden suyu falan da kesmişler. İşte bağımsız olmazsan, topraklarını satarsan yıllar sonra böyle sıkıntılı oluyor. Suları bile İsrail kontrolünde iken neyin nasıl bir savaşı olabilir ki? Şu an Gazze’de İsrail son yılların en acımasız gösterisini sunacak ayrıca bunların hepsi Avrupa’nın ses çıkaramayacağı bir durumda olacak. Etrafında onlarca Arap devlet olmasına rağmen İsrail o bölgenin açık ara en güçlü devleti.

Söyledikleriniz yanlış değil ama orayı ziyaret eden veya oradan edinilen çeşitli medya kuruluşlarının yayınladığı videolara da bakmamız gerekiyor. Çünkü birçok televizyon yayınında her iki tarafın da kayıplar verdiği belirtiliyor, dolayısıyla bizim odaklanmamız gereken genel olarak Filistin güçleri değil, diğer grupların ve müttefiklerin desteklediği Hamas güçleri. Yani eğer şu anda ablukalar ve su kesintileri nedeniyle bir savaşın olmadığını düşünüyorsanız, sanırım bu konudaki bazı haberleri incelemeniz gerekiyor ki her şey daha net olsun, çünkü artık tüm dünya bunu öne çıkarıyor.
Pages:
Jump to: