Broj merita u zadnjih 120 dana je dosta često i jedan od glavnih kriterija za pristupanje pojedinim signature kampanjama.
Uostalom, kao sto je @-CryptoViking- spomenuo, treba nagraditi trud. A tko hoce rankati, nek se potrudi pa ce merit i doci.
Kad se rade kalkulacije za merit sourceve tj da li ima dovoljno merita u opticaju, to je bitna stavka i sigurno se uzima u obzir jer se zna koliko ce se dodatnih merita generirati ako dodas merit sourca koji ima na raspolaganju recimo 100 smerita mjesecno (100+50+25... etc). Oni koji ne dijele merit dalje u neku ruku "sabotiraju" taj sistem, tako da ih treba iskljuciti iz opticaja.
Ja sam primjetio samo par takvih, i to su uglavnom bili stariji korisnici. Nisu nista bolji ni oni koji iz nekog razloga hoardaju merit pa imas situaciju da je lik primio 100 merita u mjesec dana a poslao dalje 5. Ja sam skupio pun kurac merita u relativno kratkom vremenskom roku pa sam mozda par puta imao vise od 20 za dijelit dalje, i to uglavnom na pocetku kad jos nisam znao sta i kako sa meritima.