Το steem ειναι ισως το mono alt που δε χρειαζεται να βαλεις ουτε 1 cent για να βγαλεις λεφτα. Αρκει να μη το δεις ως altcoin αλλα ως πλατφορμα στυλ reddit.
Bloggαρεις, πληρωνεσαι, τελος. Εβαλες 0 μεσα, εβγαλες κατι στη τσεπη. Δε σ'ενδιαφερει ουτε ποιος αγοραζει, ουτε ποιος πουλαει, ουτε τιποτα. Ειναι ευκολο να βγαλεις λεφτα? Αμα ασχοληθεις και εχεις κατι να πεις, ναι, πολυ ευκολο. Αυτο βλεπω ως προσωπικη εμπειρια. Δεν εχω βαλει ουτε σεντ (ως επενδυση). Και ομως χρημα βγαινει. Μπορει να γραψεις ενα σχολιο σε ενα θρεντ και να παρεις 200-300$
απ'το comment (μου χει συμβει 3-4 φορες). Γελαει ο κοσμος.
Αν παλι το βλεπεις επενδυτικα, τοτε αυτο διαφερει. Εκει μπορει να σ'ενοχλουν ζητηματα οπως η υφισταμενη κατανομη, ο πληθωρισμος κτλ κτλ. Ε απλα δεν επενδυεις.
Θεωρητικα δεν ειναι προς το (στενο οικονομικο) συμφερον οσων συμμετεχουν στο steem να πουν σε αλλους "μαγκες ελατε και εσεις" γιατι οσο λιγοτεροι συμμετεχουν, τοσο μεγαλυτερο το ποσοστο των rewards που πανε αναλογικα στους υφισταμενους χρηστες. Οπότε οποιος πιστευει οτι ειναι scam δε κανει κακο στους ηδη υπαρχοντες χρηστες - καλο τους κανει που δε συμμετεχει. Και δεν εχει λογο ο χρηστης να κατσει να πεισει τον skeptic οτι δεν ειναι scam. Του λεει καλα κατσε εσυ να φωναζεις scam, scam, scam οσο εγω βγαζω bitcoiiiinssss