Dostum Gospodin, ben aslında kimseye arap, türk, kürt ve benzeri ifadelerle bakmıyorum. Şu bakış açısı ile bakıyorum: Yan taraftaki komşunun üzerine bombalar yağdırılıyor, çoluk çocuk kadın erkek demeden doğranıyorlar. Bu insanlar hem seninle aynı coğrafyada yaşıyor hemde benzer kültürleriniz var çünkü komşusunuz. Bu insanlar doğup yaşadıkları memleketten kaçmak zorunda kalıyorlar. Gelip senin kapına dayanıyorlar. Ya kapıyı tutacak ve gelen masumları sende vuracaksın yada kapılarını açıp sığınmalarına izin vereceksin. Birde bu durumu empati kurarak düşünün. Bizim başımıza benzer bir durum gelse ve çoluk çocuğumuzla kaçmak zorunda kalsak...?
kısaltma...
Valla hocam kusura bakmayın ama Türk'üm diyen kimse o durumda olunca kaçmaz emin olun. Bunun tarihi olarak kanıtı da mevcut.
Vatan, bayrak, toprak ve ülkü kutsaldır bizde!
Ayrıca şundan adım gibi eminim ki, böyle bir şey olsa bugün bize sığınan Suriye'li, Filistin'li, Afgan, Irak veya İran'lılarda dahil kimse almaz bizi. Kanıt mı? Barış Pınarı harekatında tüm Arap ülkeleri hadi len çekti. Suriye bugüne kadar hep bize ters gitti! Bu adamların topraklarından kaçakçılık, terorizm yağdı bizim ülkemize. Şimdi diyeceksiniz ki vatandaşın ne suçu var?! Var efendim bugün ülkemizde olanlardan nasıl hepimizin suçu, sorumluluğu varsa, onlarında zamanında yapmadıklarından dolayı suçları var.
Ayrıca şundan emin olun, gerçek Suriye'liler ülkelerinde. Ölüyorlar, eksiliyorlar ama vazgeçmiyorlar! Bizim buradakilerin %90'ı oranın zengin olanları. İzmir Basmane bölgesinde WU ödeyen bankalar, ofisler dolar yetiştiremediler bunlara. Günlük doviz efektif işlemleri milyonlara ulaştığı zamanlar oldu. Ev kiralarını yıllık, 2 yıllık ödüyor çoğu.
Bakın üstad göçmen politikası siyasetin en önemli öğelerinden birisidir. Çünkü gelen insan sayısı, sosyo kültürel yapısı çok önemlidir. Buradan gelecek insanların senin vatandaşına etkisini düşünmek zorundasın! Bu adamlar toplum yapımızı bozdular! 5 milyona yakın insan girdi. Bizim 30000-50000 nufusu olan illerimiz var. 5 milyon insan. Asimile olacaklar ve bu olurken bizi de değiştirecekler. Farkındamısınız bilmiyorum ama Türklükten, Araplığa doğru kayıyoruz. Türkiye'de dikkat çeken sadece Suriye'liler mesela. Ama o kadar çok arap ülkesi ve gelişmemiş ülke vatandaşı var ki... Afgan, İran, Türkmen, Kazak, Irak, Somali, vs... Bunları gözünüze sokuyorlar.
Kaldı ki Suriye'deki esas mücadele iç müdahale! Kendi ülkelerini korumayan adamların bizim ülkemize ne faydası olacak. IŞID, PYD orada. Onlar burada. Terörizme karşı durmayacaklarsa neden oradalar. Özellikle Suriye sorunu bizim sorunumuz olmamalıydı. Biz o sınırı müdafaa edip, gerekirse güvenli bölge sağlayıp, bizim ülkemize geçişlerine izin vermeden o güvenli bölgelerde bu insanları barındırmalıydık. Çadırsa çadır, prefabrikse öyle... Bir yolunu bulup orada yardım götürmeli ve bunun için doğru yollardan uluslararası yardımları sağlamalıydık. Bizim vatandaşımızın alamadığı sosyal yardımı onlara sağlamak neresinden bakarsan bak yanlış... Daha geçenlerde burada onlara güvenli bölgede bahçeli ev yapalım diye başlık vardı. Ama bize gelince TOKİ halen sosyal konut yapalım. %10'u peşin 20 yıl ödesin deniyor. Madem 4-5 milyon insana ev yapacak gücümüz var, bizde evi olmayan çok insan var! Onlara yapalım!