Sanırım herkes jersey sütü kullanmaya başlamış. Yalan yok forumda bu konu hakkında kullanıyorum diyen çıkacağını pek tahmin etmezdim
Son zamanlarda sosyal medyanın da etkisiyle herkes jersey fanı oldu. Ben uzun zamandır bu konu hakkında çok araştırma yaptım, işin uygulama konusunda ise bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar deneme yapma fırsatım oldu. Eğer kaymak seviyorsanız şiddetle jersey sütü kullanmanızı öneririm. Zaten süt için ödediğiniz fiyatın büyük kısmını sadece elde ettiğiniz kaymak ile çıkartıyorsunuz. Uygulaması çok kolay, başta zor gibi geliyor ama çok fazla el oyalamıyor ve alıştıktan sonra mutfak batmadan çok güzel kaymak elde ediyorsunuz.
Eğer bütün kaymağını alacaksanız yaptığınız yoğurdun tadı çok iyi olmuyor. Biraz daha yağsız yoğurt kıvamına gelmiş oluyor, zaten kaymağı aldığınız için lezzet azalıyor ve kıvamını tutturmak biraz daha zor oluyor. Ama kaymağını almak için çabalamadan (kepçe ya da kevgirle havalandırma yapmadan) sadece üstte oluşan kaymağı alıp yoğurt yaparsanız rengi daha güzel ve lezzeti iyi bir yoğurt oluyor.
Tabi sadece yoğurt yapmak için bu sütü kullanmanızı önermem. Normal süte göre fiyatı çok daha yüksek. Bulunduğunuz şehre göre litresi 50-75 TL arasında değişiyor.
Yoğurt tecrübesinde en beğendiklerimden birisi yarısı jersey yarısı normal süt ile yapılan oldu. Bu şekilde denemenizi öneririm, tadı baya keyifli oluyor.
Eğer kıvamı tutmadı diyorsanız yoğurdu yaptığınız kavanozun kapağı açık bir şekilde 1 gün daha buzdolabında bekletin. O zaman yoğunluğu biraz daha artıyor ve sert bir kıvam oluyor.
Pastörize edilmemiş süt ile yapılacak her şeyin bir risk barındırdığını da unutmayın. Sağlıklı beslenelim derken sağlığınızdan olmayın