istiklal marşı kısmı yalan. troller istiklal marşı dezenformasyonu yayarak tepkileri güçlendirmek istediler. ancak, atatürk resimli tişörtlere izin verilmemiş.
ancak, bu durum daha önce yapılan sözleşmede belirtilmiş ve kulüpler bu sözleşmeyi imzalamış (konu dışı parantez: emre erciş bu ara oğuzhan buğur'un üzerine sağlam gidiyor).
https://twitter.com/e_ercis/status/1740797412447240633benim anladığım kadarıyla araplar her türlü siyasi polemiği futboldan uzak tutmak için böyle bir karar almış ama bizim malum kesim bizi dünyaya rezil etmeyi başardı yine... arapların onlardan katbekat daha medeni olduğunu gördük bu akşam. şu selman'ı hiç sevmiyorum ama bunlara iyi bir ders verdi.
Futbol'da dünya devleri İspanya ve İtalya takımları, 2029'a kadar 4'lü turnuva şeklinde Süper Kupa finallerini Arabistan'da oynayacak. Ne İtalyan takımları, 'Maça Garibaldi tişortuyla çıkacağım' ne de İspanyol takımları, 'Bende Franco tişortuyla çıkacağım' diye tribe girmedi. Söz konusu cinslik olduğunda ülkenin bir kesimi var ki; dünya halkları eline su dökemez.
https://twitter.com/e_ercis/status/1740735206317793448tam olarak böyle bir rezalet yaşadık ama bunun tek sorumlusu eğitim sistemi... eğitim sistemi çağdaş ve medeni ülkelerin seviyesinde olmadığı için dünyaya rezil oluyoruz böyle maalesef... bu arada arapların futbola siyaseti sokmama konusunda kesin ve keskin tavırları var. ne filistin'e destek veya protesto ne de israil'e destek veya protesto gibi şeylere izin vermiyorlar... yani, atatürk tişörtüne getirilen yasak keyfi bir uygulama değil; adamlar maçlara kendi krallarının fotoğrafı ile de çıkmıyor. tabii ki ne yaparsanız yapın, bunu malum kesime anlatamazsınız... arap stadının adı neden riyad ulu önder atatürk stadyumu değil diye tepki gösterebilecek bir topluluk var karşımızda ve maalesef bu saatten sonra bunları eğitebilmemizin imkanı yok (allah'tan ümit kesilmez deyip geçeceğiz)...
@Trendcoin başkan şimdi bahsi geçen sözleşmedeki şartlara baktığın zaman
MADDE 4 - TRİBÜN DÜZENLEMESİ ve ORGANİZASYON
Tribün düzenlemesi ve organizasyon hakkı TFF’ye aittir. Müsabaka öncesinde, esnasında ve sonrasında herhangi bir olay çıkması halinde olaylara sebebiyet veren taraftarların eylemlerinden kulüpleri sorumludur.
Tribünde açılması istenen pankartlara onay vermeyen Araplar mı yoksa bizim TFF'mi? Eeee bu sözleşmeye göre o hak TFF'de. TFF' vermiyorsa bu izni sıkıntı daha büyük.
MADDE 11 - TAKIMLARIN KULLANACAKLARI FORMA SETLERİ
Takımlar, müsabakada TFF tarafından takip eden sezon için onaylanmış forma setlerini kullanmak zorundadırlar.
Şimdi ısınmaya çıkmak istedikleri formayı TFF eğer onaylamadıysa 29 ekim maçlarından olan Siltaş Yapı Pendikspor 0-5 Fenerbahçe maçında bir oyuncu üzerinde Atatürk silüeti olan bir forma ile çıkıyor. O zaman buna neden bir yaptırım yapmadı da şimdi yapıyor bir yerden emir mi alıyor?
Kusura bakma seversin sevmezsin ATATÜRK bizim şanlı tarihimizin bir parçası aynı hadsizliği diğer tarihimizin parçasına yapsalardı biz yine aynı şekilde karşı çıkardık ama aynı şeyi senin yapmaman üzücü. Eğitim sisteminin bu olayla bir alakası yok hakeza eğitim sistemi bugün senin desteklediğin hükümetin elinde 20 küsür senedir. Bu bir milli şuur meselesi ki bu tepkiyi verenler yerden göğe kadar haklı. Diğer kalanlara ise seninde dediğin gibi Allah'tan ümit kesilmez diyeceğiz