Pages:
Author

Topic: Tamam!!! Anladık Max Supply çok önemli. Peki neden....... - page 2. (Read 835 times)

full member
Activity: 434
Merit: 100
Altcoinlerde falan yatirim yapilirken onemli detaylardan biri bu bazi coinler cok sismis oluyor onlarda bakarak giriyorsun ya da ongoruyorsun falan bir yatirim detayi diyebiliriz
full member
Activity: 350
Merit: 105
Ben genelde altcoinlere yatırım yapcaksam max supply ile Circulating Supplyye bakıyorum. Bana göre  25 m max supply olan coin tadından yenmez ama doğru mu muhtemelen değildir Smiley Buda sanırım Bitcoinden dolayı böyle düz mantık bitcoin mesela totalde 21 m adet buda doğal olarak şu algıyı oluşturuyor belki buda bitcoin gibi artabilir. Artma şansı var mı tabi ki var milyonda bir şans olsa da ama kalkıp 100b max supply olan coinin artma şansı bana göre yok. Neden çok basit çünkü örneği yok ama diğerinin örneği var biri başarmış diğeride başarabilir algısı oluşuyor ister istemez. Muhtemelen çoğu kişide benim gibi düşünüyordur.
full member
Activity: 366
Merit: 101
Sadece max supply token olarak bakamazsın konuya. Ama bakmak istersen sebebi çok basit, nerde çokluk orda bokluk diye espri yapabiliriz. Aşırı arz talep olmamasına rağmen yüksek miktarlardaki token sayısı her zaman fiyatın düşük olmasına sebep verir. Ve bitcoinin belki 100bin$ olması öngörülebilen bişey fakat 900m max supply li bir token için bu belki hayal ötesi birşeydir.
member
Activity: 406
Merit: 12
supply düşük olanların birim fiyatı yüksek oluyor, supply yüksek olanların birim fiyatı düşük.
Aynı para ile birisinden 5 tane alırken diğerinden 5000 tane alabiliyorsun.
full member
Activity: 210
Merit: 100
farklı coinlerde farklı max supply sayılarını görüyoruz ama benzerlikleri olanlar arasında aynı yönde hareketler yok. Tek bir değişken ile hareket edip neticede kurala ulaşmak zor.
hocam aynı hareketleri beklemek çok saçma olur. projeler farklı sonuçta. max supply sadece basit bi sayı yani. arz talepi etkileyen ufak bi etken.
member
Activity: 210
Merit: 10
İktisattaki talep esnekliği kavramı üzerinden ele almışssınız. Ancak sürüm diye bir olay var 20 tane nesneyi 5 er dakika arayla 1 tl karla sattığınız da 1 saat 40 dakika da  20 lira kazanmış oluyorken  1 adet nesneyi 1 saat 40 dakika da 20 tl karla sattığınız da aynı duruma gelmiş aynı karı elde etmiş oluyorsunuz. Biraz karışık anlattım ama düşük marketcap düşük coin üzerinden ele almayı doğru bulmuyorum
sr. member
Activity: 532
Merit: 254
total supply den ziyade benim için önemli olan sirkülasyondaki supplydir. tabiki oluşan fiyatla çarpınca ortaya çıkan market değeri ile ilgili coinin piyaadaki yerini görebiliyorsunuz. ama en önemli unsur borsadaki işlem hacmidir. yukarıda çok güzel yorumlar yapılmış bununla ilgili. daha fazla detaya gerek yok diye düşünüyorum.
full member
Activity: 1358
Merit: 193
max supply nin tek başına bir anlamı yoktur fakat mevcut fiyat ve dolaşımdaki miktarla incelenip analiz edilirse önemli bir veridir.
fakat ezberden diğer 2 veri olmadan bir anlamı yoktur.
hero member
Activity: 1655
Merit: 600
Öncelikle max supply kadar circulating supply yani dolaşımdaki token sayısıda önemli. Max supply ile circulating supply arasındaki farkta çok önemli, ama bu tamamen ayrı bir konu.

Sorunuza gelirsek:

Eğer tokenler çeşitli mikroişlemlerde kullanılacaksa ya da kullanıcılar çeşitli mikro-görevleri tamamlayıp ödüllendirilecekse, bu işlemlerde kullanılan token sayısının insanlar tarafından anlaşılır olması gerekir.

Eğer supply az olsa ve bir tokenin fiyatı diyelim 100 dolar olsa, bir kullanıcıya ödenecek 5 cent yaklaşık 0.005 XYZ tokene denk gelecek. Bu da kullanıcının kafasını karıştıracak. O yüzden token sayısı fazla olmalı ve düşük meblağ gerektiren işlemlerde kullanılacak token sayısı kolay anlaşılmalı.

Örnek olarak Kin ya da Storm tokeni verebiliriz.

Bir de çömez alıcıların düşük fiyatlı tokenlere daha çok rağbet gösterdiğini unutmayalım. Tron gibi projeler supply sayısını yüksek tutarak bu durumdan faydalanıyorlar.
member
Activity: 210
Merit: 11
psikolojik olarak öenmli yoksa bencede çok öenmi yok rippleye bakın ne hale geldi, gvt ne durumda ama bunun supply ile alakası sadece epsikolojik oluyor, token yakıldığında değerlenmesi sizede saçma gelmiyormu
full member
Activity: 938
Merit: 115
Bu konu gerçekten önemli. Benim gibi kafasında soru işareti oluşan birçok kişi için açıklayıcı faydalı bir paylaşım olmuş.
sr. member
Activity: 266
Merit: 271
Max supply ve hard cap miktari cok onemli degil, ekibin coin adedine bictigi deger onemli. Genellikle aç gözlü olmayan ekipler 100m coin satacagiz ve adet 0.1$ tarzinda ön satisa baslarlar. 100 milyar adet coin satacak ekip es kaza hard cap yapsa bile borsaya girdiginde adedi 0.1$ dan daha dusuk olacagi kesin. Ortalama olarak yeni projeler markete 25-50m $ total market price ile giriyor ve 2x rahatlikla yapiyor.
 Saglam ico seciminde total supply'in onemi ekibin ac gozlulugu ve kendilerine gelistiricilere alacagi yüzdeyle degerlendirilir. Şahsen kendi ekibine %15 ustunde pay alan projeye kurus yatirmam cunku ilerleyen zamanda fiyati ellerindekilerle ciddi etkileyebilirler.
member
Activity: 380
Merit: 31
Suply ı düşük olan coinlerin fiyatlarının yükselmesi de daha hızlı ve kolay oluyor.

Düşük suplyı olan coinleri piyasada yeni iken yakalayabilmek çok önemli mesela .

En bilinen örneği vereyim. GVT ..

5 dolarken elimde vardı salak gibi yanlış bir hamle yaptım elimden çıkardım. 1 ayda 50 doları gördü şimdi piyasa duruldu 20 dolarlarda . Piyasa tekrar para girşi olursa altlar için tekrar o seviyelere gelmesi hatta aşması kaçınılmaz.

Birde bu tarz coinlerin nedense çok bişi yapmasına da gerek kalmıyor. Ne bi ürün ortaya çıkarma ne bir habere gerek yok kendiliğinden zamanla değerine geliyor.


Suplydaki coin sayısı az olanlara bakın fiyatları çoğunun 100+ usd...

300 400 1000 dolar olanlar var.

GVT gibi 2-3m suplyı olan coinler hiç bişi yapmasa sene sonunda 100 -150 usd yi bulur diye düşünüyorum.

Hele birde ortaya bir ürün yada büyük anlaşmalar koyarlarsa 200-300 dolarlara piyasada (btc) izin verirs çok rahat ulaşıyorlar.


Ben bu suply olayını çok sonradan farkettim.

Şimdiki aklım olsa en düşük suply ı olan ve henüz kendini bulmamış düşük fiattaki coinlere yatırımımı yapardım.

Aman ha kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Bu işden anlasam altların gözü kapalı 5-10x yaptığı dönemde zaten zarar etmezdim.

Benimki kendi düşüncem
hero member
Activity: 798
Merit: 500
Sovryn - 300-500% APY on USDT Deposit
Ben yüksek supply sevmiyorum fakat insanlardaki algı biraz farklı.olaya psikolojik olarak bakarsanız coin sayısı az olan projelerin genelde birim fiyatı yüksek olur ve insanlar bu zaten yüksek daha ne kadar yükselebilirki diye düşünüyor.ama coin sayısı fazla olan birçok projenin birim fiyatı ucuz olduğu için insanlara daha cazip geliyor.son zamanlarda özellikle türk insanının ripple'a ve verge'ye olan talebi bundan kaynaklı.adam ripple için 100 dolar 1000 dolar hayali kuruyor.çünkü ona göre btcnin 12 bin dolar olduğu yerde 1 dolar çok minik rakam.ama bu akıllıların supply denen bi olaydan haberi yok tabi.kısacası yüksek supply olan tokenler özellikle bilinçsiz yatırımcıyı psikolojik olarak kendine çekiyor
hero member
Activity: 854
Merit: 500
Önemli olduğu yerler çoğunluklu olarak gözükse de bence önemli olmadığı yerler de azımsanmayacak kadar. Örneğin balina abimizden total coinin %85-90 ı varsa total coin çokmuş azmış çok sağlayacağını düşünmüyorum. Yada bir şeyden bir tane var diye önemli olacak diye bir şey yok. Benim çizdiğim karalama da bir tane ünlü sanatçının çizdiği de. Ama benimkinin değeri ortada sanatçının çizdiğinin ortada. Tek başına bir etken değil yani.
sr. member
Activity: 266
Merit: 279
Matematiksel olarak hiçbir anlamı yok
member
Activity: 378
Merit: 20
tamamıyle algı ve reklam uzerıne. 1 mılyar supply olan coınde fıyatın 1 dolar oynaması market cap ı de 1 mılyar dolar oynatır. soylemesı kolay ancak kacınız yada o coınlerın sahıplerının kacı 1 mılyar gec onu 100 mılyon doları bır arada görmüş acaba. şu anki trend yap 150 mılyar supply. es kaza 0,01 dolar olsa bıle 1.5 mılyar dolarlık sacma sapan bır market cap eder. ve senın coını dırek ılk 20 ye sokar. bedavadan reklam. 150 mılyarlık coınde sankı 150 mılyar coının hepsı aynı anda dolasımdaymıs muamelesı yaptırır ama aslında 15 mılyar bıle dolasımda degılıdır. tamamıyle tecrubesız ınsanları avlama polıtıkası.

100 mılyon supply olan coınde ekıbın elınde max 25m token olur. fıyat bır dolar oynasa 25 mılyon dolar kazanır ekıp.

100 mılyar supply olan coınde ekıbın elınde 25 mılyar coın olur ortalama. fıyat 0,1 dolar oynasa 250 mılyon dolar kazanır ekıp. arada daglar kadar fark var.

her zaman her yerde dıyorum coın sayısı 1 mılyarı gectımı ekıbın 2 adet amacı olabılır. ya tum dunyaya yayılmak ıstıyordur yada mılletın elıne vermek ıstıyordur. baska bır alternatıf yok bana gore. bu yuzden proje cok onemlıdır. ancak projenın yanında supply da cok onemlıdır. yuksek suply lı coınlerde fıyat oynamaları ve dupmlarda asırı olabılır. cunku borsalarda dolanan coın mıktarı coının balınalarının elınde olan mıktara yakındır. 100 mılyar supply olan coının balınasında 5 mılyar coın oldugunu varsayarsak o balına borsalarla cok rahat oynar cunku borsalarda da dolasan coın sayısı 20 mılyardır 30 mılyardır. hadı 50 mılyar dıyelım. balınanın elınde dolasımdakı coınlerın %10 u vardır buda en sacma hesabla marketı %10 asagı ve yukarı cok rahat oynatabılecegı anlamındadır.

bu durumda da yukarıdakı paragraf basına gerı donuyoruz. 2 amac. ya ele verecekler yada gercekten cıddıler. ancak bu pıyasada aslolanın ne oldugunu herkes bılıyor. ortada olan coınlerın %75 ı çöp ve 3-4 yıl sonra adını bıle duymayacaksınız. bazı coınler vardır saglam projelere yakıt amacı ıle kullanılır balınalar tarafından. acemılerden paraları almak ıcın. hıc bır balına rakıp ıstemez. yuksek supplylı coınlerde rakıp sayısı fazladır.


Açıklamanız için çok teşekkürler..
hero member
Activity: 1288
Merit: 645
tamamıyle algı ve reklam uzerıne. 1 mılyar supply olan coınde fıyatın 1 dolar oynaması market cap ı de 1 mılyar dolar oynatır. soylemesı kolay ancak kacınız yada o coınlerın sahıplerının kacı 1 mılyar gec onu 100 mılyon doları bır arada görmüş acaba. şu anki trend yap 150 mılyar supply. es kaza 0,01 dolar olsa bıle 1.5 mılyar dolarlık sacma sapan bır market cap eder. ve senın coını dırek ılk 20 ye sokar. bedavadan reklam. 150 mılyarlık coınde sankı 150 mılyar coının hepsı aynı anda dolasımdaymıs muamelesı yaptırır ama aslında 15 mılyar bıle dolasımda degılıdır. tamamıyle tecrubesız ınsanları avlama polıtıkası.

100 mılyon supply olan coınde ekıbın elınde max 25m token olur. fıyat bır dolar oynasa 25 mılyon dolar kazanır ekıp.

100 mılyar supply olan coınde ekıbın elınde 25 mılyar coın olur ortalama. fıyat 0,1 dolar oynasa 250 mılyon dolar kazanır ekıp. arada daglar kadar fark var.

her zaman her yerde dıyorum coın sayısı 1 mılyarı gectımı ekıbın 2 adet amacı olabılır. ya tum dunyaya yayılmak ıstıyordur yada mılletın elıne vermek ıstıyordur. baska bır alternatıf yok bana gore. bu yuzden proje cok onemlıdır. ancak projenın yanında supply da cok onemlıdır. yuksek suply lı coınlerde fıyat oynamaları ve dupmlarda asırı olabılır. cunku borsalarda dolanan coın mıktarı coının balınalarının elınde olan mıktara yakındır. 100 mılyar supply olan coının balınasında 5 mılyar coın oldugunu varsayarsak o balına borsalarla cok rahat oynar cunku borsalarda da dolasan coın sayısı 20 mılyardır 30 mılyardır. hadı 50 mılyar dıyelım. balınanın elınde dolasımdakı coınlerın %10 u vardır buda en sacma hesabla marketı %10 asagı ve yukarı cok rahat oynatabılecegı anlamındadır.

bu durumda da yukarıdakı paragraf basına gerı donuyoruz. 2 amac. ya ele verecekler yada gercekten cıddıler. ancak bu pıyasada aslolanın ne oldugunu herkes bılıyor. ortada olan coınlerın %75 ı çöp ve 3-4 yıl sonra adını bıle duymayacaksınız. bazı coınler vardır saglam projelere yakıt amacı ıle kullanılır balınalar tarafından. acemılerden paraları almak ıcın. hıc bır balına rakıp ıstemez. yuksek supplylı coınlerde rakıp sayısı fazladır.
hero member
Activity: 1306
Merit: 593
In #Bitcoin me trust
Sınırı olmayan paranın değeri de olmaz da ondan... Klasik para için düşün: Herhangi bir devlet canı sıkıldığında kendi parasını bassa ne olur? Devalüasyon tabi ki... Aynısı kripto para için de geçerli. Adedi belli olmadığı için (örn dogecoin) değerinin artması da mümkün olmuyor...
full member
Activity: 386
Merit: 178
Bana göre fiyati düşük olan kriptoparalara yatırım yapmak daha kolay çünkü insanlar gerçekten bilinçsiz ve bunun fiyatı çok ucuzmuş diyip balıklama atlıyorlar. Bunu herkes yapıyor.


olay da orada başliyo işte kardeşim haklısın. insanlar da bunu düşünerek ortaya cikardiklari projeleri bunlara göre cikariyorlar suppyl miktarını ayarlayip tane fiyatini  20 dolara cekse alinabilecek miktar bellidir ne yapacam yeaa dersin almazsin mesela. ama fiyatlar cent seviyelerinde olunca " ulan bundan bin tane alirim beklerim 1 dolar olunca satsam oh mis der alirsin"  senin gibi piyasa da yüzlerce insan oluşsa adam parça parça tokeninin müşterisini bulma da daha şansli oluyor e projede iyiyse haliyle yürüyüp gidiyo. bazi projeler hatta sonrasinda ekstra token basip sahiplerine veriyor mesela adet fiyatini arttirip fiyatlarini düşürüyo  yakin zamanda pundix vardi ico bitti şimdi dolaşimda ki miktari arttirip sahiplerine 1 e 1000 verip bir ayarlama peşine gitceklermiş oluyo böyle şeyler ve bu sebeplerden dolayi da supply önemli.

Her ikinize de katılıyorum ben çevremde çok kişi gördüm $1 doların altında fiyatlı kriptopara arayanlar.. Hani bu insanlar zaten seçimlere de aynı mantıkla oy atıyor, gerçekten insanımızı kandırmak daha doğrusu dünyadaki insanların büyük bir kısmını kandırmak sanılandan çok daha kolay.
Pages:
Jump to: